Skocz do zawartości
Forum

ala-a

Użytkownik
  • Postów

    0
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

    nigdy

Personal Information

  • Płeć
    Kobieta
  • Miasto
    Poznan

Osiągnięcia ala-a

0

Reputacja

  1. Kolorowe szaszłyczki 0,5 kg polędwiczek wieprzowych 4 pomidory 12 główek pieczarek żółta papryka Marynata: 100 ml oliwy, sok z 1 cytryny, 1 cebula, rozmaryn, sól, pieprz. Polędwiczki oczyszczamy z błon i kroimy w kostkę ok. 2 cm. Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, posiekaną cebulą, rozmarynem i odrobiną pieprzu. Mięso wkładamy do marynaty na min. 1 godz. (najlepiej na całą noc). Wyjęte z marynaty mięso solimy i nadziewamy na szaszłykowe szpadki naprzemian z papryką pokrojoną w kostkę, główkami pieczarek i ćwiartkami pomidorów. Pieczemy na ruszcie lub na patelni grillowej ze wszystkich stron. W trakcie pieczenia smarujemy kilka razy marynatą. Smacznego!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...