Skocz do zawartości
Forum

Nowe mamy forumowe

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry Kochane Moje!
Witajcie "nowe" i nowe Mamusie :))
Ale nadrukowałyście!!!
Wczoraj wybraliśmy juz z mężem meblem do mieszkania (oprócz kuchni) i musze się pochwalić, że nawet się przy tym niepokłóciliśmy ;) Dzisiaj zamawiamy i czekamy na przesyłke :36_1_21:
Mój cukiereczek zauważyłam, że coraz dłużej śpi w nocy! Bardzo sie cieszę bo wstawanie w nocy co 3 godz wykańczały mnie.
OOooo słonko wyszło :D Mama nadzieje, ze dzisiaj bedzie ciepło!

Meble zamawialismy u jednego dostawcy a kuchni nie mial fajnych :( Tu w Czechach gdzie mieszkamy meble są strasznie drogie dlatego zamawiamy wszystko w Polsce na allegro a pozniej brat męża nam busem przywiezie, kuchnie kupimy już w sklepie osobiście ale tez w ojczyźnie. Mieszkamy od domu w Polsce 200km, to nie tak daleko więc nam się opłaca.
Dziś stwierdziłam, że nie mam kompletnie ciuchów, wszystko miałam dopasowane do "starej" figury i jak teraz założe jakis ciuch każden wałek mi wiadać i bluzki jakieś krótkie się zrobiły :(
Mam pytanko co robicie jak dzieck wam sie zanosi, Mały wczoraj mi sie tak zaniósł, że aż cały czerwony sie zrobił :(((

Gość kwiatuszek9876

witam dziewczyny ja juz po kawce bo mialam mala pobudke o 4 i tak godz nie spalam :((((
Gosienko ucieklam wczoraj , bo jak poszlam na chwilke do wc to moj M usiadl i juz mu pozwolilam bo ja siedzialam juz 1,5 godz . A u dentysty dobrze tylko ze zodtawilam 200 zl i jeszcze na tego zeba musze zalozyc koronke co kosztuje 420 zl masakra i po co my placimy kase chorych jak trzeba chodzic prywatnie i jeszcze tyle placic . U nas pogoda nie za wesola . Goya to czekamy na jakies zddjecia jak juz sie umeblujesz :)

nikt mnie nie goni ale tak samej to jakos nie zaspecjalnie pisac,
ale na kase to by ci lipe zrobili i tak bys pewnie musiala poprawiac ja zawsze chodzilam prywatni bo na kase jak poszlam to do poprawki poszlo poniewaz zle zrobila i pląba wypadla,
Marta a jak mala u ciebie bo moja zaczyna cos noskiem pociągac

czesc dziewczyny!
witam nowe mamusie :) fajnie,ze do nas przychodzicie :)

ja dzisiaj od godziny 2 wstawalam co godzine!!! normalnie nie moge...
a kiedys synek bez problemu przesypial nocke z jednym tylko karmieniem o 3 rano...

ech...zycie...

ja dzisiaj sprzatam od rana, bo kolezanka ma przyjsc, wiec zeby wstydu nie bylo :D:D

dobrego dnia kobietki ;)

1 MAJA 2008 o godz 19:24 SPOTKALISMY SIE PO RAZ PIERWSZY

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4/st/20080501/e/Efremek+was+born/dt/6/k/e3d0/event.png

Gość kwiatuszek9876

gosienko moja nic , moze dlatego ze codziennie dostaje cebion ? odpukac jeszcze nie byla chora tylko miala biegunke .
orletka wkoncu do nas zajrzlas zalozylas ten watek a tak zadko bywasz , ale wiadomo moze malemu zabki wychodza a dosc mleka masz ? A moze ona ma kolki ? wkoncu pisalas ze jak mu podasz lek przeciwbolowy to przechodzi ?
Goya gosienka ma racje jak maly sie zanosi to trzeba troszke podmuchac w buzke albo wziasc i przytulic malego .
Moja jest na etapie krzyku jak jej sie cos nie podoba to krzyczy masakra

ok, zdjecia na pewno beda :)))
Dzisiaj nic mi sie nie chce, jeszcze nawet na spacerze z małym nie byłam :///
Musze przyznać, że tu w Czechach jeśli chodzi o służbę zdrowia to jest genialnie. Nie bede pisać szczegółów ale wszystko idzie z ubezpieczenia, praktycznie nie ma tu lekarzy, którzy przyjmują prywatnie.
Dobra, lece myć naczynia :ehhhhhh:

martusia9876
gosienko moja nic , moze dlatego ze codziennie dostaje cebion ? odpukac jeszcze nie byla chora tylko miala biegunke .
orletka wkoncu do nas zajrzlas zalozylas ten watek a tak zadko bywasz , ale wiadomo moze malemu zabki wychodza a dosc mleka masz ? A moze ona ma kolki ? wkoncu pisalas ze jak mu podasz lek przeciwbolowy to przechodzi ?
Goya gosienka ma racje jak maly sie zanosi to trzeba troszke podmuchac w buzke albo wziasc i przytulic malego .
Moja jest na etapie krzyku jak jej sie cos nie podoba to krzyczy masakra

:sofunny::sofunny:Marta pamietam te czasy i naszczescie są juz za mną ja jestem na etapie pytan poco?dlaczego?i tak w kolko
Orletka slyszala kiedys ze jest cos takiego jak placzki trzy miesieczne,ale nie wiem czy cos takiego jest tylko ze z dnia nadzien sie pokazuje a po trzech miesiącach przechodzi

Gość kwiatuszek9876

a dajesz jej cebion kup jesli nie masz i podawaj , to jak malej bys podawala te krople to mozewz kupic nawilzacz powietrza my mamy od czasu jak mala sie urodzila i zadko jej teraz daje sol do noska bo nawilzamy powietrze a jeszcze w grocie solnej kupilismy mgielke to ........

Gość kwiatuszek9876

powiem ci ze bardzo dadrobilam bo jestem juz przy koncu ale dzis zauwazylam ze w tej ksiazce brakuje 17 stron ale to blad z ksiegarni w sobote pozycze nastepna ksiazke od kumpeli bo ona ma ich troszke . tak wciaga ze .................. a to nie wiedzialam ze mala ma wade serca a to nie uleczalna jakas czy co ?

konkretnie to miala cztery ale trzy sie zrosly i ta jedna zostala ale nie przeszkadza tylko musze pilnowac zeby grypy nie zlapala i szczepie przeciw grypie ,a w razie jak by zlapala to nie bedzie przechodzic tych powiklan pogrypowych bo to jest najgrozniejsze poniewaz jest w podwyszonym ryzyku