Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ech przed chwilą po raz pierwszy w zyciu zagniatałam ciasto na pizze, i myslalam ze wybuchnę:36_11_23: Ostatecznie przejęła paleczkę mama i dzieki Bogu.

Daffodil moze na weekend poszla do domu?

pa Isabela miłej i bezstresowej reszty soboty:)

A dzis kupiłam Szymusiowi karuzelę nad łózeczko :) Oto jego kącik (narazie bedzie z nami w pokoju) do własnego oceanarium przeniesiemy go jak nieco podrośnie :) Pokój jak wiecie po niedawnym remoncie i dlatego taki jeszcze niewykończony i pustawy .

lutka
Ech przed chwilą po raz pierwszy w zyciu zagniatałam ciasto na pizze, i myslalam ze wybuchnę:36_11_23: Ostatecznie przejęła paleczkę mama i dzieki Bogu.

Daffodil moze na weekend poszla do domu?

pa Isabela miłej i bezstresowej reszty soboty:)

A dzis kupiłam Szymusiowi karuzelę nad łózeczko :) Oto jego kącik (narazie bedzie z nami w pokoju) do własnego oceanarium przeniesiemy go jak nieco podrośnie :) Pokój jak wiecie po niedawnym remoncie i dlatego taki jeszcze niewykończony i pustawy .

Ale śliczności - karuzelka super.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

katja79
Daffodil
katja79
daffodil kochana a Ty jak tam sie czujesz? kiedy Cie wypisuja?

Ja się czuję dobrze, a co do wypisu, to tak jak już pisałam, ciągle nie wiem. Przynajmniej mam Kubusia pod kontrolą, ale już zaczynam mieć dość.

oj mycho musisz byc dzielna dasz rade a w razie czego masz pod reka caly personel medyczny ja trzymam kciuki zeby Ci sie samo lada chwila ruszylo i bedzie po sprawie:smile_jump:

Na to, że samo się ruszy jakoś na razie nie liczę, bo ostatnio w ogóle nie czuję się tak jakbym miała rodzić. Chyba Kuba do zimy w brzuchu zostanie :)

dorciaa25
daffodil
dorciaa25

u mnie tez podejrzewali nadciśnienie , ale uspokoiło się a teraz jak napuchłam jak balon to znów mam zalecane mierzyć ale tylko tyle...a jakie miałas gdy cie skierowali do szpitala?

u mnie cały czas było w granicach normy, czyli 140/90. Dostałam od mojego lekarza tabletki, minimalnie się obniżyło, ale zdarzały się pomiary, że miałam np. 150/95. To + porządne puchnięcie stanowiło dla mojego lekarza podstawę do skierowania do szpitala.

ja ma srednio 126/62 + ogromna opuchliznai lekarka powiedziała mi ze zyczy zebym jak najszybciej urodziła...no i tyle a wizyte bde miała dopiero 7 maja...

To ciśnienie bardzo ładne. A opuchlizna rzeczywiście potrafi dać w kość, wiem coś o tym :)

lutka
Taki ogromny to chyba nie jest, ale w zbliżeniu faktycznie tak wyglada, w kazdym bądź razie Misek od pewnego czasu nawiązując do moich narzekań ok 20 tc. często pyta: kochanie nie martwisz się ze masz mały brzuszek? i się głupio smieje.

Ciekawe co u Isabeli..., to parcie na stolec mnie zastanawia.

acha czy kupujecie osobny kosz na bieliznę dla dziecka?

Przyznam, że nawet mi to do głowy nie przyszło z tym koszem. Ale pewnie zaraz poczytam co inne mamusie doradziły :)

isabela
Hej dziewczyny,
Zaraz ide do wanny, caly dzien mam bole podbrzusza jak przy ostrej miesiaczce, latam do kibelka bo nacisk na pochwe i odbyt. Brzuch mi sie stawia, ale nie czuje bolu przy tym takze nie wiem czy to jakies przepowiadajace czy co... Mam zamiar jeszcze tydzien pochodzic, ale cos czuje, ze chyba mnie bierze powoli. Chyba, ze sobie wkrecam... Sama juz nie wiem cholera. Jestem juz po 3 nospach bo boli mnie to podbrzusze, ale moze to wraca infekcja? Nakrecam i zakrecam sie... Jestem rozdrazniona, nawet wqrwia mnie, ze kot tak glosno je chrupki. :noooo: jestem jak cholerny wulkan dzis :( Mam nadzieje, ze po godzinnym lezeniu w wannie mi przejdzie to wszystko.
A teraz nim wanna sie napelni ide Was poczytac bo od razu napisalam nie czytajac co dzialo sie w ciagu dnia.

Isabelka coś mi się wydaje, że następna będziesz :) Mam nadzieję, że samopoczucie już nieco lepsze. Buziaczki dla Ciebie.

Jola30
Dziewczyny a mam pytanie ja k to jest bo mi wczoraj kolezanka powiedziala ze nie musi byc zaden obiaw taki jak czop i odejscie wod plodowych tylko skurcze i bol okresowy juz jest zwiastunem porodu.
W koncu juz zgupialam bo ja czekam na odejscie wod :36_11_23:

Odejście wód następuje czasem dopiero jak poród jest już w zaawansowanej fazie. A zdarzają się też przypadki, że trzeba worek owodniowy przebijać. Na pewno nie zawsze jest to pierwszy objaw porodu :)