Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

misiamisia

Użytkownik
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

    nigdy

Reputacja

0 Neutralna

Personal Information

  • Płeć
    Kobieta
  • Miasto
    kędzierzyn-koźle
  1. Dobrze jest przygotować do oczyszczania organizm, ograniczając mu powoli dopływ toksyn w formie cukru, kawy, tytoniu, przetworzonych pokarmów, itd. Wtedy odtruwanie jest skuteczniejsze. Dodatkowo, aby się oczyścić, warto do swojej diety wprowadzić: -Algi, gdyż zawarty w nich jod pomaga wyregulować metabolizm. -Cytryna. Alkalizuje, pobudza ruchy perystaltyczne jelit, dostarcza witaminy C i bioflawonoidów. -Jabłka. Pełne błonnika, który chłonie toksyny jak gąbka i wymiata je poprzez układ trawienny. -Siemię lniane. Pełne kwasów Omega-3, błonnika i lignanów, usuwających z organizmu wszystko to, czego chcemy się jak najszybciej pozbyć. -Kapusta biała. Posiada cenne antyoksydanty – glukozynolany, mające silne działanie antynowotworowe. Ma dużo witaminy C i K. Należy jadać ją na surowo -Owoc granatu. Bogaty w antocyjany, cenne antyoksydanty. Antocyjany chronią nasze DNA przed uszkodzeniami i stanami zapalnymi, przywracają wigor i działają odmładzająco. -Rukola. Zawiera sulforafan, molekułę o niezwykłym potencjale antynowotworowym. Luteina i zeaksantyna natomiast działają odmładzająco na skórę i chronią wzrok. -Czosnek. Bogaty w związki siarki, pomaga też wymiatać szkodliwe bakterie i drożdże. -Zielona pietruszka. Źródło chlorofilu, witaminy K i C, kwasu foliowego i beta-karotenu. Pietruszka również podnosi poziom glutationu. -Arbuz. Ma w sobie dużo wody, działa moczopędnie dzięki czemu wspomaga odtruwanie, zawiera witaminę A, C oraz sole mineralne. -Buraki czerwone. Pełen potasu, błonnika i antyoksydantów. Mają działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne i oczyszczające. -Zielona herbata. Zawiera antyoksydant EECG, który ochroni przeciążoną podczas detoksu wątrobę. Posiada też działanie antycholesterolowe i antynowotworowe. -Migdały. Bogate w wit. E, białko, błonnik i kwasy tłuszczowe, a także magnez, wapń, żelazo i fosfor. -Awokado. Zdrowe tłuszcze, mnóstwo błonnika, minerałów i witamin. -Borówki. Duża zawartość silnych antyoksydantów i wit C. Chronią przed wolnymi rodnikami, pomagają w produkcji glutationu, chronią przed chorobami serca, kataraktą, chorobą Alzheimera, alergiami, cukrzycą i różnymi rodzajami nowotworów. -Imbir. Silnie przeciwzapalny i oczyszczający. -Kalafior. Bogaty w glukozynolany, błonnik i witaminę C.
  2. misiamisia

    Konkurs na Dzień Matki

    są już gdzieś wyniki?
  3. misiamisia

    Konkurs "Joga"

    W czasie ciąży odżywiajmy się zdrowo, czyli z sercem i głową. Ćwiczmy tylko tyle ile jesteśmy w stanie, a czas ciąży minie nam przyjemnie i szybko niesłychanie. Ciało będziemy mieć jędrne i zdrowe, a nasze dzieciątko życie kolorowe
  4. „Bycie matką jest dla mnie...czymś wspaniałym, codzienną troską o swojego maluszka, niezwykłym doświadczeniem a zarazem wyzwaniem życiowym. Czymś, co sprawia, że czuję się spełniona, a zarazem potrzebna dla takiej małej istotki
  5. misiamisia

    Konkurs na Dzień Matki

    Najlepsze w byciu matką jest to, że co rano budzi mnie uśmiech mojego dziecka, nawet gdy jestem niewyspana, spojrzę na tę słodką buźkę i od razu poprawia mi się humor. Radość i zaangażowanie, jakie widać w oczach mojego dziecka, gdy wykonuje pierwsze kroki - cudowne uczucie. I ta świadomość, że jest wpatrzone we mnie jak w obrazek, że czeka na mnie, na moją pomocną dłoń przy posiłkach, na pielęgnację, której potrzebuje, na wsparcie przy drobnych kolkach, na to że jestem, gdy zaczyna płakać, a przede wszystkim na moje wielkie, pełne miłości serce, które mu daję każdego dnia
×
×
  • Dodaj nową pozycję...