Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
Daffodil
pat-k
Katja, Lutka jakiej konsystencji i koloru kupki robia wasze maluchy po mieszankach?
Ja wczoraj caly dzien jechalam z Tosia na moim mleku, ale na noc podkarmilam ja mieszanka. Rano zrobila kupe z takimi grudkami, gesciejsza niz zwykle. i kilka tych grudek bylo zielonkawych....
dzisiaj tez na wieczor dostala mieszanke, zobaczymy...

pat-k pytanie nie do mnie wprawdzie, ale i tak się wypowiem, a co :)
U Kuby takie grudki są w każdej pieluszce, tylko raczej o żółtym zabarwieniu, a karmię tylko piersią, więc nie jest to raczej wina mieszanki.

dzieki Daffodil :zwyrazami_milosci:

to znaczy, ze kupy w konsystencji musztardy francuskiej Kamisa sa norma :))

:sofunny: Od razu przeszła mi ochota na musztardę :)

i witam sie kochane w nowym tygodniu,

naszej malutkiej na buzi wyskoczyl chyba tradzik niemowlecy. Ma typowe tradzikowe i nieswedzaceraczej krostki na czole i policzkach. dzisiaj idziemy do pediatry, mam nadzieje, ze to nie uczulenie

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2 wspolczuje tych nieprzespanych nocek.. ja moge niedojadac i byc caly dzien na nogach, ale jak jestem niewyspana to jestem kompletnie do niczego...
moze Maksiowi ureguluje sie rytm snu? a w nocy macie w pokoiku wylaczone swiatlo? Moze Maksiu nie za bardzo kuma kiedy dzien a kiedy noc?

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
mama2 wspolczuje tych nieprzespanych nocek.. ja moge niedojadac i byc caly dzien na nogach, ale jak jestem niewyspana to jestem kompletnie do niczego...
moze Maksiowi ureguluje sie rytm snu? a w nocy macie w pokoiku wylaczone swiatlo? Moze Maksiu nie za bardzo kuma kiedy dzien a kiedy noc?

mamy takie z ikei daje bardzo delikatne swiatło

pat-k
Daffodil
pat-k
Katja, Lutka jakiej konsystencji i koloru kupki robia wasze maluchy po mieszankach?
Ja wczoraj caly dzien jechalam z Tosia na moim mleku, ale na noc podkarmilam ja mieszanka. Rano zrobila kupe z takimi grudkami, gesciejsza niz zwykle. i kilka tych grudek bylo zielonkawych....
dzisiaj tez na wieczor dostala mieszanke, zobaczymy...

pat-k pytanie nie do mnie wprawdzie, ale i tak się wypowiem, a co :)
U Kuby takie grudki są w każdej pieluszce, tylko raczej o żółtym zabarwieniu, a karmię tylko piersią, więc nie jest to raczej wina mieszanki.

dzieki Daffodil :zwyrazami_milosci:

to znaczy, ze kupy w konsystencji musztardy francuskiej Kamisa sa norma :))

o matko ale idealnie to ujełas:))))))))))) własnie takie kupki robi moj Maks

pat-k

naszej malutkiej na buzi wyskoczyl chyba tradzik niemowlecy. Ma typowe tradzikowe i nieswedzaceraczej krostki na czole i policzkach. dzisiaj idziemy do pediatry, mam nadzieje, ze to nie uczulenie

jestem pewna ze to nie uczulenie tym bardziej jak ja to nie swedzi

witam poniedziałkowo jak WY to robicie że macie czas na forum ???????

bo ja nie wiem w co ręce włożyć...przez toże leżałam w szpitalu tyle spraw się nazbierało że nie daje rady

jeszcze chrzciny mam w sobote a w stare rzeczy nie wejde bo troche brzuch został

a mam pytanko do doświadczonych mam

czy wszystkie karmicie piersią ??? jak jedzą wasze dzieci ?? bo u mnie moja zuzka róznie czasmi co 1h czasmi co 2h a dziś w nocy prze 4h nie jadła spała jak suseł i dałam jej na śpiąco bo się bałam

a jak odciągne pokarm do buteki i włoże do lodówki to ile on jest ważny ???

bo jedną pierś moja córa tak mi zgrzła że leje się krew i musze odciągać pokarm z tej piersi

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

a co do mojej wagi bo ostatnio mi sie opieprz od was dostałwhite_flag:
to powiem tylko ze przed Klaudia wazyłam 60 kg teraz 71 kg to jest 10 kg wiecej ...:karate: moja wymarzona waga to 63kg ,
a wiecie na zdjeciach to zawsze idzie sie dobrze ustawic zeby sie korzystnie pokazac.Rozpacz ogarnia mnie bo w nic nie wchodze jak mam gdzies wyjsc to stoje przed szafa poł godziny wszystko za ciasne:glass::glass: .
Kupilam sobie 5 sukienek i w nim przechodze całe lato:36_11_1:

Ewciaa

bo ja nie wiem w co ręce włożyć...przez toże leżałam w szpitalu tyle spraw się nazbierało że nie daje rady

jeszcze chrzciny mam w sobote a w stare rzeczy nie wejde bo troche brzuch został

czy wszystkie karmicie piersią ??? jak jedzą wasze dzieci ?? bo u mnie moja zuzka róznie czasmi co 1h czasmi co 2h a dziś w nocy prze 4h nie jadła spała jak suseł i dałam jej na śpiąco bo się bałam

bo jedną pierś moja córa tak mi zgrzła że leje się krew i musze odciągać pokarm z tej piersi

Ewcia mam nadzieje ze wylewasz ten pokarm z piersi co krew leci.
dobe mozesz w lodówce przechowywac, moj je jak chce co godzine , dwie , trzy to najdłuzsza przerwa

mama2
Ewciaa

Ewcia mam nadzieje ze wylewasz ten pokarm z piersi co krew leci.
dobe mozesz w lodówce przechowywac, moj je jak chce co godzine , dwie , trzy to najdłuzsza przerwa

mama jak odciągam pokarm z tej piersi to krew nie leci, ale jak zuza ssała to leciała więc odrazu ją odstawiałam od tej piersi

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
a czy waszym dzieciaczkom się odbija po każbym jedzieniu ???

bo ja już nie wim jak mam robić zeby się jej odbiło, boje się ja prać tak przez ramie, trzymam ją cały czas w różku bo jeszcze się boje

mojemu sie nie zawsze odbija a w nocy po jedzeniu go czasem nie biore do odbicia bo nie mam sily

pat-k

No to trzymam kciuki, żeby to był tylko trądzik, bo podobno sam schodzi dość szybko.

Ewciaa
a czy waszym dzieciaczkom się odbija po każbym jedzieniu ???

bo ja już nie wim jak mam robić zeby się jej odbiło, boje się ja prać tak przez ramie, trzymam ją cały czas w różku bo jeszcze się boje

Ewciu u nas z ulewaniem to jest jazda. trzymam malutka do odbicia po kazdym jedzeniu, czasami po 10 minut. odkladam ja do lozeczka a ona potrafi ulac i to niesamowicie obficie po kolejnych 5-10 minutach... wyglada to strasznie bo leci jej i z buzi i z nosa czasami. masakra. bardzo sie tego boje. na noc daje jej sztuczne mleko przeciwko ulewaniu i chyba tylko dlatego moge spac w miare spokojnie.
a do odbicia klade sobie Tosie na klatce piersiowej. tak sie slodziutko wtula wtedy maly kroliczek :)

witam.
Ewcia mojej nie po kazdym karmieniu sie odbija.

my o 15 kolejna rozmowe o mieszkanie,choc niewiem czy to ma sens...ja juz niechce tu mieszkac po tym co mnie w sb spotkalo mam dosc kurwa wole klepac biede w Polsce....narazie ustalilismy ze czekamy az Oliw szkole skonczy 17lipca potem albo na drugi koniec Holandi sie przeniesiemy albo ja wracam do Polski nawet bez M.bo juz dluzej zlosliwosci i podlosci ludzkiej niezniose.wiecznych anonimowych sms gluchych tel etc.odpuszczam poprostu odpuszczam

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Ewciaa

Ewcia ja też na początku na nic nie miałam czasu, ale zobaczysz, że szybko wpadniesz w rytm i będzie czas na spacerki, forum, książki itp :)

A co do jedzenia to u nas jest bardzo różnie. Jak Kuba jest aktywny, to wcina co 2 godziny, a czasem nawet co półtorej. Jak zaśnie w ciągu dnia, to spokojnie 3 godziny przesypia, a w nocy nawet do 6 godzin.
Jeśli Zuzia ma żółtaczkę, to położne doradzają wybudzać dzieci co 3 godziny przez pierwsze 2-3 tygodnie.

Ewciaa

Aha, w SR mówili, że w lodówce pokarm nawet 4 doby może stać. I można dolewać pokarm z kolejnych odciągnięć, ale najpierw trzeba ten świeżo odciągnięty schłodzić do temperatury tego wcześniejszego i dopiero wtedy łączyć.

Daffodil
Ewciaa

Aha, w SR mówili, że w lodówce pokarm nawet 4 doby może stać. I można dolewać pokarm z kolejnych odciągnięć, ale najpierw trzeba ten świeżo odciągnięty schłodzić do temperatury tego wcześniejszego i dopiero wtedy łączyć.

o i ja dziekuje za ta informacje bo ostatnio sie nad tym zastanawialam.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png