Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

starletka

w głowie się nie mieści

ja musiałam zapłacić za udostępnienie kościoła - bo ślub i chrzty odprawiał mój wujek więc za sakramenty nie płaciła ale za to za udostępnienie kościoła :Szok:

dobre dobre---> jak oni to ładnie nazywają hehe :)

dziendoberek

co do platnosci za chrzest to ja mam odmienne zdanie. uwazam ze powinien byc cennik a nie co laska. potem jak dasz za malo to rozne z tego rzeczy wychodza..., powinien byc cennik co za ile i ksieza powinni normalnie placic podatki.

a u nas goraczki juz nie ma ale za to katar wrocil. strasznie sei leje bartkowi z nosa a na widok fridy to jest straszny krzyk, kopanie i machanie rekami... masakra

milego dzionka zycze :Uśmiech:

martusia
dziendoberek

co do platnosci za chrzest to ja mam odmienne zdanie. uwazam ze powinien byc cennik a nie co laska. potem jak dasz za malo to rozne z tego rzeczy wychodza..., powinien byc cennik co za ile i ksieza powinni normalnie placic podatki.

a u nas goraczki juz nie ma ale za to katar wrocil. strasznie sei leje bartkowi z nosa a na widok fridy to jest straszny krzyk, kopanie i machanie rekami... masakra

milego dzionka zycze :Uśmiech:

no tak jest w irl ze jest cennik :) i kasa nie idzie dla ksiedza a dla biskupa (z ofiar tez na mszy) i on sie normalnie rozlicza z niej....jedynie ofiara z kazdej oststniej niedzieli miesiaca idzie do kasy ksiedza i on sie z tego nie rozlicza

Zdrowka dla Barta- i mojej oli gile sie leja ale jestesmy pod kontrola i poki co jest ok

Chore to troche ale tego pewnie juz nic nie zmieni niestety. Tak jest i bedzie... Przed nami byla dziewczyna która w lipcu bierze slub, i pytala czy kosciol mozna ustroic swoimi kwaitami, bo wynajela firme, a siostra na to ze ona chyba zglupiala. Nie pozwolą, zeby ktos stroil kosciol, a w cenniku siostrzyczki jest: wystrój kosciola 200 zł:Śmiech:Boja sie ze ktos ich z interesu wygryzie ;) Mozna by bylo godzinami o tym pisac. Na szczescie na pare lat bede miala z glowy tą instytucję. Dopiero jak Amelka pojdzie do pierwszej komunii, bedzie trzeba sie z nimi zmierzyc.

martusia a ja mam trochę odmienne zdanie - księdzem jest się z powołania a przynajmniej tak powinno być
nie każdego stać na określoną stawkę - nie każdemu pomoże rodzina...

więc takie rzeczy jak sakramenty - powinny być bezpłatne
ewentualnie - za symboliczną kwotę

jeśli ktoś sobie życzy dodatkowe "upiększenia" to owszem niech płaci więcej - określoną stawkę

(ale to takie moje skromne zdanie )

Starletka oni zawsze potrafia czlowiekiem zakrecic:Śmiech:Zgadzam się z Tobą.
Martusia ksiadz jest na etacie u proboszcza, tacowe idzie w jego kieszen, pogrzeby i sluby po polowie chyba tez. Nie liczac juz kolęd. Wiem to bo troche w tym siedzialam. Ale kazdy ma prawo miec swoje zdanie i ja to szanuję :)

Zdrówka dla Bartusia :)

starletka
martusia a ja mam trochę odmienne zdanie - księdzem jest się z powołania a przynajmniej tak powinno być
nie każdego stać na określoną stawkę - nie każdemu pomoże rodzina...

więc takie rzeczy jak sakramenty - powinny być bezpłatne
ewentualnie - za symboliczną kwotę

(ale to takie moje skromne zdanie )

i ja tak uwazam, ale opisalam Wam jak jest w irlandii.Tutaj kosciol to normalna instytucja ktora sie z kasy rozlicza:)
Wg mnie to w pl kazdy placi podatki na kosciol wiec juz oplaty za reszte moznaby sobie darowac.

hej:)
kolejna fatalna noc tyle ze tym razem maz wstawał do Olinka a ja spałam...budził siew niunius z takim mega płaczem z bólem w głosie makabra :( jak dla mnie dolne dwójki atakuja....ale szkoda mi go stdasznie :(
wogole dzis jakis taki dzien do bani rano M miał jeszcze telefon z nieciekawymi wiesciami i atmosfera srednia...
na temat koscioła sie nie wypowiem bo tylko sobie cisnienie niepotrzebnie bym podniosła:Oczko:

http://b2.lilypie.com/zuhrp1/.png

http://b5.lilypie.com/D07ep1/.png

dzień dobry wszystkim :)

obudzialam się dziś o 5 rano z tak potwornym bólem brzucha że nie wiedziałam w co zęby wbić:Męki::Kiepsko: normalnie myślałam że umrę...o 7 wstał kacperek, zjad, pogapił się i wstali moi rodzice... tato poleciał po apap a mama z młodym siedziała... a ja w kibelku wymiotowałam... po tablecie nie wiem nawet kiedy przysnęłam... za chwilę mnie obudzili i poszłam spać z kacperkiem... dobrze że nie boli już:Męki:

Patusia a ja myślę że korzystasz z prawa do nie pracowania na nockach cio?

Ann

Aniołek ano udało się i 20.05 zamknęłam drzwi od pokoju dzieci :Uśmiech:

fajnie... a moj Kacper sam się przestawił na 20.30:Oczko:

mineralka ja robiłam z 250 ml mleka i 250 ml wody i wyszło mi ok 12 sztuk ;)

skarletka, olimpijka
:Całus:

Proszę o ofiare!!Poczulam sie jak w sklepie. czyli to jest tak ze sakramenty to jest towar za który sie płaci. I jak tu nie myslec ze kosciol jest interesowny na kase!

u nas mówią : " Co łaska... 50 zł naj mniej " :Padnięty: i w specjalnej księdze notuje :Szok:

tusiaczku.... ale się macie z tymi wirusami... zdróweczka życzę

śmigam na zakupki... zupeczki muszę kupić bo wczoraj mama nie mogła dać sobie rady z karmieniem mojego małego Trolla :Padnięty: potem jeszcze zajrzę :)

miłego dni życzę :)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7je6ydopwft2b3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd9zs70fzs.png
jesteśmy ze sob

Justynka witaj-ja wlasnie po steppie i po prysznicu czekam na dziecko z kawa w reku :) i na męża tez czekam bo zaraz do dzieciowego jedziemy po puzzle takie wielkie coby mloda po plytkach mi nie szalała :) tym bardziej ze juz podlogówka wyłączona :)

Karolka nie ma za co. Doczytalam ze chcecie sie spotkac. ja jak najbardziej tylko do Gdyni jest mi troche daleko a na obłuże juz wogole :( Do gda jeszcze bym dala radę.
Zaraz mykamy na spacerek, poki swieci slonko. Idziemy nad Wislę poleniuchowac. Do poczyania potem albo dopiero jutro. Buziaczki papapa