Skocz do zawartości
Forum

Wątróbki w czerwonym winie aromatyzowane wiśnią


Rekomendowane odpowiedzi

Ilość: dla 2 osób. Czas przygotowania: 15 min.Składniki:* 300 g wątróbek drobiowych, 150 ml czerwonego wina, 50 ml soku z wiśni, 20 mrożonych wiśni, 2 łyżki oleju.Przyprawy KAMIS: 1 łyżeczka Cynamonu, 3-5 goździków, Pieprz czarny młotkowany, Sól morska w młynku.Wątróbki obsmażyć na brązowy kolor, zdjąć z patelni. Na patelnie wlać czerwone wino, sok wiśniowy, dodać goździki gotować do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodać wiśnie, podsmażone wątróbki, całość doprawić cynamonem, pieprzem i solą. Podawać z grzankami. Smacznego!

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...