Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2012

wicia255

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Agnieszkę :Hi ya!:
Dziewczyny my na meczu usneliśmy całą trójką Była na dodatek burza i Kubuś się jeszcze zrywał w nocy ale za to nad ranem dosłownie parskał śmiechem przez sen mój :angel1:

Fajna stronka z tymi porodami
Ja pamiętam tylko jakie myśli miałam o mężu Co mu zrobię ,wszystko mu wygarnę i tylko myślałam żeby mu krzywdę zrobić i w myślach to go przeklinałam dosłownie Ale jak już położyli mi dzidziusia na brzuchu to pomyślałam "Dla takiego maleństwa mogę rodzić 50 razy "

Veoh - przy pierwszym dziecku ja czułam dopiero ruchy w 20-22 tyg tak pózno więc nie masz co się martwić jeszcze się nakopie zobaczysz Ja i tak się dziwie że tak wcześnie zaczęłam czuć a jak sobie pojem to dopiero daje ...
A przypomniało mi się jak koleżanka zaczeła rodzić i wody jej odeszły i mówi "szybko do szpitala " a mąż na to "poczekaj może ci przejdzie" !!!! "Co poród mi przejdzie ???"

Miłego dnia :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hqymi36e7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5ekt2ocja7.png

A przypomniało mi się jak koleżanka zaczeła rodzić i wody jej odeszły i mówi "szybko do szpitala " a mąż na to "poczekaj może ci przejdzie" !!!! "Co poród mi przejdzie ???"

Miłego dnia :)

Hehe Faceci w stresie to rożne głupoty gadają;)

A ja jestem zadowolona,bo trafiłam świetna okazję...kupiłam laktator elektryczny,który kosztuje w sklepie nowy 100 funtów..a ja kupiłam go za 43 funty..ze względu na to,że raz był użyty..i nie ma w nim buteleczki i nakładki na piersi..a butelki już mam..a nakładki to kwestia 6 funtów...jestem tak zadowolona;):):):):):):) Jeśli zapytacie po co mi jak nie wiem czy będzie potrzebny..to tak jak wam pisałam..wkręciłam sobie,że mam kupić..i musiałam hehe

http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3k5kbcrgeo.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-71923.png

Dzieki Beata! ;) mam nadzieje, ze to malenstwo jeszcze sie rozkreci, tylko dziwi mnie fakt, ze na poczatku czulam dosc czesto te laskotania a teraz cisza ;)... no ale nic wteorek juz niedlugo wiec pewnie moja gin. sprawdzi serduszko :)

jednej z dziewczyn pekly wody w nocy, i mowi do meza ,ze chyba rodzi bo ma mokro, a on,ze pewnie sie posikala :D historia wlasnie z tego linku co wam podalam, usmialam sie ;)
Fanka pilki nie jestem, ale ogladam jak PLi FR graja :D
szkoda ,ze byl remis, ale ladnie grali probowali jeszcze szczelic, a dobre checi sie licza ;)

Dobra cena za laktator!! widzialam wlasnie gdzies tutaj tez na promocji cos za 60 euro bo kosztuja ponad 100
taki laktator to fajna rzecz pycia, Ja na razie sie wstrzymalam.. w ogole z zakupami juz wena mi przeszla co mialam to sie nacieszylam :D wiekszosc rzeczy juz mam, teraz bede tylko dokupowac co mi sie przymoni ;)

cześć dziewczyny :) co tam u was słychać jak wasze samopoczucie???
co do zakupów to dzisiaj kupiłam łóżeczko dla mojego dzidziusia :) ale sie ciesze :) hehe niby to tylko zakupy ale jak potrafią uszczęśliwić człowieka :)

http://www.suwaczki.com/tickers/gannrjjgfwqgdmwx.png

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko..a ja Twoja mama... :)

melduje sie wieczornie ;)
Kinga nie widac tego lozeczka link nie dziala, ale chyba sie domyslam ktore ;)
Dzisiaj mialam jakies takie dziwne klucia w brzuchu, raz ciagniecia w pachwinie, a nawet ten bol poszedl mi do kosci udowej .. nie lubie takich sensacji bo sie denewruje co to moze byc ;)
wzielo mnie na mycie podlog i teraz odpoczywam, ale chyba niedlugo zwine sie do lozeczka, zmeczenie cos mnie lapie...

cześć,
ja już nie śpię bo moje starsze dziecię przed 8 bierze antybiotyk więc muszę dopilnować żeby zjadła śniadanie i dać jej lekarstwo.

diabełek śliczne łóżeczko:) ja mam podobne i też bez szuflady kupowaliśmy. Dla mnie na razie ważnym zakupem są butelki i elektroniczna niania:)

veoh - bolą Cię boki bo macica się rozciąga mnie też pobolewają to łykam no-spę. Poza tym nie szalej tak z tymi podłogami. Ja jak więcej się nachodzę albo coś porobię w domu też mnie bolą boki wtedy się kładę. Grunt to umiar.

Ja dziś na 17 mam wizytę i już jestem cała w nerwach. Wczoraj poczułam też takie muśnięcie od środka ale takie bardzo delikatne.:)

Veoh - ja to taka panikara teraz się zrobiłam Czasem w dzień nic nie czuję dopiero wieczorem oddycham z ulgą bo w końcu poczułam I teraz bo właśnie pojadłam :)
My już mamy łóżeczko po Kubie tylko mały drań jak tylko je widzi to mówi "Moje ,moje dzidziusia nie " I tłumaczę i tłumaczę i nic....
Dzisiaj pada od rana i jakoś tak smutnie jest :(

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hqymi36e7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5ekt2ocja7.png

Betty, A ja w ogole nic nie czuje raz tylko takie laskotki pare dni temu, ale kapletnie dziecko zamilklo ;)
zastanawiam sie czy przyczyna moze byc twardy brzuch jak chodze to jest twardy jak kamien! i starsznie napompowany! nawet jedzenie nie pomaga ...:/ ciesze sie na ta wizyte we wtorek i juz nie moge sie doczekac.
Ja mysle, ze jak dizia sie pojawi to moze wszystko sie zmieni;) ale te dzieci madre ;) hehehe

Nela czekamy na wiesci po wizycie!!! Ja bede trzesla sie ze strachu 10 lipca :) no i oczywiscie 19 czerwca by sprawdzic serduszko.
byc moze wlasnie to rozciagnaie macicy jak mowisz Nela, ale to bylo caly dzien raz taki szczypanie pozniej klucie,ciagniecie w roznych czesciach az pod brzuchem raz wyzej masakra ;) i nie chcialo przejsc nawet jak sie polozylam.

veoh - ja w pierwszej ciąży poczułam pierwszy raz ruchy dopiero między 20-21 tygodniem i to jest normalne. Teraz czuje szybciej bo to już 3 ciąża ale i też po 1 porodzie więc te mięśnie nie są takie jak u pierworódki. Poczujesz poczujesz. Ja się dziś stresuje bo uslyszę serducho a 10 lipca mam połówkowe więc razem będziemy się stresować:)
Odpoczywaj dużo i się nie stresuj jest i będzie dobrze.

Nela
veoh - ja w pierwszej ciąży poczułam pierwszy raz ruchy dopiero między 20-21 tygodniem i to jest normalne. Teraz czuje szybciej bo to już 3 ciąża ale i też po 1 porodzie więc te mięśnie nie są takie jak u pierworódki. Poczujesz poczujesz. Ja się dziś stresuje bo uslyszę serducho a 10 lipca mam połówkowe więc razem będziemy się stresować:)
Odpoczywaj dużo i się nie stresuj jest i będzie dobrze.

Moja gin tez mowila, ze powinnam poczuc ok 20tyg, ale u mnie jednak to laskotanie pojawilo sie cos ok16 i sie dziwie,ze pozniej przestalam odczuwac te ruchy :)
chyba, ze to nie byly ruchy... chociaz glowe dalam bym sobie uciac ze to byly pierwsze oznaki dziecka.. :) 19 moja tez wlasnie bedzie sprawdzac monitorem serca dzidzi serduszko :)
To fajnie razem zawsze razniej ;)

Mam nadziej... bo czasem juz roznie mysle... moze jakby czesciej robili mi usg, to bym sie uspokoila a to juz ponad 5tyg od ostatniego badania i kolejne pare czekania przede mna :/

Nela pewnie juz jedziesz na badanie tak wiec trzymamy kciuki!!! i czekamy na wiesci ::):

Ja właśnie po wizycie. Widziałam moje maleństwo jak fika nóżkami i jak mu pięknie bije serduszko. Niestety nie chciał pokazać co ma między nóżkami. Więc lekarka nie potwierdziła mi płci ( miesiąc temu - chłopak). Ważne, że wszystko w brzuszku ok. Z tej okazji byłam w smyku i kupiłam 3 pack body z długim rękawem i pajacyki oraz 1 śpioszek. Uniwersalne kolory. Rozmiar 56.
Mam pytanie do mam - jak długo Wasze pociechy nosiły ubranka w rozmiarze 56?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09knap7ejpy.png

no i jestem:)

wszystko jak w najlepszym porządku. Pani doktor stwierdziła że wyniki mam doskonałe, ciąża przebiega wzorowo:) Następną wizytę mam 11 lipca a 10 idę na usg połówkowe to od razu mam przynieść z usg informacje.

Przed wizytą jakąś godzinę zjadłam pączka i całą tubkę mleka w tubce czekoladowego:) i po jakiś 15-20 minutach dostałam leciutkiego kopniaczka. heheh za dużo cukru dziecko dostało. Przytyłam 1,5 kg lekarka stwierdziła że dobra waga. Kupiłam sobie dziś nowe witaminy takie troszkę mniejsze bo te co mam to troszkę duże i w gardle mi stają.

Uciekam pakować plecak bo jutro z córą jedziemy tutaj: Park DinozaurĂłw. Leśna ścieĹźka edukacyjna. Nowiny Wielkie.

zebra - moja dosłownie 2 tyg lepiej kupować na 62 najwyżej rękawek podwiniesz. Ja nie kupuje na 56 bo poprzednio chwila moment i wszystko było za małe córa urodziła się 55cm. A różnie to bywa i może się urodzić tak jak mojej koleżance teraz synek 58cm i wszystko miała za małe i od razu 62 ubierała. Proponuje dosłownie po 3 - 4 sztuki na 56.