Skocz do zawartości
Forum

madziajadzka

Użytkownik
  • Postów

    0
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

    nigdy

Personal Information

  • Płeć
    Kobieta
  • Miasto
    Katowice

Osiągnięcia madziajadzka

0

Reputacja

  1. Droga Joanno, przyznam że gotowanie mleka ryżowego na płytce przez trzy godziny to dla mnie udręka w harmidrze codziennych zajęć. Znalazłam taki przepis na szybkie mleko: "Mleko" ryżowe Czas przygotowywania: 5 min. Składniki: 1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu 4 szklanki wody Przyprawy: 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (ewentualnie) Wsypać ryż do miksera z wodą, zmiksować. Mleko ryżowe może zastąpić mleko krowie można je dodawać do płatków śniadaniowych lub używać podczas gotowania. Można go przechowywać do pięciu dni w lodówce." W ten sposób zamiast 4 godzin trwa to 45 minut (gotowanie ryżu plus miksowanie). Załóżmy że użyję tej samej wody, w której gotowałam ryż i nie dodam ekstraktu waniliowego, jak to się będzie miało do mleka ryżowego pieczołowicie gotowanego na płytce, miksowanego i odciskanego przez gazę? Czy mleko sporządzone wg przepisu wyżej też będzie wartościowe? Czy mogłabym je podawać mojemu 9-miesięcznemu synowi? Bardzo dziękuję za odpowiedź.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...