Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item357459843_tummy_tub_super_wiaderko_do_kapieli_jak_nowe_.html#photo hehe widzialyscie to kiedys? :sofunny:
i
> Modlitwa wieczorna kobiety :
>
> Ojcze nasz, który jesteś w niebie
> Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie
> Daj mi faceta i ma być bogaty
> Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty
> Duze mieszkanie, a najlepiej willę
> Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę
> Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę
> Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę
> Oglądać romansy, biżuterię kupić
> W życiu mym nie będzie mogł się nigdy upić
> Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki
> Ja wydaję kasę - on płaci podatki
> On nie ma kolegów - ja mam koleżanki
> Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki
> Złotych kart bez liku, czeków co nie miara
> Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara
>
> Modlitwa wieczorna faceta :
>
> Panie mój daj mi głuchoniemą nimfomankę z dużym kontem w banku.
> Ma być właścicielką sklepu monopolowego i mieć własny jacht i napalone
> koleżanki nimfomanki. Wiem że to się nie rymuje - ale tu nie o rym chodzi

Największym szczęściem jest dziecko! Może stu inżynierów postawić tysi

Gość Olimpijka

..::VeAnN::..
mada nie namieszalas :) dziekuje Ci, jestes kochana http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a015.gif

ogladam foteliki juz od kilku dni i chyba zdecyduje sie na bebe confort iseos, moze ktoras z Was juz posiada taki???

ja mam :)
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/01052008021.jpg
i razem z oliska jestesmy szczesliwe :)

gosiu, we Francji jaki jest program zywieniowy, od dawien dawna, dziecko je regularnie i konkretne ilosci co pozwala na dobre trawienie (bo jest wystarczajaco duzy odstep miedzy posilkami) a jednoczesnie przyswaja duzo bo je duzo :)
Natanka tez tak zywilam i do najchudszych nie nalezy choc jest szczuply. ale faktem tez jest ze siatka centylowa polska i francuska to nie to samo i dziecko dobrej konkretnej wagi w PL to dziecko troche za grube we Francji :)

veann, ale Juleczka jada!! super!!

a co do kosztow sloiczkow, my kupujemy pol na pol, czesc robie sama, tzn to co ja daje w domu a co u opiekunki to sloiczki :) tutaj jeden sloiczek obiadku czyli 200ml kosztuje 1 euro, czyli tydzien obiadkow to 7 euro, a ja za 3 euro robie jakies7/8 obiadkow :)

Gość Olimpijka

Hehe zywienie dzieci:)
moja oliska wcian :)

8-9 kaszka śniadaniowa miseczke->nie wiem ile to w ml
+ woda ok 30ml

12- lunch- czyli obiad pl+woda 30-40ml

16- owoce + jogurt +mleczko ok 100ml

18- mleko 160ml

20-mleczko z ligą.

tez to jest sztywne i nie ma ustępstw :)

Gość Olimpijka

aha i wczoraj przed szczepieniem zwazono olisie i waży 8005gr hehe :) czyli przez miesiac troszke przybrala ale biorac pod uwage ze jest zdrowa i dobrze sie rozwija i jest nieziemsko ruchliwa to lekarz stwierdzil ze jest ok :)

aha no i oliska ze sama siada to wiecie i ze raczkuje tez a teraz zaczela stawac przy wszystkim i chodzic trzymajac sie czegokolwiek :)

dzien dobry, od rana w biegu, Uliska ma wirusowke, ale jak sie jej nie rozwinie bardziej to bateria lekow i jedziemy, warunek jeden - Szymon nie moze sie zarazic do soboty. Tak wiec w sobote bedziemy wiedzieli czy wsiadamy do pociagu
Gosia zdrowka i nie bedziemy Ciebie tu banowac, pomylilas nas z kims innym :Oczko:
Szymi srednio 4 razy na dobe pije mleko (nie wiem ile bo nie mam na piersi miarki)
Mineralka ja sie szykuje do Szczecina wiec nie zabieraj pogody, prosze bo inaczdej zwariuje na 40 m kw w szesc osob.

Gośka
Mam do was pytanie.Ile razy na dobe karmicie Wasze słoneczka mlekiem?Ja karmiłam4 razy ale wychodzi teraz na to ze Amelka oprocz mleka nic innego nie je, bo opije sie mlekiem i nie ma miejsca w brzuszku na obiadek i kaszke.Od dzisiaj sprobuje trzy razy na dobe podawac jej mleczko.
Martusia Szymi okazjonalnie wypije kilka lykow wody, juz nawet moje mleczko z kubka mu nie wchodzi (B sie smieje ze woli inne opakowanie), ale to minie jak kazdy dzieciecy etap

Pozdrawiam wszystkie

Gość Olimpijka

martusia
ann ano mam nadzieje ze minie..
olimpijka a ile dajesz liga c do picia? bo to jedyna co bartek ruszy (choc to tylko kilka lykow) ale obawiam sie ze nie zdrowe bo bardzo slodkie i cukier zawiera

Lige C mi olisia odstawila na rzecz wody :) ale takto pila tyle ile wody 30-40 ml

Olimpijka
martusia
olimpijka a ile dajesz liga c do picia? bo to jedyna co bartek ruszy (choc to tylko kilka lykow) ale obawiam sie ze nie zdrowe bo bardzo slodkie i cukier zawiera

Lige C mi olisia odstawila na rzecz wody :) ale takto pila tyle ile wody 30-40 ml

to super ze woli wode. a pije 30-40 ml w ciagu calego dnia?

Gość Olimpijka

martusia
Olimpijka
martusia

to super ze woli wode. a pije 30-40 ml w ciagu calego dnia?
zazwyczaj choc czasami ale b.bardzo zadko 2x tyle:) moze z 2 razy sie to zdazylo

do 40ml max dziennie teraz pije
i gp powiedziala ze widocznie jej to wystasrcza, ale zauwazylam ze jak jest goraco to wiecej pije

Ann
martusia

minie jak wszystkie inne etapy, pelzanie, ząbkowanie, cięższe nocki itp :Oczko:

minie minie... tylko kiedy ??

musze przyznac ze to karmienie piersia ma negatywny wplyw na wyglad mojego biustu.. jakos tak troszke nizej teraz jest..
zegnajie bluzeczki bez stanika !!