Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :) Jak wam dzień mija u mnie masakra :P robią w bloku ciepłą wodę i od rana w domu mam kucie i wiercenie :P łazienka jest w opłakanym stanie :P kurz na kurzu :D białe elementy są dosłownie czarne :D Więc po tym czeka mnie nie lada wyzwanie mega sprzątanie :P poza tym młody dzisiaj tak wojuje że mam bóle podbrzusza przez niego i chyba w końcu zaczęły mi się skurcze przepowiadające :P Tzn tak myślę że to może być to pojawiają się raz na jakiś czas przy czym twardnieje mi brzuch :P

http://www.suwaczek.pl/cache/e5a6d90d75.png

Dla mnie ostatnio niepokojące jest to ze w miarę się czuję, nawet ten brzuch nie przeszkadza... Ogolnie powiem wam że ją mam chyba.mały brzuch -tak mówią wszyscy, dzisiaj u starszej corki w szkole jedna mama zrobiła ogromne oczy jak jej powiedziałam że39 tydzień..
Sama widziałam jedna mamę z takim brzuchem jak ja w 5 miesiącu a u mnie ma być 3800 dziewczynka tak ostatnio wyszło.

KaseyaCo do wózka cóż...może lepiej rozpakpwać, złożyć i niech stoi. Ja mam stary, którym woziłam synka i jak zaszłam w ciąże to go wyjełam, wszystko wyprałam, wysuszyłam i szczelnie zapakowałam i na skrych. Jak go wyjełam to dawał tym strychem, że zamiast na pierwszy spacer to było ponowne pranie i wietrzenie

http://fajnamama.pl/suwaczki/xl0y2rx.png

Hej Dziewczyny, piszę do Was bo już naprawdę dostaję na łeb. Na początku gratuluję wszystkim, które mają to już za sobą i trzymam kciuki za te, które podobnie jak ja czekają. A ja czekam... Termin miałam na 11.04.2015. Jest już 40+5 i potwornie się martwię. Ale do rzeczy: martwię sie tym, że jestem GBS pozytywna oraz tym,
że w poniedziałek odpadł mi czop śluzowy. W międzyczasie z niedzieli na poniedziałek wylądowałam w szpitalu (czułam się w niedzielę źle, a moja pani doktor, która uparcie twierdzi, że mam nadciśnienie- bo jak mi mierzą u niej w gabinecie to mam 140/100, a w domu jak mierzę mam 110/70- aparat mam sprawny sprawdzałam już kilka
razy u Pani Doktor- wypisała mi skierowanie do szpitala, więc do szpitala pojechałam i tam nikt nie brał mnie na poważnie, aż do momentu, kiedy zrobili mi KTG i orzekli, że mały miał zatrzymanie akcji serca)
Wystraszyłam się potwornie, zaczęłam się trząść i płakać, wzięli mnie na oddział porodówkowy pytali 7 razy o to samo, co chwila komentując to, że przytyłam w ciąży 25 kg.
Badania nie wykazały nic. Podłączyli mnie na całą noc do KTG (bo o mnie zapomnieli), zapis był prawidłowy.
Rano mierzenie ciśnienia: 120/80 (każda położna lała z tego mojego nadciśnienia, którego de facto wcale nie było), badanie: 1cm rozwarcia, szyjka długa i zamknięta. Mówię do tej pani doktor, że ja w tym szpitalu nie chcę rodzić i chcę wyjść do domu. Wypisali mnie na własne żądanie. Pogadałam z dziewczynami z pokoju... Otóż, żeby dostać za mój pobyt w szpitalu pieniądze, szpital musi
mnie trzymać min. 2 dni. Dziweczyny (podobnie jak ja) mają też wysokie ciśnienie jak idą do lekarza, dlatego dzwonią i podają swoje ciśnienie danego dnia, żeby "sztucznie" nie wywoływać nadciśnienia w karcie ciąży.
Przemyślałam i postanowiłam się wyspać w domu i poczekać na rozwój wydarzeń. Na wypisie mam, że powinnam się natychmiast stawić w szpitalu.

To było w poniedziałek. Dziś jest czwartek i mam wszystkiego dosyć. Nic się nie dzieje, poza tym, że wypadł mi czop śluzowy w poniedziałek, a z tego co wiem- co wyczytałam to ten czop śluzowy może wypaść już nawet w 36 tc i nic się nie stanie.

Dziewczyny jestem załamana, dzisiaj idę do lekarza i wiem na 100%, że mi znowu wypisze skierowanie do szpitala, a jak pójdę do szpitala w którym chcę rodzić, znowu mi powiedzą, że za wcześnie przychodzę, bo poród się u nich wywołuje jak ciąża jest 41 + 3.

Dodam, że mam żółte upławy-śluz taki jaki miałam już wcześniej zanim mi czop wyleciał. Więc wody się raczej nie sączą...
Naprawdę już powoli szaleję, bo z jednej strony chcę wiedzieć czy wszystko ok, z drugiej boję się przyznać, że sama wyszłam ze szpitala i nie chcę iść do szpitala, bo znowu usłyszę: fal start od lekarza. (sorry, ale natrafiłam na TAKI personel w tym szpitalu, w którym byłam, że najchętniej urodziłabym w domu).

A ja mam zmartwienia tego typu: dzis miałam wizyte patronażową i okazało się że Malgosia słabo przybiera na wadze. Jest na piersi, je dużo i często ale nie chce przybierać ksiąźkowo....jutro czeka ją morfologia i pomiar bilirubiny. Teraz mam ją budzić co 1,5 h na karmienie...problem w tym że jak ją budzę to ona nie głodna...
Poza tym lekarka dopatrzyła się u niej tzw. widzenia księżycowego, co może być objawem np wodogłowia a może też o niczym nie świadczyć....masakra już i tak nie śpie po nocach bo czekam.na powtórne wyniki z tęstów przesiewowych to ciągla coś...nie dadzą się cieszyć dzieckiem
A wsparcia w karmieniu piersią brak....tylko słyszę ciągle czego mam nie jeść....i tak już jade na ryżu i.marchewce i wodą to popijam..... depresja jak nic

http://fajnamama.pl/suwaczki/xl0y2rx.png

Dziewczyny tak przykro czytać, że macie problemy :( Każda z nas czeka na ten dzień żeby wkońcu cieszyć się maluszkiem, a tu takie coś :( Ale musicie się trzymać i dać radę ! Dla siebie i dla dzieciaczka, bo musi czuć, że mama to silna babka:) Dużo zdrówka dla Małgosi Antjee!
Oldcherrytown, Ty też bądź silna, nie daj się zbyć, Ty i dzieciaczek jesteście najważniejsi! Olej to co dogryzają inni, niestety ale u nas tak jest, że porodówka to jak taśmociąg..szukaj dobrego szpitala, gdzie z godnością się Wami zajmą i nie daj odebrać sobie radości z bycia Mamą!

Kaseya
Sandra trzymam kciuki za rozwój sytuacji! Lepiej żeby Mała sama postanowiła wyjść :)
A i jeszcze jedno pytanie ;d Wietrzycie wózki? Ja mam nowy i się zastanawiam czy nie wyciągnąć z pudełka i dać na taras póki ładna pogoda żeby się wywietrzył.
Ja kupiłam gdzieś w styczniu/ lutym stoi rozpakowany w innym pokoju więc nie wiem czy jest potrzeba wietrzyć. zawsze można wyprać jak coś Ci śmierdzi u mnie wszystko się zdejmuje i do pralki

http://s10.suwaczek.com/201504237151.png]Tekst linka[/url]

Antjee
A ja mam zmartwienia tego typu: dzis miałam wizyte patronażową i okazało się że Malgosia słabo przybiera na wadze. Jest na piersi, je dużo i często ale nie chce przybierać ksiąźkowo....jutro czeka ją morfologia i pomiar bilirubiny. Teraz mam ją budzić co 1,5 h na karmienie...problem w tym że jak ją budzę to ona nie głodna...
Poza tym lekarka dopatrzyła się u niej tzw. widzenia księżycowego, co może być objawem np wodogłowia a może też o niczym nie świadczyć....masakra już i tak nie śpie po nocach bo czekam.na powtórne wyniki z tęstów przesiewowych to ciągla coś...nie dadzą się cieszyć dzieckiem
A wsparcia w karmieniu piersią brak....tylko słyszę ciągle czego mam nie jeść....i tak już jade na ryżu i.marchewce i wodą to popijam..... depresja jak nic

Kochana to z czego ty chcesz mieć wartościowe mleko? Z ryżu? Ostrożnie się.uważa dwa tygodnie a później ty musisz rozszerzać dietę, czytałaś wogole o laktacji? A wiesz ze jak twoja dieta będzie wyglądała tak to ty nie będziesz miała kochana mleka wartościowego a twoje dziecko w mleku twoim wyciągnie jakieś odpady przemiany materii wynikające z chudniecia... Nie daj się zwariować zacznij jeść prawidłowo i pić dużo wody

Na początku ja jadłam do woli mięso drobiowe pieczone, duszone kurczak, indyk,ziemniaki,ryż, ryż z jabłkiem, jabłka, banany duże ilości,marchewka, kupnik,kasze,makarony,pieczywo jasnej najpierw, biszkopt, serki waniliowe pieczone halibut i dorsz tak po 2tygodniach, gruszki, twaróg, najpierw jogurt naturalny i powoli do a po miesiącu wszystko wprowadzać tylko ze chudo,nie wzdymająco,gotowane,ostrożnie z przyprawami wybór jest duży nawet na początku ja robiłam często pulpity bo chude i z mięsa drobiowego z makaronem,ryżem, drobiowe wędliny potem pieczywo razowe ale moja córka źle na to reagował, sprawdzasz jak po wprowadzeniu dziecko się zachowuje i dostosowujemy dietę jak jest wrażliwe. Ja uważałam ale koleżanka pamiętam po miesiącu jadła krakowską z keczupem popiła kawą rozpuszczalną i jej dziecko spało grzecznie i częściej niż moje, nie wspomnę o przybieraniu,więc się nie stresuj aaaaa i jeszcze jedna ważna rzecz stres powoduje że laktacja zanika więc się nie denerwuj zróbcie sobie z córką dzień leniucha w łóżku i przystawiaj ją do cycunia tak często jak tylko się da, polezycie sobie i odpoczniecie i nie denerwuj się diagnozą u mojej starszej corki podejrzewano niedotlenienie więc wiem czym jest stres taki a nikt ci nie odda później straconego czasu

pysiek
probldemy sie robia jak sieurodzi wychodzi na to,

olej to ja tez mam 25 kg i przez te max z maxow przenosszen iaq niecale 3 tyg moge troszke przytyc i powiem ci zerro rozstepow

Masz całkowitą rację,później ciągle coś. Jak się samemu zostaje mamą dopiero chyba człowiek zaczyna rozumieć ile te nasze matki się nadenerwowały,poświęciły ile zrobiły dla naszego dobra a często gęsto jeszcze nie zostało to docenione

Cześć dziewczyny :-) trochę mnie nie było a już nie nadążam czytać :-)
Gratulacje dla wszystkich nowych mam!!
U mnie niestety karmimy butla. Nie miałam pokarmu ani w szpitalu ani później w domu. Mała cały czas przy piersi a jak się okazało w ogóle pokarm nie leci. Myślałam że źle przystawiam ale położne przystawialy i mała co prawda cały czas ssala ale nic nie mogła wyssac. jedynie krew :-( no i położne sprawdziły i zero pokarmu. mała zaczęła lecieć przez ręce, oczkow nawet nie otwierała wiec poszło mleko modyfikowane. Potem mieliśmy problem z butelka, niby o 1dnia życia ale mała co zjadła to wszystko jej się ulalo, dosłownie wszystko, przebieralam ja zaraz po karmieniu i potem znowu 5minut po karmieniu. Wiec krzyczała nie mogła usnac a my nie wiedzieliśmy co zrobić. Przez przypadek wzięłam inna butle i okazało się ze z tamtej za szybko leciało i mała wypila co prawda 60ml ale wszystko i tak zwymiotowala w związku z czym zamiast przybrać to straciła na wadze. No ale teraz już jest lepiej.

Dla wszystkich przyszłych mam, to mogę tylko powiedzieć ze ja jeszcze w sobotę płakałam bo żadnych oznak porodu w ogóle jakieś rostrojenie nastroju miałam, a w niedziele w nocy obudziłam się bo zaczął mnie brzuch boleć jak na okres, a za chwilę skurcze ja odczuwalam na dole kręgosłupa, jak by przy tyłku, czułam to i wiedziałam że się zaczyna ale normalnie chodziłam wiec nie było źle. Wiec tak jak mówią dziewczyny tego nie da się przegapić :-)
wtedy poleciały mi może z 3 krople krwi i nic więcej. Wiec oczekiwany czop nie odszedł, Dopiero jak skurcze się nasiliły ale były jeszcze do wytrzymania zaczął mi powoli odchodzić ale to śluz z krwią i tak im mocniejsze skurcze tym więcej tego odchodziło. Wiec dla pocieszenia nie ma reguły. Mogę nic nie brało byłam załamana i od razu :-) także trzymajcie się!!

https://www.suwaczki.com/tickers/xrotyx8dtke0asvb.png

Sandra26
Cześć dziewczyny.
Wczoraj urodziła się nasza córeczka Maja o 16.47. Ważyła 3450 g i mierzy 55 cm. Jak znajdę więcej czasu to napisze więcej. Buziaki i szybkiego rozwiązania Wam życzę :)

Kochana Gratulacje :-*
Pozdrawiam Was dziewczyny :-)