Skocz do zawartości
Forum

pillaf

Użytkownik
  • Postów

    0
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

    nigdy

Personal Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miasto
    Gdańsk

Osiągnięcia pillaf

0

Reputacja

  1. "Bajeczny przysmak" Nawet zwykłe danie można zamienić w bajeczny przysmak pełen witamin- ogranicza nas tylko kreatywność! :) Oto przepis na pyszne i zdrowe kotlety warzywne podane z purée z młodej marchewki i ziemniaczków! Składniki na kotlety warzywne: -100g pęczaku - 2 duże cebule - 2 ząbki czosnku - pół czerwonej papryki - 200g cukini - 2 jajka - 3/4 szklanki mąki pszennej - świeża natka pietruszki - sól, pieprz Wykonanie: Pęczak ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i wystudzić. Cukinię zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek drobno poszatkować i podsmażyć na oliwie. Połączyć wszystkie składniki w jednolitą masę. Formować kotlety, obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor. Składniki na purée: - 250g młodej marchewki - 250g młodych ziemniaków - mielona gałka muszkatołowa - sól, pieprz - masło - 3 łyżki gęstej śmietany 12% Wykonanie: Marchewkę pokroić w drobną kostkę i ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i cukru. W osobnym garnku ugotować w osolonej wodzie ziemniaki. Warzywa odcedzić i utłuc razem z masłem, śmietaną i przyprawami na jednolitą masę. Bajeczne podanie: Kotlet i purée ułożyć na talerzu i udekorować na wzór bajkowych postaci za pomocą sera żółtego, rzodkiewki, czarnych oliwek i czerwonej papryki. Zachwyt dziecka murowany! :)
  2. "Bajeczny przysmak" Nawet zwykłe danie można zamienić w bajeczny przysmak pełen witamin- ogranicza nas tylko kreatywność! :) Oto przepis na pyszne i zdrowe kotlety warzywne podane z purée z młodej marchewki i ziemniaczków! Składniki na kotlety warzywne: -100g pęczaku - 2 duże cebule - 2 ząbki czosnku - pół czerwonej papryki - 200g cukini - 2 jajka - 3/4 szklanki mąki pszennej - świeża natka pietruszki - sól, pieprz Wykonanie: Pęczak ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i wystudzić. Cukinię zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek drobno poszatkować i podsmażyć na oliwie. Połączyć wszystkie składniki w jednolitą masę. Formować kotlety, obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor. Składniki na purée: - 250g młodej marchewki - 250g młodych ziemniaków - mielona gałka muszkatołowa - sól, pieprz - masło - 3 łyżki gęstej śmietany 12% Wykonanie: Marchewkę pokroić w drobną kostkę i ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i cukru. W osobnym garnku ugotować w osolonej wodzie ziemniaki. Warzywa odcedzić i utłuc razem z masłem, śmietaną i przyprawami na jednolitą masę. Bajeczne podanie: Kotlet i purée ułożyć na talerzu i udekorować na wzór bajkowych postaci za pomocą sera żółtego, rzodkiewki, czarnych oliwek i czerwonej papryki. Zachwyt dziecka murowany! :)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...