Zupa owocowa z gwiazdkami
Składniki
- ulubione owoce (porzeczka, wiśnie, truskawka, malina itp.) 1kg
- cukier do smaku
- woda - 1l
- słodka śmietana – 150 ml
- Międzybrodzki Makaron w kształcie gwiazdki – 250 g
- mąka – 1 łyżka
Sposób przygotowania
Zagotowujemy w wodzie wcześniej włożone owoce.
Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę.
Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie.
Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową. Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.
Na patelni smaż czosnek, szalotkę, następnie dodaj szpinak i Bulionetkę Knorr. Smaż, do momentu kiedy wszystko się połączy przez kilka minut. Po usmażeniu, jeśli to konieczne odlej nadmiar płynu. Przełóż szpinak do miski.
Dodaj ser feta i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 20 minut.
Ciasto pierogowe wałkuj na cienkie placki, wytnij małe okrągłe kształty, nakładaj farsz i zwijaj klasyczne pierogi.
Pierogi ugotuj w osolonym wrzątku, podawaj od razu lub np. smażone.