kasiek_11

Kobieta, 28 lat, Malopolskie

Ostatnie posty użytkownika
kasiek_11

Re: Styczniowe mamusie 2019

Kawa super gratuluję :) ja przez slabnace objawy trochę się martwiłam i zrobiłam wczoraj betę wynik prawie 6tys już więc mnie to uspokoilo :) więc liczę że też zobaczę zaniedlugo serduszko :)

kasiek_11

Re: Styczniowe mamusie 2019

Aaa w ten sposób no ja jestem typem człowieka którego praca leczy :p dwa tyg po wyjściu ze szpitala mimo że miałam miesięczny macierzyński poszłam do dyrektorki no ale mi odmówiła więc znalazłam pracę poza zawodem i pracowałam tam półtora roku i też bardzo lubiłam te babeczki ale jednak chciałam zmienić na swój zawód :) obecnie bardzo się spełniam zawodowo także mam nadzieję że dyrektorka zmieni mi troche grafik i bd mogła pracować :)

kasiek_11

Re: Styczniowe mamusie 2019

Moniulla no ja dokładnie tak miałam.. Z tym że poszłam na l4 bo plamilam, no ale wszystko było ok.. Później niestety przyszła dziewczyna za mnie i ona została a mi podziękowali, teraz mam super pracę w fajnej ekipie, bardzo wyrozumiala dyrektorke itd i szkoda było by mi to zaprzepascic

kasiek_11

Re: Styczniowe mamusie 2019

Ja też senna i ogólnie zmęczona, ale nie jest źle.. Najgorzej że zaczyna mi być mega nie dobrze.. Wczoraj wieczorem myślałam że pierwszy raz zawisne nad WC.. :p zwolnienia nie daje mimo że pracuje z dziećmi, narazie nie czuje takiej potrzeby, przynajmniej poki serduszka nie zobaczę.. Nie chcę się wyrywać bo równie bywa..

kasiek_11

Re: Styczniowe mamusie 2019

Zapraszam was dziewczyny na naszą grupę :) jest nas już tam sporo i się poznajemy :)

kasiek_11

Re: Grudniówki 2018

Hej :) co prawda mam termin na 5 stycznia ale będę miała cesarke że względu na wcześniejszą stratę ciąży późnej. Więc mam nadzieję że przywita na świecie maleństwo z grudnia :) prosiłabym o dołączenie do tajnej grupy na fejsie

kasiek_11

Re: Styczniowe mamusie 2019

Ja jestem niskocisnieniowcem, tak samo w poprzedniej jak i w tej ciąży jak się dowiedziałam przerzucilam się na taką pół zbożową pół rozpuszczalna :) i tak senna jestem cały dzień więc nie robi mi to różnicy hehe ale czytałam że kawa czarna jeżeli nie ma się problemów z ciśnieniem i wszystko jest ok nie jest zabroniona i nie ma żadnych przeciwwskazań do jej picia :)

kasiek_11

Re: Styczniowe mamusie 2019

Asiaczek kiedyś widziałam że kobietki radziły obolałe piersi kapusta obkladac ze podobno pomaga, a jak nie to może jakieś olejki i je rozmasowywac :)

kasiek_11

Re: Styczniowe mamusie 2019

Mama nikolki u mnie też druga i boli podbrzusze od owu, ale w poprzedniej prawie wcale nie bolało.. Takie anomalie, w ogóle czuje się zupełnie inaczej więc mój wróży chłopca :p

Misiaaa tak bez zdiagnozowania lekarz da Ci heparyne? Tylko na samym podejrzeniu? A acard bierzesz?

kasiek_11

Re: Styczniowe mamusie 2019

Mama nikolki co Ty mówisz.. Masakra, ja też mam niskie i do tego jeszcze acard biorę ale właśnie leci mi jak szalona jak byłam na becie :) ja ogólnie niskocisnieniowiec jestem :) kiedy wizyty kobietki?

kasiek_11

Re: Styczniowe mamusie 2019

Ja też mam ból w dole brzucha od ok tygodnia po owu :) obecnie też jestem w 5tyg :) no i z tym spaniem mam identycznie..

kasiek_11

Styczniowe mamusie 2019

Cześć kobietki :) niektóre z nas ujrzały już swoje upragnione dwie kreski bądź wyniki bety :) jeszcze niesmialo ale zawsze raźniej razem, zaczynamy wymianę informacji i objawów :) ja też mam to szczęście zaliczyć się do tej grupy :) bardzo czekałam na te dwie kreski :)

Zapraszamy na naszą grupę na fejsie :

https://web.facebook.com/groups/217811638974348/?fref=nf

kasiek_11

Re: Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Ja zrobiłam już bardzo dużo badań trochę sama trochę na nfz, wszystkie wychodziły ok aż trafiłam do bardzo fajnej Pani immunolog dała mi już naprawdę dużo badań i okazuje się po ostatnich ze mam podejrzenie zespołu antyfosforolipidowego.. badanie do ppwtrzenia za 3 mies dla potwierdzenia twraz acard i kolejne badania i zapropnowala doplera żył dolnych (ale mnie akurat nogi bolą więc.pewnie dlatego) no i tak chyba jestem coraz bliżej końca..ale nastepna ciąża jeżeli się to.potwierdzi będzie z zastrzykami z heparyny i acardem.. więc warto szukać wg mnie..bo gdybym dowiedziała się o tym po kolejnej stracie nie darowalabym sobie ze za drugim razem nie podjęłam walki i mi szukałam jak pomóc naatepnemu malenstwu

kasiek_11

Re: Clexane acard

Dziekuje kobietki za odpowiedzi :) w ten czwartek idę nareszczie z tymi wynikami do immunologa i mam nadzieję ze się dowiem czego więcej :)
Mam nadzieję ze tak jak i Wy dostanę leki i się uda ;)

Doriss przepraszam jeżeli jestem wscipska ale na jakim etapie stracilas maleństwa? Właśnie tego się boje co Ciebie spotkało ze leki I tak nie pomogą i będę musiała przejść to jeszcze raz :(

kasiek_11

Re: Clexane acard

Cześć. Dołączam i ja.. 3miesiące temu straciłam córeczkę w 26tyg. Od tej pory tylko sie badam..Wszystkie wyniki jak do tej pory ok, do wczoraj bo wczoraj dostałam wyniki na antykoagulant toczniowy i APTT 40,6 (22-36) i PTT-LA (APTT sens.LA) 53,3 (31-43) nie wiem co o tym myśleć, na necie wyczytałam że takie badanie w takim wypadku trzeba powtórzyć po 12tyg i moze to świadczyć o trombofilii, któraś z Was tak miała? I czy po heparynie i akardzie urodziła zdrowe dzieciątko?

kasiek_11

Re: Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Witam się i niestety ja.
Zaszlam w ciążę szybko bo już w drugim cyklu starań, przebiegała prawie bez problemowo tzn na początku przez polipa na szyjce miałam plemienia, ale się wchlonal i wszystko było ok.. byłam na usg wszystko było w porządku.. dwa dni później od rana nie czułam już ruchów myślałam że może moją dzidzia ma leniwy dzień, pojechałam na szkole rodzenia gdzie zawsze słuchamy bicia serduszka i już nie biło..później szybko do szpitala i ta sama sytuacja, decyzja o porodzie naturalnym martwego dziecka. . I tak w 26tc 6tego maja na świat przyszła moja córcia, pozegnalismy ją w zeszla sobotę.. sekcja wykazała krwotok srodczaszkowy podpajeczynowkowy.. strasznie boję sie ze kiedyś to sie powtórzy.. i badam się..za mną badania na toxoplazmoze, przeciw ciała odpornosciowe, bolerioze , wymazy wwszystko ok a teraz czekam na wyniki kolejnych i wizyty w dwóch poradniach.

kasiek_11

Re: Sierpniówki 2016

Cześć dziewczyny ! ;)
jestem obecnie w 27tc termin na 5sierpnia ;) kiedyś już coś tu pisałam ale się przywitam na nowo ;)
mam pytanie do wszystkich przyszłych mam..dowiedziałam się ostatnio że mam mało wód..normy 5-20 ja mam niby 8 ale lekarka powiedziała że przy 7 już trzeba się martwić..więc muszę teraz chodzić co tydzień na kontrolę czy nie ubywa. Ma któraś z was tak? martwi mnie to, chętnie pogadałabym z kimś w podobnej sytuacji ;)

kasiek_11

Re: Lipcowe mamusie 2016

Cześć dziewczyny ;) ja jestem sierpniówką tylko korzystam z innego forum ;) piszę bo kupiłam w środę Prenatal Duo czyli 2w1 (prenatal Classic i Dha) i mi nie podeszły niestety..chętnie je sprzedam są wyjedzone po 5 sztuk, orginalne, po prostu szkoda mi kasy którą wydałam 50zł a i tak muszę kupić inne.. sprzedam za 25zł z przesyłką za darmo ;) piszcie na priv jakby którą była zainteresowana ;)

W historii moich postów możecie zobaczyć że byłam na forum "Oczekując na II kreseczki " więc nie chce nikogo naciągnąć ani oszukać ;)

kasiek_11

Re: Wrześnióweczki 2016

Cześć dziewczyny ;)ja jestem sierpniówką tylko korzystam z innego forum ;) piszę bo kupiłam w środę Prenatal Duo czyli 2w1 (prenatal Classic i Dha) i mi nie podeszły niestety..chętnie je sprzedam są wyjedzone po 5 sztuk, orginalne, po prostu szkoda mi kasy którą wydałam 50zł a i tak muszę kupić inne.. sprzedam za 25zł z przesyłką za darmo ;) piszcie na priv jakby którą była zainteresowana ;)

W historii moich postów możecie zobaczyć że byłam na forum "Oczekując na II kreseczki " więc nie chce nikogo naciągnąć ani oszukać ;)

kasiek_11

Re: Sierpniówki 2016

Cześć dziewczyny ;) też jestem sierpniówką tylko korzystam z innego forum ;) piszę bo kupiłam w środę Prenatal Duo czyli 2w1 (prenatal Classic i Dha) i mi nie podeszły niestety..chętnie je sprzedam są wyjedzone po 5 sztuk, orginalne, po prostu szkoda mi kasy którą wydałam 50zł a i tak muszę kupić inne.. sprzedam za 25zł z przesyłką za darmo ;) piszcie na priv jakby którą była zainteresowana ;)

W historii moich postów możecie zobaczyć że byłam na forum "Oczekując na II kreseczki " więc nie chce nikogo naciągnąć ani oszukać ;)

kasiek_11

Re: Sierpniówki 2016

Dziewczyny a jak to jest z waszym ciśnieniem? Ja ogólnie zawsze miałam niskie coś ok 110/70 i dobrze mi z tym było, a teraz codzień przerazam się coraz bardziej ciągłe mam ok 95/60, a dziś 93/49! Ale po lezeniu..ogólnie nie czuje ze jest tak niskie..ma bądź miała którąś tak? Wizytę u gina mam dopiero we wtorek za tydz, a straszą mnie w rodzinie ze muszę to zgłosić bo takie ciśnienie nie jest dopuszczalne..dodam że jestem ewenementem z rodziny nadcisnieniowcow..

kasiek_11

Re: Sierpniówki ;)

Albo napiszcie mi w wiadomości prywatnej jak się nazywacie i was dodam do grupy juz na fejsie :D będzie szybciej :D

kasiek_11

Re: Sierpniówki ;)

Ok to pewnie przez to ze grupa została zmieniona na tajna bo dziewczyny które jeszcze w pracy nie powiedziały itd nie chciały żeby było widać ze piszą :) napisze do adkinistratorki :) i dołączycie :*

kasiek_11

Re: Sierpniówki ;)

huhu jajka w sosie koperkowym, ale to jakieś sadzone? czy całe? wiem już gdzie się zwrócę jak braknie mi pomysłów ;)

kasiek_11

Re: Sierpniówki ;)

Dziewczyny mnie swędzi w pachwinach..też nie mam już nerwów na to czekanie, ciągle się martwię jak mnie zakłuje w jajnikach czy to maleństwo nie jest w niewłaściwym miejscu..ale dziś złe myśli zasłaniam gotowaniem! Znalazłam fajny przepis na pierś z kurczaka z boczkiem i serem w sosie z pomidorów ;) wróciłam właśnie ze sklepu i zaraz się biorę jak trochę dychnę..bo to pocenie..masakra..

kasiek_11

Re: Sierpniówki ;)

Ona81 niby mówią, że jak boli trochę to się rozciąga wszystko więc chyba ok, mnie rzadko boli brzuch, od dwóch dni zauważyłam że nad ranem trochę mnie jajnik raz jeden raz drugi kłuje, ale zaraz przechodzi więc nie wiem.. za to w nocy pocę się jak mysz!

kasiek_11

Re: Sierpniówki ;)

Cześć dziewczyny! Jak brzuszki- maluszki i samopoczucie?
Ja kochane dziś ostatni dzień na L4, tydzień siedziałam i tak jak wy Ona81 i Rudzia już bzika dostawałam;p stwierdziłam, że moja praca nie jest aż taka ciężka, a poza tym to tylko 5-6 godz dziennie więc idę! ;) czuję się lepiej tzn plamienia są, ale mniejsze więc wszystko idzie chyba dobrze ;) ale musiałam obiecać mojemu T że jak tylko coś mi się będzie działo wracam do domu..;)

kasiek_11

Re: Sierpniówki ;)

ona81 ja piszę na tych sierpniówkach tylko i wyłącznie ;)
ja też miałam czarną plamkę kochana w zeszłym tyg czyli w czasie badania byłam w 4t 5dni i też coś napomknęła o ciąży pozamacicznej..ale mówią ze jak beta ładnie rośnie to nie ma się co martwić ;** u mnie akurat rośnie więc swoją też sprawdź jeszcze raz tak jak mówisz ;) i głowa do góry;* ja mam wizytę dopiero za tydzień we wtorek i się przekonam czy "plamka" rośnie ;)

kasiek_11

Re: Lipcowe mamusie 2016

Becia11 jej to mnie rozochociłaś, teraz nie mogę się już doczekać! mam wizytę we wtorek za tydzień i będzie to 6tyg 5dni ;) moze zobaczę już serduszko mojego maleństwa! ;D

A tak z innej beczki, dziewczyny jak wasza cera? ja dziś się malowałam bo wybieram się zaraz trochę połazić po świecie i stwierdzam, że nigdy nie miałam tak ładnej i czystej cery!

kasiek_11

Re: Sierpniówki ;)

No i wróciłam;) plamienia nie pochodzą ze środka, tylko z szyjki, poprzedni lekarz musiał mi przy badaniu uszkodzić delikatnie tkankę i zrobił się mały krwiaczek, który teraz tak intensywnie daje mi o sobie znać ;p plamienia nie są groźne bo nie są żywą krwią, szyjka jest pięknie zamknięta na sto spustów hehe ;) usg mi pani nie robiła bo powiedziała, że nie jest zwolenniczką robienia go tak często, i żeby mieć pewność że serduszko będzie zaleciła zrobić usg za tydzień ;) jestem spokojniejsza ;)

kasiek_11

Re: Sierpniówki ;)

witam nowe dziewczyny!
z tego co gdzieś czytałam beta ma przynajmniej o drugie tyle wzrosnąć po 48 godz więc spoko ;))

ja ide dziś do lekarza..pomimo że mam termin na wtorek za tydzień..mam już dość tych plamień brązowych, mam je od ponad tyg nie są uciążliwe i nic mnie nie boli ale miałam brać luteine to biorę, a one dalej są..eh może inna lekarka coś więcej powie..lepiej skonsultować, boje się trochę bo to 6tydzień to może już mi powie czy się dobrze zagnieździła dzidzia i czy mogę być spokojna albo wręcz odwrotnie ..

kasiek_11

Re: Sierpniówki ;)

Martynka cieszę się, że dołączyłaś! to jesteśmy już trzy z "czekających na 2 kreseczki" ;) tak jak wczoraj pisałam pocichutku gratuluję ;)
i dawaj nam tu na bieżąco znać co w trawie piszczy ;)

kasiek_11

Re: Lipcowe mamusie 2016

milli i gusiek, no może rzeczywiście skonsultuję.
Też się boję i chętnie bym co tydzień chodziła na wizytę i sprawdzała, ale no niestety..narazie czekam na wizytę 15.12 wtedy powinno już bić serduszko..oby.. bo normalnie non stop sobie coś wkręcam..np dziś przestały mnie trochę boleć piersi i już myślałam o obumarłej ciąży..ale wszystko wróciło do normy.. ;p

kasiek_11

Re: Lipcowe mamusie 2016

Ponieważ mam plamienie w kolorze kawy z mlekiem, i dostałam na tej wizycie luteinę no i zalecenie leżenia i odpoczywania ;) jak do środy nie zniknie to pójdę po przedłużenie, chodź nic mnie nie boli a plamień jest coraz mniej więc zastanawiam się czy nie iść w czwartek normalnie do pracy. Pracuję w szkole, oczy trzeba mieć do okoła głowy, ale myślę że spoko jednak dam rade w końcu to dwa dni, później półtorej tyg i przerwa świąteczna aż do stycznia :)

kasiek_11

Re: Sierpniówki ;)

Hej dziewczyny! kurcze bo to takie na razie wszystko nie pewne, ja powiem szczerze bardziej udzielam się na lipcówkach, zresztą mój termin jeszcze nie jest określony więc dopiero się dowiem ;)

kasiek_11

Re: Lipcowe mamusie 2016

Ja musiałam powiedzieć bo dostałam L4 na tydzień od mojej ginekolog, a szwagierka mnie uświadomiła że na takim L4 poza pieczątką że od ginekologa jest jeszcze literka B (czyli zwolnienie z powodu ciąży) więc i tak sprawa by się rypła, a głupio by mi było jakbym sama nie powiedziała w takiej sytuacji.. ;)