Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

A tak w ogóle to się wczoraj mocno zdenerwowałam. Wychodzilam z domu i znalazłam wyciągi z banku na chodniku przed domem. Listonoszowi nie chce się tyłka zanieść na pierwsze piętro i rzuca list pod drzwi wejściowe do domu. Juz wiemy ze przez trzy miesiące wyciagi do nas nie dotatrły bo pewnie były rzucone pod drzwi, a że mamy szkołę po drugiej stronie ulicy i to najgorszą w Tczewie więc nie trzeba się zastanawiac co się z nimi stało. Dzisiaj idę na pocztę złożyć skargę na niego, moze oni cos pomogą:Real mad:

Gość patusia23

Już jestem a więc po wizycie u lekarza Natalka i Zuza mają wirusowe zapalenie gardła na razie mamy syropki (ale antybiotyki w razie konieczności też zostały wypisane ),zjadły drugie śniadanie dostały syropek i poszły spac

ANN śliczny rysunek Uliśki,uważaj na serduszko :36_4_9:

JUSTYNKA super że M "urodził kamienia"

GOSIA co za listonosz szkoda słów

MARTUSIA czekam na Mikołajowe fotki

ANULKA zdrówka dla Ciebie

AGNIESZKA u Nas paróweczki,jajecznica,kanapeczki,kaszka,płatki z mlekiem

T poszedł do pracy a ja zabieram się za robienie śledzi (im dłużej stoją tym lepsze dlatego robię je zawsze tydzień wcześniej)

Gość patusia23

justyna@
Patusia to zdrówka dla dziewczynek i oby antybiotyk nie był potrzebny
a ps poproszę o śledziki :love:

I ja mam taką nadzieję że nie będzie potrzebny

śledziki jak tylko zrobię to podeślę (one są z kukurydzą papryką cebulką i będą w oleju)

OLIMPIO MALEŃKA NASZA WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI IMIENIN :36_4_9::36_4_9:

dzień dobry bardzo

u nas ogólnie ok,przygotowania do świąt trwają,prezenciochy praktycznie pokupowane zostało troszkę dokupić
teściowa ostatnio rozbroiła mnie tekstem "czy masz zamiar wrócić do pracy" po czym poinformowała mnie gdzie przyjmują i że tam bym mogła iść.....powiedziałam tylko że na razie jestem na wychowawczym .więcej nie chciałam mówić bo chyba była bym niemiła,zaskoczyła mnie :36_11_23: bo jeszcze bardzo nie dawno gadała że ja to dobrze że jestem z małym w domku bo widzi jak fajnie się chowa.......zepsuła mi humor i to bardzo.ale podniosę się :36_8_6:
przecież to moja i małży wspólna decyzja

monik przekrój tego tv to jakoś 101cm :36_1_1:
ann świetne te rysunki,czy Ulka chodzi na jakieś zajęcia dodatkowe z rysowania?ma coś takiego w przedszkolu czy to za wcześnie??
justyna rewelacyjne kartki zrobiłaś,bardzo mi się podobają,może za rok coś takiego spróbuję bo w tym roku już posłałam :D
gosiu maskara listonosza,myślę że nie ujdzie mu to na sucho,mam ciotkę listonoszkę,ciężka praca czasem,zwłaszcza w okolicach świąt ale żeby takie numery :36_19_1:
patusia zdrówka dla córeczek :36_4_9: może podaj przepisa na takie śledziki :D

znów mamy na topie temat Anglii bo chyba jednak zły pomysł targać małego na te 3 dni no 3,5 ale n ja na samą myśl że bez niego płacze ,już bym wolała wcale ale przecież nie zrobimy tego przyjaciołom bo już 3 miesiące czekają na nas ,zapłacili i szykuję się bardzo eh.... nie mamy jak zabrać fotelika i wózka ...nie wiem co to będzie a dziś mieliśmy jechać zrobić paszport

cdn
paps:bye:

http://www.suwaczek.pl/cache/d9d1ec63f0.png

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09zbmhehorvy1y.png

Wiktorku jesteś nasza wielk

Gość patusia23

KATIA proszę bardzo

1kg.śledzi np.matias solone
4-5 cebuli
puszka kukurydzy
2 papryki (czerwona i żółta)
2 łyżeczki kwasku cytrynowego
olej

Śledzi moczymy,kroimy w kostkę posypujemy kwaskiem dodajemy cebulę i mieszamy,kroimy paprykę i razem z kukurydzą dodajemy do śledzi mieszamy zostawiamy wszystko na około 2 godz.następnie wkładamy do słoika i zalewamy olejem
SMACZNEGO

MARTUSIA super że Mikołajki udane,a dzieci z reguły boją się Mikołaja,czekam na zdjęcia

JUSTYNKA spokojnego dnia w pracy

Patusia zdrówka dzieciaczkom i mam nadzieję, że skoro to wirus to tak zostanie i antybiotyk nie będzie potrzebny.
Justyś gratuluję M porodu. Oby to świństwo nie wróciło.
Gosia mnie poczta polska doprowadza do szału. Nie przynoszą mi paczek ani listów poleconych do domu. Siedzę cały dzień w domu a wieczorem S wyciąga awiza ze skrzynki. Ostatnio zapytałam więc naczelnika za co biorą opłaty. Przepraszał i powidział, że napisze upomnienie listonoszowi. Tyle narobił, że ten dalej awiza zostawia :o_no:

Hej kochane,

U nas od rana ruch jak w ulu, wiec przetrzymana Maja dopiero zasypia-a raczej buntuje sie przed zaśnięciem

Patusia-zdrówka dla dziewczynek
Justyś-gratki dla M;):)
Starletko-co to za pomysły ze znikaniem-nawet nie próbuj!!!!bo bedziesz miala z nami do czynienia!!
Gosia,Anulka-problem listoszona mam identyczny-jest na tyle cwany-ze potrtafi zadzwonic domofonem-aze nie chce mu sie na gore wchodzic (a mymy winde:):)) to wrzuca awizo,a to ze listy priorytetowe dochodzą do nas w 4-5 tygoni to juz szczegół.....skargi nie pomagaja wiec coz pozostało nam znosic go

Kurcze-u mnie w klatce juz 3 dziecko ma ospe-co gorsze, dzis sasiadka zostawila mi synka pod opieka bo z drugim poszla do lekarza-po powrocie powiedziala ze i u nich lekarz stwierdzil ospe wiec i Maja ma szanse (co normalnie by mnie nie martwilo-kiedys musi ja przejsc ale w sytuacji jak jestem w ciazy (mimo ze przechodziłam ospe)to mam jakies obawy-ide cos poszperac na necie)

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif

witam :)

ale macie z tymi listonoszami :lup: jak tak mozna, po prostu nie rozumiem... moj to zawsze usluzny, poczeka az dojde, zadzwoni ze dwa razy....
raz jak poslalam jednej znajomej scrapa do polski i jak byk napisalam wielgachnymi literami "nie zginac" to ten matol wzial koperte usztywniana 30*30cm zgial na pol i wepchal do skrzynki :lup::: nie powiem jak wygladala moja praca, kumpela sie poplakala jak rozpakowala...... :(

ale od tamtej pory na szczescie wszystkie przesylki dochodza w stanie porzadnym a w dodatku bardzo szybko :)

natomiast ja dzis czekalam na 4 rozne przesylki a dostalam tylko dwie, tyle zle, ze jedna z tych co nie doszly to prezent dla K na gwiazdke wiec mam nadzieje ze jutro nie przyjdzie mu do glowy rozpakowac tego co pan przyniesie pod moja nieobecnosc :lol:

aha, inus, co do ospy w ciazy, nie szukaj za duzo bo sie przestraszysz, mnie lakarka mowila ze lepiej unikac ale w zasadzie nie ma problemu...

a co do problemow zdrowotnych Natanka (nadcisnienie wykryte 2 tyg temu) okazalo sie byc falszywym alarmem, uffffff, ostatnie pomiary daly 90/60 czyli norma. pan doktor powiedzial mi natomiast ze jesli i tym razem wynik wyszedl by tak wysoki jak ostatnio jechalismy do szpitala z miejsca!!!!!!!! bo podobno tylko 3 choroby sa przyczyna takiego wysokiego cisnienai u dziecka i wszystkie trzy bardzo powazne :lup: ale sie wystraszylam, no ale na szczescie ominelo nas cos groznego....

Wróciłam. Byłam na poczcie i wręczyłam skargę, Pani mi powiedziała ze upomni tego który tego dnia roznosił listy, bo okazuje się że na mojej ulicy chodzi dwóch. Zobaczymy czy coś się zmieni. Amelka śpi, a ja przygotowuje obiadek- sphagetti mniam:kucharz:
Patusiu przepis na śledziki wgląda apetycznie, chyba spróbuję
Inka sliczny avatarek, i obyście nie złapały ospy
Katia te teściowe już chyba tak mają- jedyny sposób- puścić mimo uszu, u mnie zadziałało
Anulka u mojej mamy też tak robią. Dom 4- ro piętrowy i na trzcie to juz za cięzko i bach awizo w skrzynkę.
Moniq oby K nie zajrzał do środka, ale faceci to z natury ciekwskie istoty
Miłego popołudnia

Gość patusia23

Zuzanka pospała prawie 3 godz.teraz razem z Natalką wariują

INKA mam nadzieje że nie załapiecie ospy(a tak dla ciekawości byłam w 14 tyg.ciąży kiedy T załapał półpaśca jest to uśpiony wirus ospy chorują na niego osoby które przechodziły wcześniej ospę ale ja nie zachorowałam )będzie dobrze

GOSIU mam nadzieje że skarga pomorze i teraz listonosz będzie dostarczał listy

MONIK mam nadzieje że K nie zajrzy do środka,dobrze że z Natankiem to fałszywy alarm