Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
jola22
mama2corun
Jola22 trzymam kciuki zeby Juleczka punktualnie o polnocy zdecydowala ze wychodzi:big_whoo:

Jeśli Julka nie wyjdzie jutro to ma jeszcze czas do wtorku - bo to mój termin z USG, ale wierzę w jej rozsądek.:o_master::o_master:

jolcia do wtorku??? oj to bardzo duzo czasu jej dalas na przemyslenia czy wychodzic juz czy nie:o_master:

Oj dużo, gorzej i jak i to nie wystarczy i Julka postanowi dłużej się namyślić.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

Daffodil
lutka
Katja Maja prześliczna: i ajk na mój gust cala mama.

Jola benio konkretny:) ale mimo tego ze slicznie Ci z nim to licze na to, ze jak najszybciej jego lokatorka przestraszy się konsekwencji finansowych dłuzszego pobytu w nim :D - pomysl rewelka. A mężuś faktycznie byczek - fajniutki :D

Ech dziewczyny jak Młody darł się podczas i po kapieli. Zacząl juz jak mu buźke przemywałam, w wannie na chwilke sie uspokoił ale na przeewijaku darł się tak przeraxliwie ze zaczęlismy się zastanawiac czy niema przeczulicy - moze dotyk go boli (przeciez smarowanie oliwka powinno byc choc troche przyjemne) - ale jak tylko dostal butlę umilkl w sekundę i byl zadowolony. A ja jak on płakal to tez ryczalam tak mi go zal było :lup:

Lutka może próbuj trochę Szymcia podkarmić przed kąpielą. Nie za dużo, ale tak żeby głodny nie był. Ja tak robię i Kuba w kąpieli przeszczęśliwy.

nie ma szans - lekkie podkarmienie tylko pobudza u niego apetyt, a taki grzeczny był w szpitalu :D

gunia43
Isabela - Nam tez za Toba sie teskni
Za reszta nieobecnych tez oczywiscie :-) Sle buziaki!
Patka - gratuluje wytrwalosci w walce z zwiekszenie laktacji!!!! Fajnie, bo tak Ci zalezalo :-)
Dorciaa - Juz nie moge sie doczekac nastepnego Sloneczka!!!!

A to jeszcze zdjecia mojego Skrzata i pytanie. Czy uzywacie lezaczkow dla dzieci (jak na fot). Moj Maly w tym bardzo lubi siedziec i wtedy mu sie nie ulewa, wiec jest happy ale nie weim czy to zdrowe....
[ATTACH]7071[/ATTACH][ATTACH]7072[/ATTACH]

Dobrej nocy. Caluski!

Maksiu jest cudny, na pierwszym zdjęciu jak myśliciel wygląda :)
Czytałam kiedyś, że takie maluchy nie powinny być za długo wożone w fotelikach samochodowych, bo takie ułożenie nie jest najlepsze dla kręgosłupa, więc podejrzewam, że z leżaczkami może być podobnie. Ale nie wydaje mi się, żeby wsadzenie go tam na chwilę w ciągu dnia mogło zaszkodzić. Byle nie za długo.

Daffodil
mama2
hihi a to moj osobisty ginekolok - połoznik na porodówce:))))))))))))))[ATTACH]7066[/ATTACH]

No no, całkiem całkiem. Dobrze, że mój jest bardziej wiekowy, bo przed tym ze zdjęcia bym się krępowała rozebrać :hahaha:

kurde ze tez nie pomyslałam o fotce Przemka :/ za to mam taka cudna pamiatkę: YouTube - MOV00684

Ps. w tle słycha cpostękiwania kolejnej rodzącej :) hihi a ja juz byłam po :D

Jola30
witam nocna pora
Noc jak codzien maly nie spi i sie meczy ja bylam ostatnio przeziebiona i zalapal odemnie strasznie kaszle ale jak narazie ma temperature 37.3 wiec chyba w normie ale sie martwie o niego tak mi go zal.
Nie wiem dziewczyny moze doradcie co robic dzis byla u mnie pani lekarka ale nic zaspecjalnie nie powiedziala kazala udac sie do przychodni jak sie kaszel nasili a jest coraz gorzej i te kolki ja chyba zeswiruje.
Harczy mu strasznie w piersiach i on sie strasznie meczy.

Jola koniecznie idź do lekarza. U takich maluszków najzwyklejsze przeziębienie może się przerodzić w jakieś paskudne choróbsko. Nie zwlekaj z tym.

lutka
Daffodil
mama2
hihi a to moj osobisty ginekolok - połoznik na porodówce:))))))))))))))[ATTACH]7066[/ATTACH]

No no, całkiem całkiem. Dobrze, że mój jest bardziej wiekowy, bo przed tym ze zdjęcia bym się krępowała rozebrać :hahaha:

kurde ze tez nie pomyslałam o fotce Przemka :/ za to mam taka cudna pamiatkę: YouTube - MOV00684

super pamiatka ze tez ja o tym nie pomyslałam

Daffodil
Jola30
witam nocna pora
Noc jak codzien maly nie spi i sie meczy ja bylam ostatnio przeziebiona i zalapal odemnie strasznie kaszle ale jak narazie ma temperature 37.3 wiec chyba w normie ale sie martwie o niego tak mi go zal.
Nie wiem dziewczyny moze doradcie co robic dzis byla u mnie pani lekarka ale nic zaspecjalnie nie powiedziala kazala udac sie do przychodni jak sie kaszel nasili a jest coraz gorzej i te kolki ja chyba zeswiruje.

Jola koniecznie idź do lekarza. U takich maluszków najzwyklejsze przeziębienie może się przerodzić w jakieś paskudne choróbsko. Nie zwlekaj z tym.

ja tez tak uwazam nawet zapalenie płuc moze sie objawiac zwykłym charczeniem

gunia43
jola22
Dziewczyny napiszcie proszę jakich używacie pieluch - chodzi mi o PAMPERS lub HUGGIS - no i które lepsze ??
I jakich chusteczek do pupci - ja chyba będę używać J&J bo słyszałam ze są bardzo dobre -ale czekam na wasze rady.

Ja uzawam pampersa i jestem zadowolona, z ceny mniej. A chusteczki mam Penaten - dobre. Kupilam tansze jedna duza paczke bo ida jak woda ale sa do kitu. A tak poza tym coraz czesciej myje Maksiowi dupke pod kranem. Lepsze to niz chusteczki i juz sie przyzwyczail i nawet nie marudzi. Ale to dla odwaznych tylko.

oj juz ze 3 razy tez mylismy go pod kranem - sama jeszcze nie mialam odwagi. I o dziwo dzis mimi ze spadajacy kubek huknął o ziemie Młody nawet nie drgnał tylko spokojnie kimnal się podczas mycia, a normalnie w łozeczku to jak kocyk mu poprawiam to od razu ma odruch moro.

lutka
gunia43
jola22
Dziewczyny napiszcie proszę jakich używacie pieluch - chodzi mi o PAMPERS lub HUGGIS - no i które lepsze ??
I jakich chusteczek do pupci - ja chyba będę używać J&J bo słyszałam ze są bardzo dobre -ale czekam na wasze rady.

Ja uzawam pampersa i jestem zadowolona, z ceny mniej. A chusteczki mam Penaten - dobre. Kupilam tansze jedna duza paczke bo ida jak woda ale sa do kitu. A tak poza tym coraz czesciej myje Maksiowi dupke pod kranem. Lepsze to niz chusteczki i juz sie przyzwyczail i nawet nie marudzi. Ale to dla odwaznych tylko.

oj juz ze 3 razy tez mylismy go pod kranem - sama jeszcze nie mialam odwagi. I o dziwo dzis mimi ze spadajacy kubek huknął o ziemie Młody nawet nie drgnał tylko spokojnie kimnal się podczas mycia, a normalnie w łozeczku to jak kocyk mu poprawiam to od razu ma odruch moro.

hihi moze Szymek jest milosnikiem mocnych wrazen

mama2corun
jola22
Jola30
[ATTACH]7073[/ATTACH]

[ATTACH]7074[/ATTACH]
A to zdjecia z dzisiaj.
Maly wazy 3800 wiec przytyl po ostatniej wizycie ok 400

Wydaje mi się że jest bardzo podobny do Twojego M.
No i skoro przytył 400 gr to się najada - jak na mój rozum.

o no wlasnie Jola22 ma racje najada sie przyczyna musi byc inna moze kolki...dawaj espumisan..bo chyba masz.

ale ba boskie portasy!!! slicznie ubrany sliczny dzidziuś.

Daffodil
mama2
Mam pytanie jak ubieracie teraz jak jest tak ciepło dzieci na spacer??????????? Bo ja dzis chce zaliczyc pierwszy spacer i nie mam pojecia jak małego ubrac

Kaftanik, śpiochy (lub spodenki+skarpetki), bluza i czapeczka. I lekki kocyk do przykrycia w razie potrzeby.

tak jak siebie (tyle, ze jemu długi rekaw) +kocyk do ewentualnego przykrycia, i przyznam ze nie miałam odwagi jeszcze zdjąć tej osłonki z wózka :lup: jak jest wiatr nawet nie bardzo mocny to boje sie ze go owieje.

jola22
Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.
Moje dziecko wkroczyło w nowy etap, zaczęło strzelać uśmiechami na prawo i lewo :) Pierwszy świadomy uśmiech był dla mojej mamy - mały zdrajca :) Ale ja też już dzisiaj dostałam jeden, więc można mu to wybaczyć :)

Daffodil - masz racje mały zdrajca - a może babcia go czymś przekupiła???:o_master::o_master:

Babcia ma okulary i nie wiem czy to nie ich zasługa, bo cały czas się w nią wpatruje jak urzeczony :)

Jola30
witam nocna pora

Idz z nim do lekarza biedulko!

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

lutka
Daffodil
mama2

Lutka swietny ten filmik - Szymek jeszcze w niezłym szoku:36_19_3:
Ja też juz spakowałam kamerkę.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

gunia43
Isabela - Nam tez za Toba sie teskni
Za reszta nieobecnych tez oczywiscie :-) Sle buziaki!
Patka - gratuluje wytrwalosci w walce z zwiekszenie laktacji!!!! Fajnie, bo tak Ci zalezalo :-)
Dorciaa - Juz nie moge sie doczekac nastepnego Sloneczka!!!!

A to jeszcze zdjecia mojego Skrzata i pytanie. Czy uzywacie lezaczkow dla dzieci (jak na fot). Moj Maly w tym bardzo lubi siedziec i wtedy mu sie nie ulewa, wiec jest happy ale nie weim czy to zdrowe....
[ATTACH]7071[/ATTACH][ATTACH]7072[/ATTACH]

Dobrej nocy. Caluski!

przystojniak z waszego Maksa - i do tego mysliciel jak widac na 1 fotce :P

lutka
Daffodil
mama2

Matko, ale cudny. Pamiątka wspaniała.
Ja też mam taki filmik, jak Kubuś leży w inkubatorze. M. nakręcił, jak leżałam w sali pooperacyjnej i wyłam, że nie mogę iść do dziecka.