Skocz do zawartości
Forum

Sorbet bazyliowy z kardamonem


Rekomendowane odpowiedzi

Ilość: dla 2 osób.* Niezbędne składniki: 150 ml wody, 50 g cukru, 50 ml soku z cytryny, 100 ml białego wytrawnego wina, 3-5 łyżek lodów śmietankowych, Świeża bazylia, Kardanom owoce Specialite KAMIS. Wodę zagotować z cukrem, sokiem z cytryny, ziarenkami z 3-5 owoców kardamonu, wystudzić, zamrozić. Zamrożony syrop zmiksować blenderem z lodami, świeżą bazylią, dodając w trakcie miksowania wino. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu w kieliszkach do szampana. Można podawać z truskawkami. Doskonałe na deser na walentynkową kolację!

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...