Skocz do zawartości
Forum

Nowe mamy forumowe

Rekomendowane odpowiedzi

tylko wiesz co po 10 latach jak ja czekalam tak na nia to teraz moge wszystko dla niej zrobic ale to juz dluzsza historia po prostu nie moglismy pozwolic sobie na dziecko wczesniej bo mialam na glowie 90 letnia babcie lezaca od lat i tak 9 lat sie z nia mordowalam i wez tu zajdz w ciaze a i tak ta ciaz byla od poczatku zagrozona i lezalam plackiem w domu 9 miesiecy a na poczatku itak w szpitalu 2 miesiace az sie wszystko ustabilizowalo.i teraz to moje oczko w glowie

tak karuzela na 5 minut skutkuje potem jest ciezki sprzet czytaj odkurzacz jak juz wiesz a potem juz tylko raczki .czemu ona nie spi?brzydka dzis pogoda i deszcz pada a ona przyzwyczajona na dworze nawet z wozkiem ja na ogrod wystawialam i byl spokoj gapila sie w chmurki a teraz wyjdz.zimno wczoraj kataru dostala nie ma mowy.nie moge sie doczekac kiedy bedzie taka jak twoja

No ja wiem ale przynajmniej wiecej rozumie .wiem ze wszedzie wlezie i trzeba miec w d.....oczy ale nie drze sie z kazdego powodu glodna ryk,mokro-ryk,niewygodnie tez ryk nudzi sie i tak w kolko tylko ryk i ryk .a jeszzce alergiczka i refluks dokucza wlasnym jezorem sie potrafi udlawic i rzyga zaraz.lezy i nagle rzyga.szok.mowie ci szok!najlepiej jak sie nie klopotow z dzieckiem a jak wiesz ze jemu samemu ciezko bo zle sie czuje to insza inszosc

Moja tez pod katem 30-40 stopni ma spac temu z nia tez spie bo sie zsuwa i w dol laduje i poprawiac trzeba juz probowalam jej pod nozki podkladac cos ale i tak spada i dzieki temu spi cala noc spokojnie bo tak to zaraz wymiotuje i to nikoniecznie po jedzeniu tak samo z siebie juz nawet twarogiem.to nie zwykle ulewanie a refluks maz zreszta tez ma i to masywny refluks wiec ona to po nim ma jak mial badania phmetrem robione to w nocy 250 epizodow refluksu mial masz pojecie znaczy ciagle mu ten kwas stoi w gardle jednym slowem .i temu wiem ze mala sie meczy dostaje debridat i losec i zobaczymy moze cos da.

EDYTA1
Moja tez pod katem 30-40 stopni ma spac temu z nia tez spie bo sie zsuwa i w dol laduje i poprawiac trzeba juz probowalam jej pod nozki podkladac cos ale i tak spada i dzieki temu spi cala noc spokojnie bo tak to zaraz wymiotuje i to nikoniecznie po jedzeniu tak samo z siebie juz nawet twarogiem.to nie zwykle ulewanie a refluks maz zreszta tez ma i to masywny refluks wiec ona to po nim ma jak mial badania phmetrem robione to w nocy 250 epizodow refluksu mial masz pojecie znaczy ciagle mu ten kwas stoi w gardle jednym slowem .i temu wiem ze mala sie meczy dostaje debridat i losec i zobaczymy moze cos da.

No to Edytko faktycznie masz problem z Małą, trzymam kciuki żeby jej pomogły te wszystkie specyfiki co dostaje i żeby się przestała męczyc:))

20 Maja skończyłem roczek:)
Bartuś

EDYTA1
Witaj .ja niedawno urodzilam dzidzie ale po 10letniej przerwie i tez czulam sie jak pierwszy raz .a czym sie przejmujesz masz jakies problemy?

powiem ci tak wszystko bylo oki ale od jakis dwoch dni pobolewa mnie podbrzusze w sumie tak bokami i nie maialam tak wczesniej dlatego sie wystraszylam jutro mam wizyte z polozna w sumie pierwsza ( jestem w 11 tygodniu ciazy) wiec zobaczymy jak bedzie:) gratuluje slicznej dzidzi:) pozdrawiam

http://www.suwaczek.pl/cache/604252035f.png:basen:

sucharek24
EDYTA1
Witaj .ja niedawno urodzilam dzidzie ale po 10letniej przerwie i tez czulam sie jak pierwszy raz .a czym sie przejmujesz masz jakies problemy?

powiem ci tak wszystko bylo oki ale od jakis dwoch dni pobolewa mnie podbrzusze w sumie tak bokami i nie maialam tak wczesniej dlatego sie wystraszylam jutro mam wizyte z polozna w sumie pierwsza ( jestem w 11 tygodniu ciazy) wiec zobaczymy jak bedzie:) gratuluje slicznej dzidzi:) pozdrawiam

hej niczym sie nie przejmuj naprawde nie powinno byc czym moze poprostu macica sie rozciaga bo to akurat taki czas ale wiesz co ja bym na wszelki wypadek poszla do lekarza bo jest jeszcze duzo innych powodow ze moze bolec.ja w 10 tygodniu w szpitalu wyladowalam bo bolalo i okazalo sie ze mam krwiaka poza lozyskiem i lozysko akurat w tym miejscu sie odklejalo i dlatego lezalam az lozysko uroslo i przenioslo sie nwyzej i nie bylo zagrozenia ale oczywiscie cala ciaze przelezalam w domu potem i utylam 30 kilosow.ale juz 10 zrzucialm.i tak czuje sie jak slon.nie strasze cie ale na poczatku ciazy trzeba na siebie dmuchac i chuchac bo to najgorszy okres i uwazac trzeba.a wiesz ile babek na patologii ciazy lezy?ja nie pisze tego zeby cie wystraszyc bron boze ale dlatego zeby cie pogonic do gina usg zrob tez i bedzie sprawa wyjasniona bo ci powiedza co sie dziej czy jest ok.ale mam nadzieje ze to tylko ci brzusio rosnie i jest dobrze.pozdrawiam cie serdecznie i dziekuje za komplement i daj znac co i jak ale usg zrob dobrze?tak dla swietego spokoju bo i tak musisz zrobic .pisze i pisze ale sie martwie o wszystkie mamuski brzuchalce bo wiem ile to kosztuje nerwow i stresu i ten ciagly lek czy szystko ok i dzidzia zdrowa i nic jej nie grozi znam to wiec powodzenia zycze i kciuki trzymam i juz cie nie wkurzam

Gość kwiatuszek9876

witamy nowa przyszla mamusie moja niusia juz spi dzis poszala troszke pozniej spac bo byla u dziadkow :))) oczywiscie w siudmym niebie byla a jak u was tez tak wieje jak u mnie cos mi sie zdaje ze z jutrezjszego spacerku nici ale przy takim wierzte to nawet nie jest tak zimno
Jewst tu ktos czy wszystkie spia????

EDYTA1

Edytko to witam w klubie refluksowych dzieci ,debridat napewno ci pomoze bo nam pomugl juz od 1,5 roku mamy odstawione wszystkie leki i jest ok. tylko ciezko jest nam przestrzegac diety .Tak ze nie martw sie wszystko bedzie dobrze

Dzien dobry!jak dobrze wstac gdy slonce swieci od rana.oj te dzieci refluks to paskudztwo wiesz kiedys ta jednostka chorobowa nie byla znana i moj maz sie meczyl od malego ze zgaga ale to dziedziczne bo jego mama tez.no i jula po tatusiu ma.tylko ze ona az wymiotuje ale na razie wlasnie sie uspokoilo troche czasem jezora jak za mocno nim miele w dziubku to sie dlawi i wymiotuje ale najgorsze wlasnie ze po tych wymiotach zaczela tracic na wadze i w nocy musze wstawac ja budzic i karmic.gosiu a ty na jakiej ulicy czy osiedlu mieszkasz?bo ja mam rodzinke w lomzy i to spora

A twoje malenstwo na diecie bezmlecznej ?bo ja to teraz nawet chleba nie jem bo ponoc duzo jest alergii na gluten i lek wylaczyla.moj syn tez mial pokarmowa ale w 3 roku zycia jakos sie uspokoilo ale teraz ma za to astme to nie wiem co juz lepsze.wolalabym pokarmowa bo astma to ciezka choroba i nie daje sie u niego leczyc najgorzej latem jak zacznie pylic wszystko masakra tylko nad morze uciekamy tak lzej mu jest.do czego doprowadzil czlowiek ?to skazone srodowisko i organizm ludzki wariuje.

hejooo!
Agulaf plany są ale gorzej z realizacją ;)
Musze pranie rozwiesic, do apteki pojsc, dosklepu z żaluzjami ;) ale mam na to cały dzień :)
Muszę sie pochwalić, że moja dieta pomaga, zrzuciłam juz 2,5 kg!!!! i dzisiaj wbiłam się pierwszy raz w spodnie sprzed ciąży (były przed ciążą troche przyduże) więc już sie ciesze i to mnie dopinguje do dalszych ćwiczeń i diety :D jeeeeeeeeeeeeeeeee
Co najlepsze z brzucha dętki robi mi się prawdziwy brzuch! ;)
Pozdrowionka i miłego dnia

Gość kwiatuszek9876

no tylko zeby to jeszcze wspaniale te porzadki robila ale wszsytko na podlodze :)))
Goya ja tez napoczatku zrzucilam pozniej przytylam na wakacjach aterz kilo mniej tylko brzuch mi jakos wysadzilo ze :) ale wiadomo /@ sie zbliza
a gdzie reszta mamus co ????