Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
lutka
Ewciaa

....jeśli przeczucie mnie i mojego męża nie myli to chyba niedługo.... bo coraz gorzej ze mną:whoot:

w sensie ze co? coraz częstrze bóle masz?

wiecie ze kiedyś dzieciaczki powyżej 2 kg nie wkładano do inkubatorów? moja kuzynka urodzona mieiąc przezd terminem ważyła 2100 i po kilku dniach była w domu.

nie moge spać ,niemoge chodzić, brzuch boli, kłuje coś, sikam cały czas, samopoczucie do d....

Ewcia takie objawy to chyba już wszyscy mają :)

lutka
daffodil o tym nie wiedziałam. U nas jedynie mówiła, ze przez 2 h lezy się na sali porodowej i tam obserwują kobitkę, o snie nie wspominała.

to prawda. Jak rodzilam dziewczyny to nie pozwalali spac. Polozna mi wtedy powiedziala, ze w spiaczke mozna zapasc ?!?! :noooo: Nie rozumiem z jakiej to przyczyny, ale mialam tyle w sobie energii, ze nawet nei chcialo mi sie spac.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

lutka
mama2corun

ja tez mam to klucie ale ostatnio zmienilo forme bo wczesniej to bylo inne troszke np raz gora dwa razy dziennie takie krotkie szybkie uklucie,a teraz to jest dluuzsze i intensywniejsze wiec teraz to tak jak Amelcia pisala ze szyjka sie skraca :D
Ja torbe tez mam spakowana tylko szczoteczke do zebow wrzucic i klapki i wsio pieluchy itp sa na miejscu :D

słuszna decyzja z wakacjami, my też chcemy w końcu wyjechac, poodpoczywac sobie sami z młodym, moze nie na tak długo ale na 100 wyjedziemy, jeśli młody nie będzie chorował.

CO do szyjki, moja skrócona a nic mnie nie kłuło.

My też planujemy wyjazd dwutygodniowy. Pewnie w okolicach sierpnia. Już się nie mogę doczekać :)

o kurde, jakoś sobie nie wyobrażam tego po powiedzmy 15 h porodzie :/ no cóż, może też będę pełna energii :P choć bóle miesiączkowe które miewalam tak mnie męczyły ze spałam jak zabita jak juz przeszły - a poród ma być kilkakrotnie gorszy :whoot:

Kira89
lutka
Kira zupełnie niepotrzebnie, myslisz ze na mój każdy post jest odpowiedź? czasem poprostu nie podchwyci się tematu ot co, ale nic złego za tym się nie kryje. Buziaki na lepszy nastruj :)

tak, to tez racja. Gine w tym tłumie :P w końcu chyba jestem najmłodsza :P ale z kim jak nie z wami można pogadać o wszystkim :D

Kira wiek nie ma tu nic do rzeczy, zawsze ktoś jest najmłodszy, a ktoś najstarszy :)

isabela
lutka
mama2corun

ja tez mam to klucie ale ostatnio zmienilo forme bo wczesniej to bylo inne troszke np raz gora dwa razy dziennie takie krotkie szybkie uklucie,a teraz to jest dluuzsze i intensywniejsze wiec teraz to tak jak Amelcia pisala ze szyjka sie skraca :D
Ja torbe tez mam spakowana tylko szczoteczke do zebow wrzucic i klapki i wsio pieluchy itp sa na miejscu :D

słuszna decyzja z wakacjami, my też chcemy w końcu wyjechac, poodpoczywac sobie sami z młodym, moze nie na tak długo ale na 100 wyjedziemy, jeśli młody nie będzie chorował.

CO do szyjki, moja skrócona a nic mnie nie kłuło.

A my, jak tylko urodze Mia i szybciorem wyrobie jej paszport lecimy do Polski na miesiac, moze dluzej :):):) Bedziemy w Trojmiescie, glownie na wsi i w Gdyni, w Gdyni mieszanie mamy zaraz przy plazy. Juz doczekac sie nie moge :)

Super! Ale się jodu nawdychacie...

Daffodil
isabela
hej dziewczyny wtorkowo. No i jestesmy nastepne w kolejce do rodzenia :)

Kawe dzis pije w lozku, sniadanie zjadlam o 5 bo i tak nie spalam wiekszosc nocy :( musze sobie zainstalowac w wannie jakies poduszki i kocyk, moze lepiej tam sypiac?

Isabela jak przetestujesz, to zdaj relację, zawsze to bliżej kibelka :)

a jak się nie zdąży to i w wannie moża sobie siknąć :P

Kira planujecie ślub z ojcem dziecka? - jesli pytanie jest za bardzo osobiste nie odpowiadaj :)

lutka
mnie to nasze morze tak właśnie kusi, hcolernie, ale z tak małym dzieckiem jechać na 2 koniec Polski to trochę ryzykowne :/

Tak naprawdę to nie wiem czy odległość ma tu aż takie znaczenie. Dzidziuś i tak pewnie całą drogę prześpi. Ważne jest tylko, żebyście w jakąś dzicz nie wyjechali i żeby był dostęp do lekarza w razie czego.

lutka
Kira planujecie ślub z ojcem dziecka? - jesli pytanie jest za bardzo osobiste nie odpowiadaj :)

spokojnie, nie mam nic do ukrycia :)
Może powinnam zacząć od tego, ze biologiczny ojciec nic nie wie i sie nie dowie o małym. Ja bym nie miała życia, a mój synek... nie chce aby był taki jak on... potwór jakiego świat nie widział :ehhhhhh:

natomiast mam partnera. Kocha mnie i małego :D nie rozmawialiśmy jeszcze o ślubie, ale małe aluzje już rzucał. Jedno jest pewne, chcemy być razem:in_love:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71171.png
http://s1.suwaczek.com/200905081662.png

lutka
o kurde, jakoś sobie nie wyobrażam tego po powiedzmy 15 h porodzie :/ no cóż, może też będę pełna energii :P choć bóle miesiączkowe które miewalam tak mnie męczyły ze spałam jak zabita jak juz przeszły - a poród ma być kilkakrotnie gorszy :whoot:

Ja myślę, że energii będziemy mieć sporo. Położna opowiadała, że zdarza się, że parę godzin po porodzie tatusiowie przynoszą dzieciaczka na oddział noworodkowy (u nas w szpitalu jest tak, że po porodzie naturalnym mamy mają swoje skarby cały czas przy sobie, ale jest opcja, że na własne życzenie mogą je zostawić położnym na parę godzin), żeby mamy sobie odpoczęły i wyspały się. I zawsze kończy się tak, że taka świeżo upieczona mama nawet oka nie zmruży kiedy nie ma maleństwa przy sobie :) Przychodzi za chwilę, bierze je do siebie i dopiero wtedy może trochę odespać. Wprawdzie nie jest to mocny sen, ale jednak :)

Daffodil
isabela
hej dziewczyny wtorkowo. No i jestesmy nastepne w kolejce do rodzenia :)

Kawe dzis pije w lozku, sniadanie zjadlam o 5 bo i tak nie spalam wiekszosc nocy :( musze sobie zainstalowac w wannie jakies poduszki i kocyk, moze lepiej tam sypiac?

Isabela jak przetestujesz, to zdaj relację, zawsze to bliżej kibelka :)

:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:
a mi sie marzy cewnik i jedna przespana noc :):):) Moja kolezanka napisala wczoraj smsa, wyspij sie bo potem nichuuu.... jej synek ma juz 3 miesiace. Wole urodzic bo moze i nie bede spala po 6-8 godzin, ale jak juz zasne to odpoczne. Pamietam jak bylo tak z dziewczynkami. Urodzilam i jakos nie przeszkadzaly mi te nieprzespane noce bo potrafilam sie zregenerwowc w 3h snu.

Kira, jestes w wieku kiedy ja rodzilam moja pierwsza corke :) A ona juz prawie tyle samo ma lat :)

Kira89
lutka

Może powinnam zacząć od tego, ze biologiczny ojciec nic nie wie i sie nie dowie o małym. Ja bym nie miała życia, a mój synek... nie chce aby był taki jak on... potwór jakiego świat nie widział :ehhhhhh:

natomiast mam partnera. Kocha mnie i małego :D nie rozmawialiśmy jeszcze o ślubie, ale małe aluzje już rzucał. Jedno jest pewne, chcemy być razem:in_love:

Dobrze, ze masz kogos, kto Cie kocha i pokochal maluszka. Musi byc bardzo dojrzalym mezczyzna. Powodzenia, kochana

Kira89
lutka
Daffodil a dokąd chcecie wyjechać?

przyłaczam sie do pytania :D sama chciałabym gdzieś pojechać, ale nie wiem gdzie najlepiej z maluszkiem wypocząć ^^

lutka daffodil ja wiem, marudze :P ostatnio robie taką panike ze wszystkim, ze moja rodzina wysiada XD

Kira ja myślę, że przy takim maluchu to w ogóle ciężko wypocząć :) Ale na pewno najlepiej gdzieś w Polsce, ewentualnie państwa ościenne, żeby klimat był podobny. Rok temu byliśmy w Turcji i obok nas w samolocie siedziało małżeństwo z 2-3 miesięcznym niemowlakiem. Pomysł poroniony totalnie, bo tam bez przerwy było ponad 40 stopni i wilgotność taka, że z człowieka się ciurkiem lało. Nawet nie chcę myśleć, jak to maleństwo się tam umęczyło. Nie mówiąc już o tym, jak dało w kość rodzicom.

Kira89
lutka

Kira trafiłaś na bardzo dojrzałego człowieka i cieszę się bardzo, że w sytuacji, która na początku na pewno wydawała Ci się bardzo trudna, tak się wszystko fajnie poskładało :in_love: