Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

abarka
A co ze szkołą rodzenia? trochę juz zapomniałam te oddechy itd.. czy przy drugim dziecku też się chodzi?

ja przy pierwszym nie chodziłam więc teraz poszłam tak z ciekawości....

ronia
Super cieszysz się pewnie bedziesz mała parkę.
I jak się robi dzewczynkę? zmiana w jadłospisie w ciązy była ?

baaardzo się cieszymy, że to córcia chociaż tak naprawdę najważniejsze aby była zdrowa bo z Damiankiem po porodzie mielismy bardzo duże problemy dlatego tez teraz się obawiam wszystkiego ale mąż mnie uspokaja.
a jak się robi dziewczynkę??? hmmmmm..... szczerze to z dietą nie eksperymentowałam bardziej skupiałam się na owulacji.
i jest jeszcze taki przesąd-nieprzesąd, że po stosunku kobieta powinna chwilę poleżec z nogami w górze np. oprzeć je o ścianę-tak jakbyś świecę robiła :Oczko: nie wiem czy to pomoglo ale ja tak robiłam :36_1_13:

Nie ma dla mnie większego szczęścia niż świadomość, że moje dzieci s

ronia
bardziej anya pytałam czy w ciąży miałaś inne zachcianki żywieniowe niż z Damiankiem :)

aaaaa
no to powiem Ci, że tak. Bo ja w ogóle w I ciąży czułam się rewelacyjnie a teraz.....
jak byłam w ciąży z Damiankiem to pamiętam, że na początku cały czas mogłam zajadać się makrelą wędzoną i w ogóle wszystko jadłam-po prostu jadłam.
a na początku tej ciąży-nie wymiotowałam ale chęć na to mialam kilka razy dziennie, nie mogłam nic jeść; ja zawsze zajadałam się żółtym serem-dzień bez sera=dzien stracony a na początku tej ciąży nie mogłam patrzeć na ser i w ogóle mało jadłam. Potem już mi się poprawilo i ogromna ochota na wszystko co słodkie-pochłaniam słodycze do tej pory; aha i cola-ojejku mogłabym pić litrami ale stopuję się.

a mój brzuszek w grudniu wyglądał tak:

taki może trochę arbuz z niego niż piłka :Oczko:
z Damiankiem to pamiętam, że mialam taką małą piłeczkę, że prawie nikt nie wiedział, że w ciąży byłam (rodziłam w lutym) a teraz specjalnie kurtkę musiałam kupić....

ronia
abarka
podobno przy dziewczynce są większe piersi..

To u mnie facet ahahahah :sofunny:

mówi się że przy dziewczynce piersi dosyć szybko się powiększają.
a mi nic nie poszło w bioderka tylko w brzuch. tyłek jakiś mały.....
i wiecie co jeszcze? niby przesąd ale u mnie się sprawdził-jak dziewczynka to włosy na nogach ponoć wolniej rosną-odrastają po goleniu. Po prostu rewelacja!!!!!! :Śmiech:

abarka
hm..
Anyu a możesz dla mnie sprawdzić czy masz pęknięte naczynko krwionośne pod tęczówką w którymś oku w kształcie literki V? podobno jeśli jest w lewym to tez wróży dziewczynkę:-), a w prawym chłopca:-D

:sofunny: :sofunny:

tez o tym słyszałam ale szczerze mówiąc to nie sprawdzałam..... zaraz sprawdzę specjalnie dla Ciebie...

to pęknięte naczynko w kształcie litery V to raczej mam w prawym oku choć to nie jest do końca takie w 100% V-ciemno już trochę więc może niezbyt dobrze widzę. A w lewym oku to pęknięte naczynko ksztaltem przypomina plemnika :sofunny: :sofunny: :sofunny:

moje drogie ja uciekam bo męzus wlaśnie dzwonił, że jedzie z chińszczyzną do domku :36_1_13: mój ulubiony kurczak w cieście.
Jesli nie macie nic przeciwko to będę do Was zaglądać.
Tymczasem miłego wieczorku, pa :bye: