Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola22
I ja sie witam wtorkowo.

Mama2 wyobrażam sobie jak sie czujesz - siedzenie w pracy "za karę" nie należy do najmilszych. :no1:Dobrze, że nie jesteś sama - Maksiu daje Ci popalić.:36_2_49::36_2_49:
Ja też już nie śpię, choć u nas dopiero 7: 03, ale mężuś zrobił mi śniadanko i poszedł do pracy, więc się obudziłam.

Mama2 ja chyba też mam w brzuchu małego "zabijake".:36_1_73:
Jak jadłam śniadanie to dostałam od Julki takiego kopniaka :36_2_49:jak nigdy wcześniej - myślałam, że mi brzucho pękł.
Podejrzewam, że Julcia głodna była a to był znak, żebym jadła to śniadanie.:picnic:

Przeczytaj sobie kobietko ten artykuł, do którego zamieściłam linka - a zobaczysz, że humor Ci się poprawi.
:36_1_11:

To ja też chcę dołączyć do grona zmaltretowanych matek :hahaha:
Mój Kuba wczoraj wieczorem oszalał. Wiercił się, kręcił, kopał i to wszystko na raz. Parę razy tak mi wypchnął brzuch w okolicy pępka, że byłam przekonana, że mi skóra pęknie. M. jak na to patrzył, to miał przerażenie w oczach :hahaha:
I tak przez całą noc. A o 6 zaliczyliśmy pierwszą czkawkę :cherli3: Tzn tak mi się wydaje, że to czkawka była. Takie uczucie jakby ktoś Kubusia co parę sekund podrzucał i uderzał całym ciałkiem w przednią ścianę macicy. Trwało to parę minut i przeszło. M. się prawie do pracy spóźnił, bo biedak trzymał rękę na brzuszku :)

jola22
Właśnie mówili w radiu, że w Kaliforni urodziły się ośmioraczki.:bocian::bocian:
Wyobrażacie sobie 8 par rączek i nóżek sprawiających łomot mamie - biedna kobieta, ale za to teraz szczęśliwa mama ósemki bobasków.:36_3_3::36_3_3:

Szczerze mówiąc, to nie potrafię sobie tego wyobrazić. Tej opieki nad 8 maluchów, karmienia ich cycem itp. Ja bym chyba wpadła w mega panikę, gdybym się dowiedziała, że będę mieć bliźniaki :no1:

Daffodil
mama2
teraz jak przyjda rzeczy dla małego to kupuje proszek lovela i zabieram sie za porzadne pranie i prasowanie:cherli3:

Ja myślałam, żeby poczekać do końca lutego, w razie gdybym jeszcze jakieś cudo kupiła :) Żeby nie prać jednej rzeczy osobno. Ale tak już się nie mogę tego doczekać, że chyba rzeczywiście zacznę wcześniej :cherli3:

ale Daffodil ja tego tyle zamowilam ze cala pralka bedzie pełna:cherli3:

lutka
halo halo, gdzie się podziewacie?

kolejne łozeczno nad którym się zastanawiam: proszę o opinię:

��ŝECZKO KUBA II SOSNA SZUFLADA DREWEX BONUSY$$ (539279401) - Aukcje internetowe Allegro

Na allegro pełno jest łozeczek z "gratisowym" materacem przeważnie gryczano-kokosowym. Logicznie myśląc skoro "gratis (z pewnością wliczony w cenę) to nienajlepszej jakości. Jakie macie doświadczenia z materacami? Wiem ze jest temat dotyczący materacy, ale nic sensownego się nie dowiedziałam w nim.

Łóżeczko wygląda super. A co do materacy, to słyszałam wiele opinii, że te kokosowo-gryczane są najlepsze. W sklepach właśnie te należą do najdroższych. Najtańsze są piankowe.

Daffodil
jola22
I ja sie witam wtorkowo.

Mama2 wyobrażam sobie jak sie czujesz - siedzenie w pracy "za karę" nie należy do najmilszych. :no1:Dobrze, że nie jesteś sama - Maksiu daje Ci popalić.:36_2_49::36_2_49:
Ja też już nie śpię, choć u nas dopiero 7: 03, ale mężuś zrobił mi śniadanko i poszedł do pracy, więc się obudziłam.

Mama2 ja chyba też mam w brzuchu małego "zabijake".:36_1_73:
Jak jadłam śniadanie to dostałam od Julki takiego kopniaka :36_2_49:jak nigdy wcześniej - myślałam, że mi brzucho pękł.
Podejrzewam, że Julcia głodna była a to był znak, żebym jadła to śniadanie.:picnic:

Przeczytaj sobie kobietko ten artykuł, do którego zamieściłam linka - a zobaczysz, że humor Ci się poprawi.
:36_1_11:

To ja też chcę dołączyć do grona zmaltretowanych matek :hahaha:
Mój Kuba wczoraj wieczorem oszalał. Wiercił się, kręcił, kopał i to wszystko na raz. Parę razy tak mi wypchnął brzuch w okolicy pępka, że byłam przekonana, że mi skóra pęknie. M. jak na to patrzył, to miał przerażenie w oczach :hahaha:
I tak przez całą noc. A o 6 zaliczyliśmy pierwszą czkawkę :cherli3: Tzn tak mi się wydaje, że to czkawka była. Takie uczucie jakby ktoś Kubusia co parę sekund podrzucał i uderzał całym ciałkiem w przednią ścianę macicy. Trwało to parę minut i przeszło. M. się prawie do pracy spóźnił, bo biedak trzymał rękę na brzuszku :)

super , to teraz wiesz co ja mam co wieczor i co noc:36_1_73:

mama2
Daffodil
mama2
teraz jak przyjda rzeczy dla małego to kupuje proszek lovela i zabieram sie za porzadne pranie i prasowanie:cherli3:

Ja myślałam, żeby poczekać do końca lutego, w razie gdybym jeszcze jakieś cudo kupiła :) Żeby nie prać jednej rzeczy osobno. Ale tak już się nie mogę tego doczekać, że chyba rzeczywiście zacznę wcześniej :cherli3:

ale Daffodil ja tego tyle zamowilam ze cala pralka bedzie pełna:cherli3:

No chyba, że tak :) Ja też trochę tego mam, ale podzielę na dwie pralki: jasne i ciemne rzeczy, żeby mi coś od razu nie zafarbowało, bo dostanę szału :)

Witam mamuśki bo baaaaaaardzo długiej przerwie:)

Starałam się was czytać na bieżąco ale nie zawsze sie to udawało, ja sie doigrałam byłam wczoraj u lekarza bo w niedziele nie czułam malucha nic a nic i wiem ze regularnie to może jeszcze nie być ale codziennie powinno. Ponadto mój kręgosłup(bóle) i kopniaki po pęcherzu nie dają mi spać po nocach i do tego opuchnięte nogi jak balony co wieczór.
Lekarz po badaniu moczu powiedział tak - za dużo białych krwinek czyli infekcja dróg moczowych wiec bóle kręgosłupa to jedno ale i pewnie nerki swoje dokładają i dlatego ta opuchlizna.
Mam L-4 do końca tygodnia i jak przyjdą wyniki ze szpitala to zobaczymy czy muszę brać antybiotyk czy nie i czy wracam jeszcze na chwile do pracy , co do ruchów Adaś znów szaleje wiec jest ok i zamiast usg(tu nie lubią za dużo robić) mogłam tylko posłuchać serduszka ale i to mnie cieszyło bo przynajmniej wiedziałam ze jest dobrze.

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

Daffodil
lutka

��ŝECZKO KUBA II SOSNA SZUFLADA DREWEX BONUSY$$ (539279401) - Aukcje internetowe Allegro

Łóżeczko wygląda super. A co do materacy, to słyszałam wiele opinii, że te kokosowo-gryczane są najlepsze. W sklepach właśnie te należą do najdroższych. Najtańsze są piankowe.

Tylko ta wag amnie przeraziła. zapytałam sprzedawcę o wagę (myslałam ze na aukcji jest pomyłka), i powiedział ze nie ma pomyłki. Skąd wiec 10 kg różnicy?????

elwira
Witam mamuśki bo baaaaaaardzo długiej przerwie:)

Starałam się was czytać na bieżąco ale nie zawsze sie to udawało, ja sie doigrałam byłam wczoraj u lekarza bo w niedziele nie czułam malucha nic a nic i wiem ze regularnie to może jeszcze nie być ale codziennie powinno. Ponadto mój kręgosłup(bóle) i kopniaki po pęcherzu nie dają mi spać po nocach i do tego opuchnięte nogi jak balony co wieczór.
Lekarz po badaniu moczu powiedział tak - za dużo białych krwinek czyli infekcja dróg moczowych wiec bóle kręgosłupa to jedno ale i pewnie nerki swoje dokładają i dlatego ta opuchlizna.
Mam L-4 do końca tygodnia i jak przyjdą wyniki ze szpitala to zobaczymy czy muszę brać antybiotyk czy nie i czy wracam jeszcze na chwile do pracy , co do ruchów Adaś znów szaleje wiec jest ok i zamiast usg(tu nie lubią za dużo robić) mogłam tylko posłuchać serduszka ale i to mnie cieszyło bo przynajmniej wiedziałam ze jest dobrze.

Elwira witaj synu marnotrawny :)
Najważniejsze, że u Adasia wszystko w porządku. Musiałaś się porządnie wystraszyć, jak ruchów nie było.
Trzymam kciuki za dobre wyniki badań, bo jednak lepiej, żeby się bez antybiotyku obeszło. Informuj nas na bieżąco.

lutka
Daffodil
lutka

Tylko ta wag amnie przeraziła. zapytałam sprzedawcę o wagę (myslałam ze na aukcji jest pomyłka), i powiedział ze nie ma pomyłki. Skąd wiec 10 kg różnicy?????

Dopiero teraz zwróciłam na to uwagę. Nie wiem czemu szuflada aż tyle waży. My w końcu kupiliśmy bez. Głównie przez to, że trafiliśmy na fajne łóżeczko z materacem, pościelą, wypełnieniem, ogólnie ze wszystkim za niską cenę.
I koleżanka też na tą szufladę narzekała trochę. Nie wiem czy we wszystkich łóżeczkach takie są, ale ta jej jest strasznie niska. W momencie kiedy wkłada tam paczkę pieluch, to już nie da się tego przykryć. W konsekwencji w ogóle z tego nie korzysta.

lutka
Dziewczyny, co jecie w pracy? Przeciez coś trzeba wcinac przez te 8-9 a u niektórych nawet 12 h. Bez jedzenia wytrzymuję góra 3 h, inaczej robi mi się niedobrze. Jak jest z tym u Was?

ja pracuje blisko rożnych restauracji i sklepów wiec zawsze mam jakiś wybór albo kanapka albo obiadek chociaż ostatni nic mi tam nie smakowało:(

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

lutka
Dziewczyny, co jecie w pracy? Przeciez coś trzeba wcinac przez te 8-9 a u niektórych nawet 12 h. Bez jedzenia wytrzymuję góra 3 h, inaczej robi mi się niedobrze. Jak jest z tym u Was?

Ja jak jeszcze pracowałam, to oprócz dwóch kanapek zabierałam ze sobą zapas jogurtów, jabłek itp i co 2h coś wcinałam. Bo jak się zapasy skończyły, to zaczynały się wędrówki do maszyny ze słodyczami, a tego wolałam unikać :)