Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
amelcia8
wiecie co!! a mój Kubuś to jest taki uparty że szok!!! cały czas ma nogi na dole bo go tam cały czas czuję i kopie i kopie po pęcherzu!!:noooo::noooo:albo jeszcze w poprzek się obraca a wtedy to czuje do po obu stronach brzucha!! ja tam nie wiem czy on naprawdę nie ma zamiaru się obrucić?????????wogule mnie nie słucha!!! bo przecież mówię mu żę już czas żeby fiknął kozła:36_19_3::36_19_3::36_19_3::36_19_3:

amelcia ja też czsami czuje nóżki małej na pęcherzu,ale lekarz mówił że moja zuzia jest obrucona główkowo ale dziecko potrafi czasem założyć nogi na głowie więc z tą czuje to nóżki może ty masz tak samo, a co do położenia poprzecznego to tez jakbym tak czuło, czuje ją jednocześnie po lewej i prawej stonie
bo wiecie boję sie tylko o to że jeśli sie zacznie poród szybciej to dziecko sie urodzi w takim położeniu jak jest i to mnie przeraża napewno słyszałyście o tym porodzie na komisariacie policji było to w tvn tam urodziła sie dziewczynka w 8-miesiącu i właśnie w położeniu pośladkowym aa.... o zgrozo:noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo:

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

amelcia8
mama2corun
Lutka moja jest :D hihi no my dzis z m na zakupy sie wybieramy takie porzadne z kupujemy wszystko co ma zelazo :D i syropu dodatkowa butle :D jak ja tez pije ten sam to Oliw tak niemarudzi :D
no wlasnie apropo twardnienia to mi polozna tez powiedziala do 10 razy ok ale wiecej juz nie ale to twardnienie z tym ciagnieciem,bo tak jak Daffodil(sory ze sie tak uczpilam) tylko jak czuje pod reka to czuje ze twardnieje a to nie o to chodzi.
Amelcia ale moja Ola tez tak sie wypina z obu stron a glowa mocno w dole a wypina z jednej storny dupke a z drugiej nozki

no tak ale ty napewno czujesz u góry i na dole !! a ja po bokach

jak leżę na boku to okopuje mi równocześnie prawy i lewy bok, a głowke ma na dole. Tak ze amelcia nie ma reguły.

Witam wszystkie mamusie, już prawie weekend :)
Trochę poczytam i zabieram się za pakowanie, bo na weekend jedziemy do moich rodziców. Wracamy dopiero w poniedziałek na Szkołę rodzenia, ale na pewno będę tu do Was zaglądać. No może z nieco mniejszym natężeniem :)
Postanowiliśmy jechać teraz, bo na święta już się chyba nie odważę jechać w jedną stronę 150 km. Za bardzo bym się stresowała, gdybym tam zaczęła rodzić :)

amelcia8
Ewciaa
amelcia8
wiecie co!! a mój Kubuś to jest taki uparty że szok!!! cały czas ma nogi na dole bo go tam cały czas czuję i kopie i kopie po pęcherzu!!:noooo::noooo:albo jeszcze w poprzek się obraca a wtedy to czuje do po obu stronach brzucha!! ja tam nie wiem czy on naprawdę nie ma zamiaru się obrucić?????????wogule mnie nie słucha!!! bo przecież mówię mu żę już czas żeby fiknął kozła:36_19_3::36_19_3::36_19_3::36_19_3:

amelcia ja też czsami czuje nóżki małej na pęcherzu,ale lekarz mówił że moja zuzia jest obrucona główkowo ale dziecko potrafi czasem założyć nogi na głowie więc z tą czuje to nóżki może ty masz tak samo, a co do położenia poprzecznego to tez jakbym tak czuło, czuje ją jednocześnie po lewej i prawej stonie
bo wiecie boję sie tylko o to że jeśli sie zacznie poród szybciej to dziecko sie urodzi w takim położeniu jak jest i to mnie przeraża napewno słyszałyście o tym porodzie na komisariacie policji było to w tvn tam urodziła sie dziewczynka w 8-miesiącu i właśnie w położeniu pośladkowym aa.... o zgrozo:noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo:

amelcia będzie dobrze, nie martw się kiedy masz wizyte??

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2corun
no i Lutka dobrze wymagluj lekarza :D zeby wszystko powiedzial co tylko moze i pomysl awiem ze to jednak koncowka ale moze juz bys u niego zostala??

ech sama nie wiem, też o tym myślę, jakoś po ostatnim nie chce mi się isć do mojej ginki(wizyte mam 30 marca). W szkole rodzenia dowiedziałam się, ze moja lekarka jets jedyna osobą w naszym szpitalu (mimo kilku świetnych ginekologów) która robi kleszczowe przyjęcia, więc jakby co to głupio by mi było :/ choć to chyba jej powinno. A jak trafię na jej dyżur przy porodzie to to będzie dziwna sytuacja:/

Ewciaa

Z okazji pierwszego dnia wiosny życzę WAM pękających pąków, krokusów i przebiśniegów. Topniejących śniegów, ziemi, która zaczyna pachnieć, słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie także grzeje. Wiosny w przyrodzie i w życiu.....i zdrowych dzieciaczków majowych i kwietniowych :)

to pierwszy dzień wiosny nie jest 21??????

Ewciaa
amelcia8
Ewciaa

LEPIEJ NIE PYTAJ!!! MIAŁAM 7 DNI TEMU!!! A TERAZ MAM SUIĘ POKAZAĆ DOPIERO 15 KWIETNIA:noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo:CZY TO NIE PRZESADA???

mama2corun
ehh dziewczyny niesmiejcie sie zemnie ale pod prysznicem stojac(nie kucam bo jakos schizy dostalam dzisiaj )wlozylam se palce do pochwy i co pod powloka niewiem czego czy to taka jest ta szyjka czy co ale czuje normalnie czaszke dziecka taka twarda glowke poprostu...ehh

mama2corun pamiętasz co położna powiedziała? Leżenie z poduszką pod pupą... I proszę się bezwzględnie stosować, bo każdy taki wywalczony dzień, to dla Oli bardzo dużo.
I proszę już więcej badania ginekologicznego na sobie nie przeprowadzać :) Nigdy nie wiadomo czy nie podrażnisz sobie szyjki itp.

lutka
ewciaa

z okazji pierwszego dnia wiosny życzę wam pękających pąków, krokusów i przebiśniegów. Topniejących śniegów, ziemi, która zaczyna pachnieć, słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie także grzeje. Wiosny w przyrodzie i w życiu.....i zdrowych dzieciaczków majowych i kwietniowych :)

jesteś boska:))) chciałaś być pierwsza;) i ci się udało!! Dzięki;)

amelcia8
WIECIE CO MAM TEZ INNĄ SPRAWĘ JA JUŻ WIDZĘ W JAKIM STANIE W RAZIE PORODU NATURALNEGO BĘDZIE MOJE KROCZE.......:36_11_1::36_11_1::36_11_1::36_11_1:BO JUŻ MNIE PIECZE ,PRZECIEŻ TAM SIĘ WSZYSTKO NACIĄGA !!!!A PO PIERWSZYM PORODZIE MIAŁAM NACINANE I 7-SZWÓW !!!BOŻE JA JUŻ CHYBA WARIUJĘ:what::what::what::what::what::what::what:

lepiej naciać niż popękać i to w różne strony świata. Taki już nasz los.

lutka
Ewciaa

Z okazji pierwszego dnia wiosny życzę WAM pękających pąków, krokusów i przebiśniegów. Topniejących śniegów, ziemi, która zaczyna pachnieć, słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie także grzeje. Wiosny w przyrodzie i w życiu.....i zdrowych dzieciaczków majowych i kwietniowych :)

a ja myślałam że dzis 21 marca, na necie widze tekst " dziś pierwszy dzieńwiosny" i nawet nie patrzyłam na date a wiec może być i dzis

amelcia8
Ewciaa
amelcia8

LEPIEJ NIE PYTAJ!!! MIAŁAM 7 DNI TEMU!!! A TERAZ MAM SUIĘ POKAZAĆ DOPIERO 15 KWIETNIA:noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo:CZY TO NIE PRZESADA???

no to troche długo musisz czekać ponad 4 tygodnie,ale dlatego że święta masz odrazu po świętach wizyte, szybko minie

daffodil nie wiem co w Twojej szkole rodzenia polozna mówiła, ale moja na zajęciach o porodzie powiedziała zeby przy pierwszym porodzie, nie przyjeżdzać do szpitala wcześniej niż jak się ma skurcze co 8 minut, pod warunkiem z ewody nie odeszły. Bo lepiej przeczekać ten okres w domu, zamiast męczyć się niepotrzebnie długo w szpitalu.

amelcia8

Mój lekarz mówił, że w 35-36 tygodniu jeszcze sporo dzieci się odwraca. A rekordziści to np na dzień przed planowaną cesarką :)
Widzę, że decyzja o imieniu już ostatecznie podjęta? Imię śliczne :)

lutka
pat-k
Katja gratulacje!! Majunia rosnie nam zdrowo :)
i tez wydaje mi sie, 1800 w 32 tyg ciazy, to bardzo dobra waga

a ja cieszę sie, zże juz dziś idę do gina, bo od ostatniej wizyty (tj 2 marzec) nie przytyłam nawet grama - mimo normalnego jedzenia - i niepokoi mnie to.

Ja bym była zachwycona :) A Szymek na pewno ładnie rośnie, zobaczysz, że nie ma powodu do niepokoju. Informuj nas od razu, bo ja strasznie ciekawska jestem i nigdy się na takie wieści nie mogę doczekać :)

daffodil
amelcia8
wiecie co!! A mój kubuś to jest taki uparty że szok!!! Cały czas ma nogi na dole bo go tam cały czas czuję i kopie i kopie po pęcherzu!!:noooo::noooo:albo jeszcze w poprzek się obraca a wtedy to czuje do po obu stronach brzucha!! Ja tam nie wiem czy on naprawdę nie ma zamiaru się obrucić?????????wogule mnie nie słucha!!! Bo przecież mówię mu żę już czas żeby fiknął kozła:36_19_3::36_19_3::36_19_3::36_19_3:

mój lekarz mówił, że w 35-36 tygodniu jeszcze sporo dzieci się odwraca. A rekordziści to np na dzień przed planowaną cesarką :)
widzę, że decyzja o imieniu już ostatecznie podjęta? Imię śliczne :)

tak daffodil śliczne imię;);)