Skocz do zawartości
Forum

Nowe mamy forumowe

Rekomendowane odpowiedzi

hej jakos pusto tu dzis wiedzialam ze na bioderkach bedzie dobrze ja z Julka ide pod koniec miesiaca tego ciekawe co tam wyjdzie chociaz ostatnio bylo super.teraz martwie sie tym jej slabym przybieraniem na wadze.lekarz dzis powiedziala zeby na razie sie nie martwic skupic na karmieniu bo w trzecim miesiacu tak z dziecmi jest .na razie karmic mam i debridat dawac na refluks.martic sie ponoc trzeba jak miesiac dwa nie ma przyrostow a nie po jednym wazeniu ale ja wole na zimne dmuchac.a jak plesniawy?zobaczysz po nystatynie powinno przejsc tylko procz podawania doustnego moja Julka dostawala 1.5 ml trzy razy dziennie plula jak diabli ale dawalam to jeszcze trzeba gazik nawijac na palec i maczac w tej nystatynie i pedzlowac cala jame ustna no i jak karmisz piersia to i brodawki smarowac zebyscie sie nie zarazali nawzajem.i pomoze.

goya
Mam chwile dla siebie w końcu, mały śpi a mąż poszedł do pracy, zaraz spróbuje Was nadrobić....
Leonek jest chory, ma stan podgorączkowy i katar, z gruszka sobie nie radze i tu prośba do Was, co używanie do odciągania glutków? Frida jest dobra słyszałam..

tez slyszalam ze frida jest super lepsza ponoc od gruszki sama mam zamiar ja kupic bo chociaz mala kataru nie miala jeszcze to nie wiadomo kiedy sie przyda.dobrze jest przed wyciagnieciem frida wpuscic do noska troche sloi morskiej zeby rozrzedzic fluczki w nosku i wtedy wyciaga sie lepiej tak slyszalam .

goya
Edytko wode morską mam już od początku ale gruszka i tak sie nie sprawdza, cały czas słysze jak coś siedzi małemu w nochalku :/ na sam widok gruszki Leonek zaczyna uciekać głową i po chwili zaczyna się ryk, nie chce go męczyć :/

wiem jaki to wrzask bo jak raz sprobowalam wyciagnac sucharka z noska Julki to darla sie ze az maz wyszedl z pokoju bo nie mogl patrzec jak mama meczy jego coreczke.wiec moze ta frida bedzie lepsza raz a dobrze wyciagnie bo gruszka to slabo ciagnie a tu raz zassiesz i wyjdzie .wiem ze to nieprzyjemne dla dziecka ale nie ma nic lepszego niz uslyszec jak normalnie oddycha malya nie furczy

Dobra! nadrobiłam :D

Magduśka WITAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekine oko na takie cacko zawsze mam, och, gdybym mieszkała bliżej to byś mogła tylko tą butelke postawić jako ozdobę bo nic już by niezostało ;)

i jeszcze raz Magduśka no właśnie się czaje na aspirator, lekarka mi polecała też "katarek" taki podłączany do odkurzacza ale nad wodą to gdzie ja przypne odkurzacz? do swojego nosa? ;)

Gość kwiatuszek9876

Magdus witam i co nie mialam racji ze tu fajnie :))
Goya ja uzywam gruszki zawsze jakos przekupie mala i sie da ale najpierw psikne sola fizjologiczna odczekam chwilke i wyciagne . Jak nie widzisz malemu nic w dziurkach a mu zezi to normalne napewno mu wyjdzie . Jest jeszce jeden sposob na balboki ale bardzo trudny dla mam jak malenstwo placze to polozyc go na brzuszku i niech sie wyplacze wtedy baboki wychodza ze , to jest dobre jak dziecko ma katar .Ale jak mowilam drastyczne .Goya a masz nawilzacz powietrza ?
Co do filmu Goya byl wspanialy :)
Normalnie tyle zescie napisaly w ciagu dnia ze chyba bede czescie zagladac tylko wieczorem bo jak jestem rano to nikogo nie ma :)(

Martusia u mnie już jest krzyk jak położe babla na brzuchu, juz to widze... hehehe
Mąż jak widzi jak działam gruszką to tylko wzdycha ciężko jak widzi jak mały się męczy :/

ja teraz kukam sobie na ju ken dens ;) kurde chcialabym choc w połowie tak tańczyć ale najpierw to trzeba do kondycji sie doprowadzic.
Wyobraźcie sobie, ze dzisiaj sie waze i krzycze do J. " AAAAAAAAAAAAAAA schudłam 1,5 kg w tydzień!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAA" noi skacze, ze szczescia a on.... "tak mało? a ja myślałem, że po ciązy to tak plum i bedziesz chuda" i jak sie tu nie załamac?

martusia9876
Magdus witam i co nie mialam racji ze tu fajnie :))
Goya ja uzywam gruszki zawsze jakos przekupie mala i sie da ale najpierw psikne sola fizjologiczna odczekam chwilke i wyciagne . Jak nie widzisz malemu nic w dziurkach a mu zezi to normalne napewno mu wyjdzie . Jest jeszce jeden sposob na balboki ale bardzo trudny dla mam jak malenstwo placze to polozyc go na brzuszku i niech sie wyplacze wtedy baboki wychodza ze , to jest dobre jak dziecko ma katar .Ale jak mowilam drastyczne .Goya a masz nawilzacz powietrza ?
Co do filmu Goya byl wspanialy :)
Normalnie tyle zescie napisaly w ciagu dnia ze chyba bede czescie zagladac tylko wieczorem bo jak jestem rano to nikogo nie ma :)(

no ale metody masz na katar ze ...hihi smam sie wyplacz z zawalonym nochalem hihihzartuje sobie.ale ten aspirator wlasnie polecaja wszyscy bo moja szwagierka tez ma i mowi ze super ciagnie i jakos dzieci tak nie protestuja przy nim

Goya,on wygląda tak: Marimer bezpieczny aspirator do nosa dla niemowląt - Apteka - Apteka internetowa Słonik - wysyłka 6.50zł - Apteka internetowa Słonik
I tak,jak widac na pudełku,to szersze to pojemniczek na katarek,on jest zamknięty a ta końcówka to do ust dla Ciebie,zasysasz i wtedy katarek leci do pojemniczka.Tylko trzeba włożyc do niego troszkę waty,żeby wydzielina miała się na czym zatrzymac.Watkę się wymienia na czystą i to taka skomplikowana sprawa jest:smiech: Bardzo fajne urządzonko,polecam:)

http://s6.suwaczek.com/200712124662.png

http://s2.pierwszezabki.pl/003/003344971.png?3940

http://www.suwaczki.com/tickers/5b09x1hpne20me6v.png

http://s4.suwaczek.com/20060429040117.png

Gość kwiatuszek9876

no ale musisz malego klasc na brzuszek chyba ze chcesz zeby dostal przepuchliny ?? moja tez jak byla mala nie lubila lezec na brzuchu a teraz to spi jak wszyscy sie smieja ze spi jak krolik dupa do gory :)))) no to maz cie bardzo pocieszyl ze ja bym chyba mu dala w .............