Skocz do zawartości
Forum

anetamat

Użytkownik
  • Postów

    0
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

    nigdy

Personal Information

  • Płeć
    Kobieta
  • Miasto
    Wiskitki

Osiągnięcia anetamat

0

Reputacja

  1. Piotrek przygotowuje wiosenną sałatkę
  2. PIOTREK POZUJE Z KRECIKIEM DO ZDJĘCIA
  3. Ciasto migdałowo-kokosowe składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Polewa czekoladowa Krem: 2 opakowania śmietany śnieżki 1 galaretka malinowa 1 galaretka cytrynowa 100g wiórków kokosowych 80g płatków migdałowych Białka ubić na sztywno, ciągle mieszając dodać cukier a następnie żółtka. Do ubitej masy dodać przesianą przez sito mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką. Powstałą masę biszkoptową podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Wylewać na blachę na przemian ciemną i jasną masę. Piec około 30-40 minut w temperaturze 1800 C. Przygotować kremy. Śmietany ubić według przepisu na opakowaniu. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać ostudzoną i tężejącą galaretkę malinową i wiórki kokosowe, a do drugiej tężejącą galaretkę cytrynową i płatki migdałowe. Ciasto przekroić na dwie części i układać masę różową, a potem żółtą. Przykryć drugim plackiem i polać polewą.
  4. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 5-6 żółtek 1 margaryna 250g 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Mąkę, cukier i proszek wysypać na stolnicę. Dodać żółtka, margarynę i zagnieść ciasto. Podzielić ciasto, 3/4 rozłożyć na blasze a resztę (1/4) zostawić do starcia na wierzch. Masa serowa: 5-6 białek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie śmietankowe 3 śmietany 18% ( po 400g każda) Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, następnie cukier waniliowy i sproszkowany budyń. Delikatnie wymieszać. Na końcu dodać śmietanę i dobrze połączyć. Tak powstałą masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach ¼ pozostawionego ciasta. Piec ok.50min w temperaturze 180 stopni C.
  5. ja upiekłam keksa Składniki: 1,5 szklanki mąki 150 g masła ¾ szklanki cukru pudru 1,5 szklanki bakalii np. kandyzowane owoce, rodzynki, żurawina 4jajka 1 łyżka spirytusu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Cukier puder do posypania Bakalie posyp łyżką mąki i dokładnie wymieszaj (obtoczone nie opadną na spód ciasta). Przygotuj formę keksową. Wyłóż dno i ścianki papierem do pieczenia i natłuść. Mąkę i proszek przesiej przez sito i dokładnie połącz. Rozdziel białka od żółtek. Z białek ubij pianę. Masło utrzyj z cukrem pudrem i kolejno dodawaj żółtka. Dodaj mąkę z proszkiem i wlej spirytus. Zmiksuj wszystko, dorzuć bakalie i ponownie wymieszaj. Na końcu dołóż pianę i delikatnie połącz. Przełóż masę do formy i piecz ok.55min w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu posyp cukrem pudrem.
  6. Piotruś podczas spaceru znalazł gałązkę z rozwijającymi się liśćmi
  7. Piotruś przygląda się biedronce spacerującej po jego kurtce
×
×
  • Dodaj nową pozycję...