Pomidor z fasolką szparagową i kurczakiem
średniej wielkości pomidor malinowy - 2 szt
pół filetu z kurczaka
fasolka szparagowa
ząbek czosnku
świeża bazylia
oliwa z oliwek
Filet pokrojony w cienkie paseczki razem z fasolką pokrojoną na małe kawałki gotujemy na parze. W między czasie sparzymy pomidory, tak aby skóra zeszła bez problemu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy ząbek czosnku. Po podsmażeniu wyjmujemy czosnek, wrzucamy kilka listków bazylii. Następnie wrzucamy drobno posiekane pomidory, smażymy. Po kilku minutach dokładamy ugotowaną wcześniej fasolkę oraz filet. Wszystko smażymy kilka minut i gotowe :)
Danie to nie jest przeze mnie doprawiane, ponieważ podaję je rocznemu synkowi. Wcina to danie ze smakiem. Najlepiej zaś smakuje mu kilka godzin po przygotowaniu.
Natomiast ilość składników dodaję "na oko".