Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkiego najlepszego dla Majeczki i Antosia

U nas od wczoraj wiosna i spedzamy pol dnia na spacerkach :)
Jezeli chodzi o nocniczek to ja sadzam Wiktora. Najpierw zaczelam go sadzac a pozniej poczytalam w necie i zaczelam miec watpliwosci, ale kurde pisza ze dziecko nie rozumie itd a ja posadze Wiktora minutka nie minie a on sie smieje i robi siku i kupke, sadzam go pare razy dziennie i rzadko jest tak ze nic nie zrobi. Podtrzymuje go bo czasem ma tak ze wygina sie do tylu, ale jak dostanie jakas zabawke do reki to siedzi grzecznie.

http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/4178ad7c.gif

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13108

http://s1.suwaczek.com/20060624640123.png

08.2006

09.2009 [*] 11.2012 [*

mpearl
qlczak
ania_83

kupiłam nocnik, bo już któraś pisała, że sadza dzieciaka, to se myślę a co ja tez se kupię ::):
a kojec do spania chodziło mi raczej jak Q pisała, że chce go zabierać do auta to żeby mało miejsca zajmował, choć ja i tak uważam, że lepszy większy, moja koleżanka też go ma, to pełno w nim zabawek i dziecko we wszystkie strony baraszkuje

a i Miko wstał, nie ma tak dobrze

nie przeczytałam tych artykułów, które dziewczyny podawały, ale uważam, że wszystko zależy od dziecka. Nie wyobrażam sobie, żeby 2-letnie dziecko nie umiało załatwic sie do nocnika. Moja koleżanka ma synka 8 m-cy i Go sadza, bo twierdzi, że jest to dla Niego cos "normalnego" a później byłby wrzask bo na czym siedzi, co to itd. ja jeszcze nie mam do konca wyrobionego poglądu na ten temat, i narazie w zamiarze mam posadzic w ok.10m-cu, może coś mi sie zmieni i zrobie to później, ale na pewno nie dopiero w 18m-cu

Oczywiście każdy decyduje sam za swoje dziecko. Ja nie wyobrażam sobie nie korzystac z wiedzy dzisiejszej psychologii dziecięcej i robic dziecku krzywdę sadzając na nocnik zbyt wcześnie.

ja poproszę o jakis link, w którym ta wiedza z zakresu psychologii dziecęcej jest przedstawiona.

ania_83
mój szkrab

Słoodki ::): Super nocniczek::):
Mama_Monika
No i sie wyjasniło z tą moją Lenką, moja mama poszła zanieśc ten mocz do analizy i akurat była nasza pediatra i kazała od razu zbadac i wyszły jej jakieś bakterie w moczu:/ no a mama mówi że ją dzisiaj rano wysypało też, no a lekarka na to że mogło sie zbiedz jedno z drugim albo i z tej infecji mogło tak wyrzucic, w każdym razie bakterie są i trzeba sie nimi zająć. Dostała Furaginę 2xdziennie po pół tabletki i we wtorek mocz do kontroli i powinno przejść, chyba żeby się gorączka utrzymywała to w poniedziałek po antybiotyk. Jak sie wyleczymy to na kontrolne USG.

Dużo zdrówka dla Lenusi:Całus:
aganiecha
Nie chce mi się wierzyć, że to nie jest fotomontaż, ale jeśli nie to na miejscu matki tego dziecka zrobiłabym temu chłopu równie za....stą karuzelę tylko za co innego niż ręce bym pociągała. Tatuś roku II - Joe Monster

Masakra,aż mi ciarki przeszły.....

Roniu mi dodało 1,5 punktu na zdjątko :d:
Kasiu zagłosowane

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

a wiesz Madziaas ja wczoraj wykapałam swojego bąbla w oliatum i dzis ma wysypkę (tak jakby ukłucia szpilka) na brzuszku, ale jakos mi to dziwnie, bo od oliatum to na całym ciałku by wyskoczyło. Szukalam próbek atoperalu baby, ale nigdize nie ma, a jak mam tylko na 1 raz kupić całą flache to troche szkoda. Używam szmponiku atoperalu. Bo Ty tego uzywasz, prawda?

qlczak
a wiesz Madziaas ja wczoraj wykapałam swojego bąbla w oliatum i dzis ma wysypkę (tak jakby ukłucia szpilka) na brzuszku, ale jakos mi to dziwnie, bo od oliatum to na całym ciałku by wyskoczyło. Szukalam próbek atoperalu baby, ale nigdize nie ma, a jak mam tylko na 1 raz kupić całą flache to troche szkoda. Używam szmponiku atoperalu. Bo Ty tego uzywasz, prawda?

Qlczak ja miałam od pediatry próbke atoperalu bo tak to mam krem oilatum soft,a teraz małego kąpie w Emolium
Po Oilatum nie powinno mu wyskoczyć nic,hmm. Zobacz czy zejdzie do jutra,a jak nie to może jednak atoperal kup

madziaas
qlczak

Qlczak ja miałam od pediatry próbke atoperalu bo tak to mam krem oilatum soft,a teraz małego kąpie w Emolium
Po Oilatum nie powinno mu wyskoczyć nic,hmm. Zobacz czy zejdzie do jutra,a jak nie to może jednak atoperal kup

ja tez dostałam od pediatry próbki :hahaha: i własnie szamponik mi pasuje, ale krem jakos mi nie leży jakis taki za lekki jak dla mnie. Mam tez balsamy, ale z tej normalnej linii nie baby i troche sie boje zastosowac, chociaz na początku szampon miałam też nie baby i był dobry. Nie ma nigdzie info czy normalnie te serie moge stosowac u niemowlaka bo w aptece babka nie widziala.

qlczak
madziaas
qlczak

ja tez dostałam od pediatry próbki :hahaha: i własnie szamponik mi pasuje, ale krem jakos mi nie leży jakis taki za lekki jak dla mnie. Mam tez balsamy, ale z tej normalnej linii nie baby i troche sie boje zastosowac, chociaz na początku szampon miałam też nie baby i był dobry. Nie ma nigdzie info czy normalnie te serie moge stosowac u niemowlaka bo w aptece babka nie widziala.

Kurde nie wiem,a zobacz może w necie coś piszą
Albo spytaj w jakiejś innej babki w aptece

qlczak
madziaas
qlczak

dokladnie :D ktos mnie przebił sek. po mnie :( aukcja kończyła sie 21:48:14 ja zalicytowałam 21:48:08 a ktoś 21:48:09

No to ładnie ;/

niom :hahaha: ale miał ucieche pewnie.
No i co znalazłas jakis ten kojec?

Pewnie tak
Wiesz szperałam po allegro,ale mam tu 3 sklepy z łóżeczkami itd i chce najpierw tam zobaczyć. Jak nie będzie niczego w fajnej cenie to zamówie coś na allegro
A ty znalazłaś jakiś??

madziaas
qlczak
madziaas

No to ładnie ;/

Pewnie tak
Wiesz szperałam po allegro,ale mam tu 3 sklepy z łóżeczkami itd i chce najpierw tam zobaczyć. Jak nie będzie niczego w fajnej cenie to zamówie coś na allegro
A ty znalazłaś jakiś??

mam kilka na oku,a le te co mi sie funkcjonalnie podobaja to maja beznadziejną kolorystykę, a te ładne sa małe :(

qlczak
madziaas
qlczak

Pewnie tak
A ty znalazłaś jakiś??

mam kilka na oku,a le te co mi sie funkcjonalnie podobaja to maja beznadziejną kolorystykę, a te ładne sa małe :(

Coś w końcu znajdziesz::):

Uciekam spać bo padam już
Miłych snów

madziaas
qlczak
madziaas

Pewnie tak
A ty znalazłaś jakiś??

Coś w końcu znajdziesz::):

Uciekam spać bo padam już
Miłych snów

Tobie również i spokojnej nocy :oczko: