~Tortelle •
Dziewczyny widzę u siebie znaczne zmarszczki w okolicach oczu, mam również przebarwienia. W jaki sposób je odmłodzić?
~Tortelle •
Dziewczyny widzę u siebie znaczne zmarszczki w okolicach oczu, mam również przebarwienia. W jaki sposób je odmłodzić?
Odpowiedzi znajdują się poniżej
~strengta •
Niezbędny jest dokładny demakijaż okolic oczu, a po nim delikatne nałożenie kremu, który nawilży skórę. Podczas jego aplikacji warto wykonać delikatny masaż, subtelnymi i kolistymi ruchami. Powiekę górną należy masować od wewnętrznego kącika oka do zewnętrznego, a skórę pod okiem odwrotnie – od zewnętrznego do wewnętrznego. No i polecam zastanowić się nad jakimś zabiegiem na zmarszczki, albo nad kwasem hialuronowym albo nad botoksem: https://www.zdrowipolacy.pl/jak-skutecznie-odmlodzic-okolice-oczu/ - w gabinecie powinni Ci doradzić co będzie najlepsze.
Witaj, jaką pielęgnacji okolic oczu i twarzy stosujesz? Czy masz wrażliwą skórę? Czy borykasz się również z sińcami pod oczami?
~nelcia1 •
na odmłodzenie to chyba jakieś zabiegi tylko są skuteczne, nie wiem czy kosmetyki coś pomogą ..
~mlodaa •
osobiscie uwazam ze jest masa ksometykow ktore poprawia kondycje naszej buzi i bedziemy czuc sie mlodziej i zdecydowanie lepiej :)
~nelcia1 •
~Mikra •
@doradcaZepter a po jakim czasie po stosowaniu naturalnych kosmetyków można zauważyć poprawę?
@nelcia1 moim zdaniem takie zabiegi jak botoksy, kwasy i inne takie to najgorsze co możemy zafundować naszej cerze. To sama chemia więc jak coś naturalnego, jak skóra ma się dobrze i długotrwało czuć gdy jest "zalana" połową Mendelejewa?
~iga7 •
@Mirka dlatego ja stawiam na naturalne rozwiazania, nie ma nic gorszego od tej straszne chemii, która jest we wszystkim.
~żaklinka •
Też miałam zmarszczki, do tego opadało mi powieki i wygladałam bardzo smutnie i sporo starzej mimo 40 lat. Pomogła plastyka powiek zrobiona w klinice dr Osucha. Nawet nie trzeba było wypełniac zmarszczek choc może za jakis czas.... na razie oczy i twarz po plastyce wyglądają kilka lat mniej