Skocz do zawartości
Forum

madziarybka1

Użytkownik
  • Postów

    0
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

    nigdy

Personal Information

  • Płeć
    Kobieta
  • Miasto
    krzepice

Osiągnięcia madziarybka1

0

Reputacja

  1. Pewnego dnia zaczęłam na kartkach projektować swój ,nadający się do poprawek domek.Jak to w projektach bywa,zaznaczałam kolejno gdzie będą znajdować się poszczególne mebelki,sprzęt itd. Moja,jeszcze wtedy dwuletnia córcia uczestniczyła w tym i przyglądała się z zaciekawieniem jak mierzę ściany i ustawiam w myśli przeróżne przedmioty. Nadeszła pora na szykowanie obiadku,więc udałam się do kuchni,na jakieś 30-40min. Po powrocie do pokoju z przerażeniem w oczach znalazłam moją córcię stojącą na wersalce i o zgrozo malującą na ścianie przedziwne graffiti.Dosłownie rysunki zajmowały całą powierzchnię, gdzie z wersalki mogła dosięgnąć moja latorośl.Córcia zdziwiona moim strachem w oczach wytłumaczyła mi,że rysuje plan domu i zaczęła pokazywać z przemyślaną dokładnością, gdzie będzie stała przy ścianie kuchenka a gdzie inne mebelki. Kochani rodzice zwracajcie uwagę na to co robicie i o czym rozmawiacie przy swoich pociechach. Powodzenia ;)
  2. Zabawne lody owocowe składniki: - szklanka jogurtu naturalnego - łyżka zmiksowanych jagód - łyżka zmiksowanych truskawek - łyżka zmiksowanych moreli - 2 łyżki cukru pudru - łyżeczka cukru waniliowego jogurcik mieszamy z cukrami i dzielimy na trzy równe części.Do każdej dodajemy osobno po łyżce owoców. Dokładnie mieszamy i przekładamy do foremek na lód.Wstawiamy do zamrażalnika na 2-3h .Kosteczki lodów przekładamy do pucharków i po kilku minutkach podajemy spragnionym lodów dzieciaczkom;)
  3. Kotleciki warzywne składniki: - 2 marchewki - 2 ziemniaki - 1 por - cebula - kawałek kalafiora - 1 jajko - bułka tarta - sól,pieprz Umyte warzywa obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.Kalafiora dzielimy na różyczki. gotujemy warzywa do miękkości.Po odcedzeniu zmiksować i doprawić solą i pieprzem.Dobrze wymieszać. Formujemy małe kotleciki.Maczamy je w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju.Mogą być przepysznym dodatkiem do kaszy lub ryżyku. Uważam ,że to super sposób na przemycenie warzyw ;)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...