Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agnieszka31

Radosc- niestety dalej ulewa a na dodatek nie robi sam kupek, musze chyba przejsc na jakas diete; nie chce caly czas mu pomagac poniewaz boje sie ze jelita sie do tego przyzwyczaja i nie beda dobrze funkcjonowac,

Kaska- super ze kaska juz jest, troche nerwow z tym bylo!!!!! a Ty moze troche zwolnij te tempo!!!

Stronka za:
zdrówko, oby dopisywało
szczęście, by nigdy nie opuszczało
miłość i nasze rodzinki
dobre samopoczucia
i za naszą Madę

Agnieszka chyba nie masz wyjścia, bardziej lekkostrawna dieta... Rozumiem Cię, ja byłam na ścisłej diecie jak Piotruś borykał się ze skazą :o_master2:
Nie ulewanie u Pierożka ustąpi, za to kupki się ruszą, buziaki :Kiss of love:

Dobrej Nocy :sen:

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

Zanim zabore sie za prasooowaanieee:(:( zagladam jeszcze
Agnieszka-u nas tez problem z kupkami-tzn ja widze problem bo lekarka nie:)....ale dla mnie dziwne by takie male dziecko robilo kupke raz na 5-6 dni
NEFRETETE-ZYCZE SPEŁENIA MARZEN, DUZOOOO SZCZESCIA I MIŁOŚCI!!!:36_3_15::36_3_15:
Patusia-spokojnej pracy
Mada-nawet mnie nie denerwuj ze nie zagldniesz;)wiem ze kazda ma teraz mnostwo na glowie-ale przeciez by kliknac ze wszystko OK u Was mozesz:)aaa kciukasy zaciskamy mocnoooo!!!!
K8-zagladaj kochana bo Cie tu brakuje
Martusia-noo to super ze skontrolujesz u lekarza wszystko, daj znac jak po ginie

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif

Gość Agnieszka31

Inka- moja lekarka nie wiedzi tez w tym problemu, a jak Pierozkowi pomagam w zrobieniu to idzie z niego jakies kilogram, powiem Ci ze nie ma szans zeby mu czopek wlozyc, nie ma miejsca,
a co robisz w zwiazku z tym??? co jesz???

Agnieszka- Szczerze mowiac jakos specjalnie z dieta "matki karmiacej" uwazalam tlyko 3 miesiace i juz wtedy miala problemy z kupka-ostatnio sobie pozwalam i wprowadzam po troche tych "zakazanych"rzeczy i nie widze reakcji wiec lekarka powiedziala ze OK. Ja Mili nie pomagam z kupka....ale rzeczywiscie nie za czesto robi...nawet dzis pytalam lekarke-powiedziala ze jesli nie ma bóli brzuszka, nie placze z tego powodu...etc...to zeby sie nie przejmowac,wiec narazienie "interweniuje"

Jelsi chodzi o wage to 5800 wiec przybiera w porzadku.Mam pytanie do mam ktore karmily tylko piersia(wczesniej nie mialam takich doswiadczen):):)...kiedy powinnam zaczac wprowadzac warzywka owoce, zupki?zapomnialam o to zapytac...dowiedzialam sie tlyko ze w upaly powinnam jednak dopajac mała

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif

Inka w okolicach pół roku, tzn Ulę po skończeniu a Szymi wcześniej (nowy schemat żywienia był już - poniżej przykładowy)
http://www.bobovita.com.pl/cms/images/clipart/File/schematy/schemat_zywienia_niemowlat_karmionych_piersia.pdf
Mada liczę że to jakiś kryzys przez Ciebie krzyczał, prześpij się z nim, zatęsknij i wracaj!!
Agnieszka obyś już nie była przytłoczona

witam
obiad u tesciow udany, wrocilismy o 21.30 tak tak!! :lup: bylismy tam na obedzie :lol: :lup:
kupilismy tesciom (bo swietujaurodziny w miesiecznym odstepie) bilety na spektakl ich ulubionego komika :) bardzo sie zdziwili i ucieszyli
pogoda srednia, byl grill na deszczu ale po poludniu mimo blota bylismy na dluuuugim spaczerze, dzieci brudne ale szczesliwe

k8i, kochanie, oby wiatr tylko w zagle wial!!!!!! i moje kciuki zacisniete!!

mada, sece moje!!!Ty nie uciekaj od nas, pomysl ze nie wazne ze nie wiesz c i jak u nas, jak chcesz to ja moge Ci zawsze poslac streszczenie najwazniejszych info od czasu do czasu!!!! pomysl ze nie tylko ty nie bedziesz wiedziec co u nas ale i my nie bedziemy wiedziec co u Ciebie! a o tym nie ma mowy!!!!!!!

nefretete, kochana, moc serdenosci i ode mnie!!!!!! spelnienia marzen!!

martusia, koniecznie da znac po lekarzu!! a co do rozcietej wargi, wiesz z wargami jst ten problem ze one bardzo puchna i to jest naprawde mysle. Zaledwie tydzien temu, nawet mniej, Noas upadl na buzie i tez sobie rozwalil warge wewnatrz. Krw sie lala ogromnie bo cla glowa bardzo krwawi. Na drugi czen prawie po saie myslalam ze bedzie wygladal jak pobity, wiec sie nie martw! ale kurs proponuje Ci zrobic bo to najgorsze co moglob sie przydarzyc, nie umiec pomoc dziecku w banalnym chocby przypadku!! co przy zatruciu, duszeniu itp.. ja uwazam ze kurs pierwszej pmocy dla dziecka to powinno byc obowiazkowe!!

to popisalam, ide spac bo jutro rano ide wbierac okulary :) z tesciowa ide;)

buziolemoje kochane!!
do jutra bo u nas week end :)

Gość patusia23

Dzień Dobry (ja mam weekend do poniedziałku do 14)

RADOŚC pracuje w PWC "ODRA"BRZEG (nie wiem czy mówi Ci to coś ale pewnie jadłaś nie jednego cukierka,czekoladkę czy chałwę),nie zawsze mam nocki zazwyczaj tylko 2 zmiany ale teraz robimy zapasy na postój

MONIK super że dzień urodzinowy teściowej udany

Gość starletka

Witam

Wszystkim których dopadł kryzys życzę sił i wytrwania - samej sobie również...
Justyna witaj :Całus: i przeganiaj dołki
K&I nie będę się powtarzała :Całus:
Mada mam nadzieję, że wrócisz - chociaż ja sama mało zaglądam
Agnieszka Inka - z jednym dzieckiem baaardzo luźno hihi ale za to dziwnie nudno :Oczko:
poprawy kupkowych spraw dla dzieciaczków

Gość Olimpijka

wiedzialam kiedy zajrzec.....lape kawe i ciacho i zmykam do pracy

Milego dnia mamuski :36_9_4:

P.S ......Agnieszko-poganiam Was bo musze i ja zaczac szukac i bookowac wakacje.... no i termin zeby N sie nie wtrynila w ten sam :D ....

Martusiu co do homeopatii, nie słyszałam żeby miała skutki uboczne w postaci nadpobudliwości...no chyba, że dziecko jest silnym alergikiem. Główny składnik leków homeo to jeżówka, która czasem na alergików źle działa. Jesli chodzi o napletek, to Bartuś ma jeszcze czas. Do 3 roku życia może być przyklejony, potem warto zacząć go odciągać i trenować odklejanie. Mikołaj ma 4,5 roku i wciąż z jednej strony jest troche przyklejony. Lekarz powiedział, że jeśli nie mam ciśnienia na zabieg, to sprawę należy zostawić. Tylko w wannie delikatnie odciągać. W przypadku Bartusia, gdybys chciała, musisz to robić delikatnie, gdyż znam przypadki zbyt mocnego naciągnięcia. Nie dało się go z powrotem przywrócić na iejsce i potrzebny był chirurg. Z tym nie ma żartów.
Inuś współczuje przygód z Milą. Ja też miałam taką akcję kiedyś. Na trasie Łazienkowskiej w Warszawie musiałam stanąc na wysepce, nawet pod groźbą karambolu. Miki zaczął mi sinieć. Lekarka powiedziała, że czasem dziecku gazy się zbiorą i i może złapać je kolka w pozycji półsiedzącej w foteliku. Być może brzuszek ją zabolał. Ale stresu współczuję, bo wiem co to znaczy. Inus co do wprowadzania innych posiłków, ja zaczęłam jak Miki miał pół roczku, przy Majusi było to samo z tym, że ona na butelke przeszła mając 7 miesięcy.
Moniq co do kilogramów, to dokłądnie to samo napisałam. Jednak po 30 już tak łatwo nie dochodzi sie do formy. Ale co tam. Najważniejsze, że czujemy się na 18 :Śmiech: Współczuję tychs tresów z pracą K i trzymam kciuki by nowa pracę szybko znalazł. Jak nie urok to przemarsz wojsk. Dopiero prawko odebrana i jeden kłopot z głowy, potem seria chorobowa a teraz to wrrr...Ale Ty silna babka jesteś a pogoda ducha góry można przenosić :Całus:
Starletka u mnie bunt Mikiego również nieustanny, niestety Maja co raz więcej i co raz bardziej nasiąka tekstami i zachowaniami Mikiego. Dobrze, że wakacje u mojej mamy na wsi. Tam sie wybiegają, wyszaleją, inne życie.

Patusia Zuza czadowa! Super fotka! :Śmiech: Patusiu współczuję. Stracić tatę wtedy kiedy potrzebuje sie go najbardziej to straszne przeżycie. Pocieszające jest to, że czuwa na d Wami gdzies tam z góry :Całus:
Nefre dużo miłości, pogody ducha, spełnienia marzeń!:Kiss of love:

k8I tak jak pisałam na gg, zaciśnięte kciuki cały czas :Całus: Tule mocno :Kiss of love:
Madalenka nie wyobrażam sobie forum bez Ciebie i Twojego ciepła jakie bije z serducha. Wpadaj choc raz w tygodniu napisać co u Ciebie. :Kiss of love::Kiss of love::Kiss of love:
Kasia super, że kasa na koncie, szkoda, że tak nerwowo było.
Justyś mam nadzieję, że zaczniesz pisac na dobre, a doliny zakop Kochana choc wiem, że to nie łatwe :Całus:

Aguś nie jestem lekarzem, ale jak dla mnie to jakaś alergia chyba. Skoro ma zaparcia i to chlustanie pokarmem to bez przyczyny się nie dzieje. Refluks został wykluczony?
Asia wychwaliła mój wygląd ale zapewniam że wcale tak n ie jest kolorowo jak Pani Asia pisze....jest za dużo tu i tam ::): ale nie można mieć wszystkiego, więc nie narzekam :Oczko: Cieszę się, że Piotrulek lepiej :Całus:

to się się zmachałam :Padnięty:

witam:)

asiu ja nie wierze,widzialam,ze anula to super laska:)
madus mam nadzieje,ze nie znikniesz:( , nie musisz przeciez kazdej z nas odpisywac z osobna, wystarczy,ze bedziesz z nami raz w tyg i napiszesz co u was:), sciskam!:8_1_217:
aga bidulek adas
inka mam nadzieje,ze i Milenka czesciej zrobi kupke:)
k8i buzioki!
martusia jak po lekarzu?:)
justus cmokam i nieustanie zycze poprawy humorku:)
oli hello:)
moniq witaj:) zycze szybkiej poprawy sytuacji!
milego
ps.ja dzis i jutro slomiana wdowa hihihi , maz na wyjezdzie integracyjnym....ale nie zamierzam marnowac czasu i wybywam do mamy na nocke :), pojemy lodow, poogladamy filmy, wykapiemy sie w wannie z Pyzula:) bedzie git

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c20mm3qjwdkik.png

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9gu1r7qog6xz9.png