Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

ja mialam wykryta nadzerke w wieku 18 lat jak pierwszy raz bylam u gina i do dzis nikt nie kazal mi tego leczyc. teraz chodze do nowej gin w dublinie i ona zapisala mi jakies leki na stan zapalny i jak sie wszystko wyleczy to chce wymrazac nadzerke. ale ja nie wiem czy lepiej to zrobic teraz czy po drugiej ciazy, w ktora zamierzam zajsc za kilka miesiecy...
boje sie ze po wymrozeniu moge nie zajsc w ciaze.
chyba zadam pytanie do eksperta

Gość starletka

martusia
czy ktoras z was miala usuwana / wymrazana nadzerke?? moja ginekolog chce mi usunac ale ja sie boje...

ja miałam leczoną - jakaś taka ampułeczka która kosztowała mnie 5 lat temu 70zł starczyła na dwa razy( - pomogło

Gość Agnieszka31

witam kochane

potrzebujacym zdrowia zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inka- dziewczyny przekochane!!!!!!!!!!!!! w pozytywnym znaczeniu bardzo Ci zazdroszcze tych dwoch kobitek, duza buzia dla WAs i zdrowia!!!!!!!!!!

Martusia- moze ta TWoja nadzerka przez tyle lat nie leczona juz nie nadaje sie do leczenia tylko do wymrozenia,trudno nam zdiagnozowac stan Twoje nadzerki, zreszta poszukaj w internecie informacji na temat nadzerek a np zajcia w ciaze itp, i jak piszesz zadaj pytanie ekspertowi,

Starletka- Tobie rowniez milego dnia zycze, pomimo pogody!!!!!!!!!!!!!!a powiedz mi jak Natalka, lepiej???

martusia ja slyszalam,ze przy porodzie nadzerka moze ulec zniszczeniu, ale z drugiej strony skoro jest to niby "rana" to ja wolalabym zdecydowanie ja wyleczyc przed ciaza:), napewno nie ma to zwiazku z zachodzeniem w ciaze (wrecz przeciwnie-wydaje mi sie,ze nadzerka a nie jej wyleczenie moze to utrudniac) :), ja kiedys mialam,ale pomogly mi irygacje :)

pyzula spi,wiec ide pomyc gary, wypic kawke, wrzucic pranko:)

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c20mm3qjwdkik.png

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9gu1r7qog6xz9.png

Stronka za zdrowie, za miłość oraz za nasze Kochane Ciężaróweczki i Fasolinki!!!

Kronkiś ta emotikonka to cały Tomasz Jacyków :36_2_34::36_2_34::36_2_34:

Martusiu ja miałam wiele lat temu nadżerkę, zostala szybko wyleczona poprzez wypalanie (nic nie bolało), potem jakieś globułki brałam i od 10 lat nie ma tematu :)) Zdrówka Kochana!!!

Ann
i dla Was zdrówka, siłek i więcej wolnego czasu, ściskam :36_4_13:

Zdrówka dla chorowitków, spokojnego dnia dla Waszystkich i mało pracy dla Kobitek Pracujących :))

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

Witajcie.

U mnie kompletny czasobrak. Mam w domu przedszkole ::):, Alka rozrabia na całego, słowo "nie wolno" wogole jej nie dotyczy. Jak mówie "nie wolno" czy odwracam jej uwagę to ta smarkula śmieje mi się w głos i woła "tak, cie" (w wolnym tłumaczeniu tak chcę) i robi swoje. M chory więc marudny gorzej niż Alka:lup:
Brat M, który zamieszkał u nas na jakiś czas załamany po rozstaniu z dziewczyną, rozmawia tylko ze mną na ten temat i żali się jak bardzo jest mu źle.Do tej pory nie mogliśmy znaleźć jakoś wspólnego języka, ale teraz jak Marzena z nim zerwała rozmawia nam się wyjątkowo dobrze, nie tylko o niej, ale na różne tematy.

Martusia ja miałam nadżerkę parę lat temu, ale wyleczyłam ją za pomącą jakiś ampułek (nie pamiętam co to było), ale pomogło. Wcześniej (jeszcze na studiach) lekarz do którego chodziłam namawiał mnie żebym za wszelką cenę zrobiła elektrokogulację (wypalankę), ale jak skonsultowałam się z innym lekarzem to powiedział, że są inne metody wyleczenia do których mnie namówił, bo u mnie gdy jeszcze nie rodziłam to wypalanka była ryzykowna dla przyszłej ciąży, (szyjka mogła się podczas porodu nie rozwrzeć do końca i dziecko by utknęło nie mogąc wyjść). Dlatego zdecydowałam się na te ampułki, miałam nimi smarowaną nadżerkę 4 razy i jak na razie mam spokój.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/24565.png

Gość starletka

Agnieszka - dziękuję Nati ma się lepiej... chociaż teraz ją troszkę przyparło i nie robi kupek :o_no:

Kaśka Kronkiś sił dla łobuziaków - moje też szaleją

a mnie wczoraj uczuliły kosmetyki.... i twarz mam jak poparzoną a swędzi tak, że oszaleć można ::(: