Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
lutka
mama2corun
ehh dziewczyny niesmiejcie sie zemnie ale pod prysznicem stojac(nie kucam bo jakos schizy dostalam dzisiaj )wlozylam se palce do pochwy i co pod powloka niewiem czego czy to taka jest ta szyjka czy co ale czuje normalnie czaszke dziecka taka twarda glowke poprostu...ehh

nie no co ty, z czego tu się śmiać - ja tylko się dziwię bo chyba nie potrafię tak włożyć palca zeby wyczuć szyjkę. Kochana lepiej niczego nie sprawdzaj bo będziesz się niepotrzebnie denerwowała, lez odpoczywaj, bądź dobrej myśli, bo i tak nie masz większego wpływu na date porodu.

sek w tym ze gleboko niewkladalam ani nie pol palca...:16_3_46:
ale ja juz nic niebede robic naprawde oszczedzanie i koniec.do 15 mam labe dziennie lezenie OLiw w szkole tak ok 14 bede przygotowywac obiadek bo to na pol lezaco moge ziemniaczki itp.przygotowac wstawie na piec i tyle mojej roboty.Oliw mi odkurza kochana a M bedzie myl podlogi :D hihi a kto kurze scieral hmm za duzo rupieci na polkach wiec M hahaha

mama2corun i właśnie o to chodzi. Podział obowiązków super, tak trzymać.

amelcia8
lutka
ok, wyślę smska :)

lutka zobaczysz że twój syn to będzie kawał chłopa ;)))

w przyszłosci dobrze by było - po tatusiu, ale teraz niech sobie będzie taki w sam raz na mnie, 3200 mnie usatysfakcjonuje :D

amelcia8
Ewciaa
amelcia8
wiecie co!! a mój Kubuś to jest taki uparty że szok!!! cały czas ma nogi na dole bo go tam cały czas czuję i kopie i kopie po pęcherzu!!:noooo::noooo:albo jeszcze w poprzek się obraca a wtedy to czuje do po obu stronach brzucha!! ja tam nie wiem czy on naprawdę nie ma zamiaru się obrucić?????????wogule mnie nie słucha!!! bo przecież mówię mu żę już czas żeby fiknął kozła:36_19_3::36_19_3::36_19_3::36_19_3:

amelcia ja też czsami czuje nóżki małej na pęcherzu,ale lekarz mówił że moja zuzia jest obrucona główkowo ale dziecko potrafi czasem założyć nogi na głowie więc z tą czuje to nóżki może ty masz tak samo, a co do położenia poprzecznego to tez jakbym tak czuło, czuje ją jednocześnie po lewej i prawej stonie
bo wiecie boję sie tylko o to że jeśli sie zacznie poród szybciej to dziecko sie urodzi w takim położeniu jak jest i to mnie przeraża napewno słyszałyście o tym porodzie na komisariacie policji było to w tvn tam urodziła sie dziewczynka w 8-miesiącu i właśnie w położeniu pośladkowym aa.... o zgrozo:noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo:

Gdyby się poród zaczął wcześniej, to od razu powinni Cię na cesarkę zabrać. Każdy rozsądny lekarz by tak zrobił. W dzisiejszych czasach nie rodzi się naturalnie dzieci ułożonych pośladkowo.

mama2corun
zmienili bo co dzien wagarowicz w sb??a on raz w roku hahaha
Daffodil gratulacje z okazji 50
Lutka no to troche sytuacje niefajna to moze zostan u niej...
Amelcia te wizyty naprawde zadkie ja juz mam co 2 tyg...przeciez 15 to ty masz juz 38 tc co z twoja ginekolog??!!a niemozesz isc do innej??

no niestety niefajna, wiem jedno, przy kolejnej ciązy do niej nie pójde na 1000%, teraz mam nadzieję na częstsze wizyty niż co 4,5 tyg, bo już chyab co 2 powinno się chodzić co?

mama2cór dupcia w górze?

lutka
Ewciaa

Z okazji pierwszego dnia wiosny życzę WAM pękających pąków, krokusów i przebiśniegów. Topniejących śniegów, ziemi, która zaczyna pachnieć, słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie także grzeje. Wiosny w przyrodzie i w życiu.....i zdrowych dzieciaczków majowych i kwietniowych :)

to pierwszy dzień wiosny nie jest 21??????

No właśnie, jutro dopiero.

amelcia8
Ewciaa
amelcia8

bo wiecie boję sie tylko o to że jeśli sie zacznie poród szybciej to dziecko sie urodzi w takim położeniu jak jest i to mnie przeraża napewno słyszałyście o tym porodzie na komisariacie policji było to w tvn tam urodziła sie dziewczynka w 8-miesiącu i właśnie w położeniu pośladkowym aa.... o zgrozo:noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo:

amelcia będzie dobrze, nie martw się kiedy masz wizyte??

LEPIEJ NIE PYTAJ!!! MIAŁAM 7 DNI TEMU!!! A TERAZ MAM SUIĘ POKAZAĆ DOPIERO 15 KWIETNIA:noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo:CZY TO NIE PRZESADA???

Ja między ostatnią wizytą a najbliższą mam 3 tygodnie przerwy. Później będę już chodzić co 2 tygodnie. W sumie miesiąc w końcówce to rzeczywiście dość dużo.

amelcia8
mama2corun
Amelciu ja tak nozki czuje przy zebrach po prawej stronie a dupke po lewej stronie tylko ciut nizej.niema co gdybac co ma byc to bedzie.jeszcze fiknie trzymam kciuki.
a co do obliczen daty porodu to czyzbyscie fikali 2 sierpnia ??

nie !!:: mysmy prawdopodobnie fikali 8 sierpnia

to tak, jak my ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2corun
Kochana dupcia byla w gorze ale jaki zonk jak tak leze to mala doslownie sie rzuca!i brzuch w sekundzie twardy jak skala...i badz tu madry...zeszlam z tej poduszki na czworaka bol przytym tez...wiec lepiej robie z rad mojej siostry nogi do gory :D
tak o wiele mi lepiej i Ola spokojna tylk wypina pupsko i nozki.

skoro młodej tak niewygodnie to racja, lepiej miec nogi w górze.

mama2corun
zmienili bo co dzien wagarowicz w sb??a on raz w roku hahaha
daffodil gratulacje z okazji 50
lutka no to troche sytuacje niefajna to moze zostan u niej...
amelcia te wizyty naprawde zadkie ja juz mam co 2 tyg...przeciez 15 to ty masz juz 38 tc co z twoja ginekolog??!!a niemozesz isc do innej??

no nie raczej bo do niej chodzę prywatnie od początku a jak by się coś działo to mam podjechać do szpitala

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

lutka
daffodil nie wiem co w Twojej szkole rodzenia polozna mówiła, ale moja na zajęciach o porodzie powiedziała zeby przy pierwszym porodzie, nie przyjeżdzać do szpitala wcześniej niż jak się ma skurcze co 8 minut, pod warunkiem z ewody nie odeszły. Bo lepiej przeczekać ten okres w domu, zamiast męczyć się niepotrzebnie długo w szpitalu.

U nas to samo mówili, tylko skurcze nawet częstsze, co 5-6 minut. Jeśli wody odejdą, to trzeba przyjechać od razu, a jeśli nie, to jak się zaczną regularne skurcze, to dobrze zrobić sobie relaksującą kąpiel w wannie. Ponoć wtedy dość często w ogóle przechodzą.

Daffodil
lutka
daffodil nie wiem co w Twojej szkole rodzenia polozna mówiła, ale moja na zajęciach o porodzie powiedziała zeby przy pierwszym porodzie, nie przyjeżdzać do szpitala wcześniej niż jak się ma skurcze co 8 minut, pod warunkiem z ewody nie odeszły. Bo lepiej przeczekać ten okres w domu, zamiast męczyć się niepotrzebnie długo w szpitalu.

U nas to samo mówili, tylko skurcze nawet częstsze, co 5-6 minut. Jeśli wody odejdą, to trzeba przyjechać od razu, a jeśli nie, to jak się zaczną regularne skurcze, to dobrze zrobić sobie relaksującą kąpiel w wannie. Ponoć wtedy dość często w ogóle przechodzą.

wiesz u nas tez powiedziała o 5 minutach, ale po chwili stwierdziła ze i tak żadna jeszcze tyle nie wytrzymała, więc chociaż co 8 minut. I tej 2 wersjii będę sie trzymała, bo zamin mnie przyjmą, wypiszą papiery przebadają, przebiorą i zrobią lewatywę to trochę pewnie minie.

pat-k
amelcia8
mama2corun
Amelciu ja tak nozki czuje przy zebrach po prawej stronie a dupke po lewej stronie tylko ciut nizej.niema co gdybac co ma byc to bedzie.jeszcze fiknie trzymam kciuki.
a co do obliczen daty porodu to czyzbyscie fikali 2 sierpnia ??

nie !!:: mysmy prawdopodobnie fikali 8 sierpnia

to tak, jak my ;)

My 13 :) Tzn fikaliśmy prawie codziennie, ale wtedy się udało, bo owulacja jak byk była :)

lutka
Daffodil
lutka

wiesz u nas tez powiedziała o 5 minutach, ale po chwili stwierdziła ze i tak żadna jeszcze tyle nie wytrzymała, więc chociaż co 8 minut. I tej 2 wersjii będę sie trzymała, bo zamin mnie przyjmą, wypiszą papiery przebadają, przebiorą i zrobią lewatywę to trochę pewnie minie.

To też prawda.

A jeszcze mam pytanie do mam, które już rodziły odnośnie wód płodowych. Tylko się nie śmiejcie, bo pytanie głupie, ale nie mam o tym bladego pojęcia :)
Czy jak te wody odchodzą, to tego jest bardzo dużo? Bo nie wiem czy np jakiejś ceratki sobie na łóżko nie położyć bliżej terminu. Bo chyba później ciężko to wyczyścić, zwłaszcza jak M. wróci po porodzie po kilkunastu godzinach :)
A druga sprawa: czy jak wejdę do wanny, to poczuję, że mi te wody odchodzą? Bo położna mówiła, żeby bezwzględnie przyjeżdżać od razu po odejściu i nie chciałabym tego momentu przegapić :)

daffodil
lutka
daffodil

u nas to samo mówili, tylko skurcze nawet częstsze, co 5-6 minut. Jeśli wody odejdą, to trzeba przyjechać od razu, a jeśli nie, to jak się zaczną regularne skurcze, to dobrze zrobić sobie relaksującą kąpiel w wannie. Ponoć wtedy dość często w ogóle przechodzą.

to też prawda.

A jeszcze mam pytanie do mam, które już rodziły odnośnie wód płodowych. Tylko się nie śmiejcie, bo pytanie głupie, ale nie mam o tym bladego pojęcia :)
czy jak te wody odchodzą, to tego jest bardzo dużo? Bo nie wiem czy np jakiejś ceratki sobie na łóżko nie położyć bliżej terminu. Bo chyba później ciężko to wyczyścić, zwłaszcza jak m. Wróci po porodzie po kilkunastu godzinach :)
a druga sprawa: Czy jak wejdę do wanny, to poczuję, że mi te wody odchodzą? Bo położna mówiła, żeby bezwzględnie przyjeżdżać od razu po odejściu i nie chciałabym tego momentu przegapić :)

to zależy od kobiety!! Jedne mają dużo wód-a iine bardzo mało !czytałam że w 38-tyg może ich być nawet 600 mililitrów

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png