Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
Lutka Daffodil po recepte musicie isc jak wit D sie konczy ale jak dlugo kurcze chyba do3 miesiaca ale glowy niedam...bo to przy Oliwi bylo.
Lutka a co by chcial z nimi zrobic??;p:ble:

Dzięki :*

co do cycusia - no myslę ze miętoliłby :D

gunia43
mama2corun
witam sie porannie
bo ja wczoraj zapomnialam sie pochwalic pewna wazna informacja moja Oliw wczoraj pierwszy raz powiedziala do M tato!!! obydwoje sie wzruszylismy a ja to az poplakalam a M powiedzial ze to najwiekszy dowod uznania takie slowo od Oliw.Oliw teraz przypieczetowala ze jestesmy 100%rodzina :D

Pieknie. NIe bede dalej komentowac bo co tu dalej mowic!

no proszę, jak wszystko sie cudnie układa!!!! Super :)

gunia43
isabela
hej dziewczyny,

Wrocilam od gina. Mam stan zapalny macicy i dostalam antybiotyki - znow!
Ale dobrze, ze poszlam bo przynajmniej wiem co jest bo wkrecalam sobie juz rozne glupoty. Mam lezec bo macica sie nie kurczy. Lekarz powiedzial, ze mam szczescie, ze w po porodzie dostalam antybiotyk bo pomogl czesciowo zwalczyc najgorsza infekcje. :36_2_20:
Jestem ubozsza o 260 funciorow, ale wiem przynajmniej na czym stoje.
Dobrze, ze poszlas. Terza tylko trzeba czekac az lek zadziala. Zycze szybkiego powrotu do zdrowka. A swoja droga 260 funtow za gina - ja pingole !!!!!!

dzieki kochana. Wizyta standardowo kosztuje 50Ł, ale robil mi usg (kolejne 50) i wymaz do akademii wzial (kolejne 50), a reszta to leki, bo z prywatnej kliniki wiec 100% platne!!!!!
ale pieprze, wazne, ze czuje sie przynajmniej psychicznie dobrze, a za chwile polepszy mi sie wszystko ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Ewciaa
witam wczoraj szybko uciekłam bo jeszcze troche zmeczona jestem i jakoś to wszytsko do mnie nie dotarło jeszcze...z piersiami u mnie już lepiej mąż mi wyciska nadmiar mleka....ale krocze boli myślałam że będzie lepiej ale coś niebardzo...stosuje tantum rosse zobaczymy czy coś pomoże

bardzo dziękuje za wszytskie smski i kciuki bardzo mi pomogły miło jak ktoś mysli o nas :)

pewnie nie nadrobie tych wszytskich strona przez 11 dni postaram się zaglądać cześto ale jokoś niemoge się wyrobić z tym wszytskim

Ewuniu, super kochana, ze znow z nami jestes :36_1_67::Kiss of love:

isabela
lutka
Isabela to Ty nie urodzilas w niedzielę?

tak kochana, urodzilam w niedziele - tradycji stalo sie zadosc :) Jestesmy wszyscy niedzielni :) Dziwne nie? Cala rodzina urodzona w niedziele, laski powiedzialy, ze przenosilam Mia bo podswiadomie uparlam sie na niedziele :) hehehhe

Tak pytam bo to nie jutro Mia powinna kończyc 2 tyg?

Myslicie ze karmienie do 12 razy na dobe to nie za dużo?

lutka
isabela
lutka
Isabela to Ty nie urodzilas w niedzielę?

tak kochana, urodzilam w niedziele - tradycji stalo sie zadosc :) Jestesmy wszyscy niedzielni :) Dziwne nie? Cala rodzina urodzona w niedziele, laski powiedzialy, ze przenosilam Mia bo podswiadomie uparlam sie na niedziele :) hehehhe

Tak pytam bo to nie jutro Mia powinna kończyc 2 tyg?

Myslicie ze karmienie do 12 razy na dobe to nie za dużo?

jakies glupie te suwaczki, olewam to. Mia konczy w niedziele 2 tygodnie kochana, w sumie z soboty na niedziele o 0:45 :) HEHHEHHE

Uwazam, ze jesli karmimy maluchy piersia to dostosujemy sie do ich potrzeb. Mia jest jak zegarek, rowno 3h i budzi sie na jedzenie. Nie licze godzin czuwania, bo zawsze od 5-6 rano do ok 10 - 11 marudzi i chce by ja nosic i gadac do niej. Tak samo po poludniu tez okolo 4-5 godzin ma marudniaka. Ale generalnie Mia nie je tylko WPIEPRZA jak szalona. WCzoraj sie tak najadla, ze zwymiotowala, biedna az jej noskiem poszlo... Zarlok z niej niesamowity. Nie wiem ile zjada z piersi, ale patrzac, ze jak musze z nia wyjsc i robie buteleke to zjada ok 85ml jednorazowo bo taka butle to jednym "wciagiem" zjada :)

Lutka, moze masz czasami mnie pokarmu, albo jest malo pozywny, ze on tyle razy wcinal. Ja nieraz po piersi musze jej dorobic z 20-30 ml bo wciaz jest glodna. Dostawiaj, dostawiaj do cyca - samo zdrowie dla maluszka i Twojej macicy :)

Swoje mleko daje mu około 3 razy dziennie (ściągam od 60 -20 ml - zalezy o jakiej porze).
Dziś jadł o
2
4:45
8 - 30 ml
8:45 - 40 ml
11:30 - 60 ml

Moze ta czestotliwośc wynika z tego ze lubi sobie dawkować , nie zawsze od razu walnie 70.

hej mamuski!

u Was tez taka lipna pogoda od wczoraj? my sie chyba jeszcze dlugo nie wybierzemy na ten wyczekiwany pierwszy spacer.

Dzisiaj w nocy Tosia spala bardzo niespokojnie, zaczyna ulewac (podobno nasila sie u noworodkow od 2 tyg) i ja podejrzewam, ze niezbyt dobrze znosi Bebilon a podkarmilam ja wczoraj na noc. W dzien mojego mleka jej wystarcza, ale na wieczor czasami mam deficyt dostawy bo wypija to z cyca i wszystkie zapasy... Moje marzenie to pol litra mojego mleka w zapasie w lodowce, ale na razie to nie realne

chce przetestowac jeszcze mleko modyfikowane Enfamil slyszalyscie cos o nim? jesli nie bedzie ok, to w nast. kolejnosci Nan, Katja zdaje sie daje Majeczce i chyba jest ok.

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
pat-k
Ewciaa
probowałam masować ale nic nie daje a nie wiem jaki laktator kupić jaki najlepszy??

ja mam reczny Tommee Tippee i jest ok

Ja mam Medela Mini Elektric. Super, tylko dość drogi.

kurcze, no my wlasnie wczoraj dostalismy tem mini elektic medeli i chodzi glosno jak odkurzacz, w dodatku gorzej sciaga pokarm niz reczny. moze mam jakis wadliwy model?
Daffodil napisz wiecej prosze jak u Ciebie sie sprawuje. tez taki glosny? ja sciagam mleko tez w nocy i sasiadow tym kombajnem pobudze...

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
tak o gripe water :)

a witemine D jak długo tzreba dawac dziecku? az sie skończy opakowanie czy trzeba isc po receptę na kolejne? jakos nie pomyslalam zeby zapytac o to lekarza :/

nam lekarz przepisal 1 krople vit D3 dziennie, dopoki nie zaczniemy chodzic na spacery w sloneczne dni. potem mamy odstawic

mama2corun
a ja wlasnie doczytalam ze mozna furagin jak sie karmi :D
a i wiecie co ja poprostu mam zwykle szwy w srodku...ku......wa nikt mi tego niepowiedzial!!ze mam przyjsc na zdjecie ich tylko ze widzimy sie za 6 tyg.w pon jade do poloznej.

no nie... prawde mowiac wczoraj, kiedy czytalam o tych twoich szwach to przeszlo mi przez glowe, ze moze zalozyli Ci nierozpuszczalne, ale wydawalo mi sie to nieprawdopodobne w tym miejscu... a jednak...