Sałatka owocowa:
pół niewielkiego arbuza
truskawki
poziomki
śliwki
brzoskwinie
jabłka
gruszki lub inne owoce w zależności jakie dziecko lubi :-)
Z arbuza wybieramy łyżką miąższ i, odrzuciwszy pestki, kroimy na drobne kawałki. Pozostałe owoce myjemy, osączamy, obieramy, dzielimy na mniejsze kawałki i delikatnie mieszamy w misce. Możemy lekko skropić sokiem z cytryny lub pomarańczy i w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem (ale nie jest to konieczne). Sałatkę nakładamy do arbuzowej skorupy, której brzegi można fantazyjne ponacinać w ząbki. Zanim podamy dziecku do jedzenia można schłodzić w lodówce.
Moje dzieci (16 miesięcy i 5 lat) ją uwielbiają. Daje do niej owoce, które oni lubią jeść i znika w mgnieniu oka.
Smacznego :-)