Skocz do zawartości
Forum

Dzieci Rocznik 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Monisiu kochana
jesli nie zdiagnozuja niczego to ja padnę

Kuba dzisiaj mial max 37
lekki i sporadyczny kaszel
najgorsze sa oczy- ale jak usiadłam i przeanalizowałam to od 3 lat rok w rok własnie w maju ma to samo- spuchnięte, zaropiałe oczka.
Zdaniem naszego lekarza to może być alergia jesli chodzi o oczy natomiast co z reszta kazal jutro dzownic, jesli pojawi sie temp przyjechac dzisiaj
obserwowac
przyczyny moga byc rozne oczywiscie nie wyklucza ospy bo stycznosc z nia mial
i sama nie wiem co :Histeria::Histeria::Histeria::Histeria:

zadzwoniłam do polecanej alergolog, opowiedzialam o oczach i o ostatnich 3 latach w miesiacu maju- stwierdziła brzoza ...przyznala racje, ze szkoda rok w rok antybiotkiem po oczach ale ze mial stycznosc z ospa nie bedziemy robic teraz testów bo wyjda ujemne

czekamy co dalej, ma siedziec w domu i tyle :Niewiniątko:

jutro wyjezdza...
chinszczyzne zrobilam, czesc gotowych, sajgonki i samoussa kupne a szaszlyki z w marynacie miodowo, sojowo cukrowo ziolowej mojej roboty :) jak sie znowu zepne to wkleje do konkursu do zdjecie zrobilam, az sie K smial ze mi calkiem odbilo bo nic tylko obiadom zdjecia trzaskam, jak sie dobrze zorganizuje to jeszcze carbonare wrazuce do konkursu :sofunny: bo tez mam zdjecie :lol:
nie wiem jaka to ryba LOTTE sie tu nazywa, bardzo lubie ale droga jak cholera...

wpadam na chwilkę skopiuję tylko co u nas bo zaraz mąż zabiera laptopa do pracy i znowu bez netu do wieczora

Wczoraj pojechaliśmy na pierwszą wizytę do naszej nowej pediatry. Wizyta z Mikim i Maja trwała około 2 godzin. Załamka normalnie ale sama tego chciałam. Pani dr obejrzała każdy centymetr ciałka moich dzieci. Dosłownie. Nawet paznokcie i spody stópek. Powiedziała generalnie tyle, że mam bardzo zadbane dzieci i to widać a wszystkie braki w konsultacjach to nie moja wina tylko zaniedbania lekarzy pediatrów, którzy prowadzili moja dzieciarnię. I teraz przed nami bieganina po lekarzach, ale chcę mieć czyste sumienie, że zrobiłam dla moich dzieci wszystko.
Maja - laryngolog z racji przedłużonego kataru (ponad 3 tygodnie), stomatolog, badania: morfologia z rozmazem, CRP, IgE, mocz badanie ogólne, poziom żelaza i wit. D;
Miki - chirurg (przyklejony napletek z jednej strony), wizyta w poradni kardiologicznej (słyszalne szmery w serduszku w 99,9 % spowodowane wzrostem serduszka ale trzeba wykluczyć wadę), nefrolog, reumatolog, badania: mocz badanie ogólne i EKG.

Ponadto podała mi numer telefonu do poradni medycyny podrózy i kazała się skontaktowac z lekarzami, żeby podpowiedzieli czym warto zaszczepic dzieci przed wyjazdem. Przygotowujemy sie też do szczepionek na menigo i penumokoki. Na pewno kazała zaszczepić WZW-A a co dalej zobaczymy.
GENERALNIE po raz pierwszy czuje, że ktos się zajął moimi dziećmi.

jestem, jestem, za slabo krzyczalas!! nic nie slyszalam :)
ciocia pojechala, w domu zrobilo sie jakos tak.. pusto....
pogoda piekna, sloneczko przygrzewa, wiaterek zawiewa, pranie sie suszy na polku, zmywarka w ruch, dom posprzatany caly, dwoje dzieci spi a mamusia powinna sie zdrzemnac ale nie potrafi w ciagu dnia wiec przyszla poczytac co napisane :)

kolacja byla fajna, pojedli popili i poszli spac. ja poszlam o 2giej :duren: nawet nie widzialam ze tak pozno!!

Noas wstal z katarem, wychodzi mu oczami!! ale tak to ma sie dobrze, przemylam czym trzeba i sie zobaczy co sie z tego dalej wykluje, jak sie poprawi to nie ide do lekarza. do tego bola go dziasla, doslownie rzuca sie na wszystko zeby gryzc!! biedula..

a Natanek w formie olimpijskiej, wesoly jak ptaszek, skacze, spiewa i w ogole, akurat poszedl na drzemke bo on spi wlasnie we srody, tak mi powiedzial ze sie dobrze sklada skoro dzis sroda :lol:

anulka, no kurcze, tak nam tu Ciebie malo, ale za to jak dobrze, ze znalazlas nareszcie kogos kto sie zajal dziecmi jak nalezy!!!
dawaj znac po wynikach badan!!!

malgosia, a jak Twoja biedroneczka??

najpierw dziwnie jak jeszcze ktos w domu dodatkowo a potem tak pusto nagle :Uśmiech:
ale fajnie, ze mialas troche PL w domu i oderwania
jak mama??

alez was katar zaatakował :Histeria:
zdrówka, zdrówka zycze!!

a biedroneczki nie ma :Uśmiech:
wszystko minelo
nie ma temp
malenki kaszel
malenki katar
lekarz nakazal normalne funkcjionowanie
ale nie puszcze go jeszcze do szkoly- pojdzie w pon :Uśmiech:

no to po biedronkach :lol:

mama spoko, wlasnie z nia rozmawialam, miedzy jednym dzieckiem a drugim a kompem a smsami Marty :duren: normalny cyborg ze mnie :duren:

tata ma "zalatwione" prawie na 100% centrum w Oswiecimiu na 20go maja, do tej pory w domu bedzie... mama mi powiedziala ze jak on wroci to ona sie zepnie zeby to jakos strzymac a potem dopiero zwariuje :lol:
ja sie tylko martwie o finanse... ale kazalam jej walic jak trzeba, ile bede mogla to pomoge...

Anulka powiem tylko w skrócie -bo to dosyc kiepski grunt na pisanie
ze tu i teraz w tym czasie i miejscu wiem, ze jestem najszcześliwsza osobą na ziemi, ze mam zdrową rodzinkę, ze mam dach nad głowa i mam co jesc
a los bardzo niesprawiedliwie rozdaje karty
ja mam same asy w porównaniu z innymi
i w sumie powinnam sie cieszyc a nie miec do bani nastroj - ale wiesz co mam na mysli