Skocz do zawartości
Forum

Mascarpone z kawą


Rekomendowane odpowiedzi

Ilość: dla 2-4 osób. Czas przygotowania: 30 min. Niezbędne składniki: 500 g sera mascarpone, 4 jajka, 150 g cukru pudru, 100 g amaretto, 1 op. biszkoptów podłużnych, 100 ml mocnej kawy, 1/2 laski wanilii KAMIS.* Przygotować 150 ml mocnej kawy, wystudzić, przecedzić, dodać amaretto. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem pudrem z dodatkiem kryształków wanilii, połączyć delikatnie mieszając z mascarpone. Dodać ubite na sztywną pianę białka. Biszkopty moczyć w kawie z amaretto i układać w tortownicy, przekładając kolejne warstwy masą z jaj i mascarpone.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...