cuba2009 •
Witam, właśnie stoje przed dylematem czy kupić wózek nowy czy używany. Każdy by chciał nowy ale czy warto wydawać dużo więcej kasy. Co Wy o tym sądzicie, pomóżcie podjąć decyzję. Czekam na Wasze za i przeciw. :)
--gonia85
cuba2009 •
Witam, właśnie stoje przed dylematem czy kupić wózek nowy czy używany. Każdy by chciał nowy ale czy warto wydawać dużo więcej kasy. Co Wy o tym sądzicie, pomóżcie podjąć decyzję. Czekam na Wasze za i przeciw. :)
--gonia85
Odpowiedzi znajdują się poniżej
kuki •
My zdecydowalismy sie na uzywany wozek bo ja upatrzylam sobie dosc drogi egzemplarz firmy Mutsy, ktory ma cala tylna os skretna (swietnie sie go prowadzi). Nowy w tej wersi, ktora mamy kosztuje ok 4 tys. a my kupilismy go za 1500 zl, wiec roznica naprawde spora. Wozek sprawdza sie idealnie i napewno posluzy jeszcze w przyszlosci naszemu drugiemu dziecku. Wozek jest tak drogi bo to 4 elementy w 1 czyli wozek gleboki, fotelik do samochodu (rowniez montowany na stelazu), wozek spacerowy i dodatkowo bujaczek (plozy na ktorych montuje sie krzeselko od spacerowki).
--nam kupila tesciowa wozek nowy ale po miesiacu nam ukradli:(( musielismy kupic drugi to juz byl uzywany bo niestety nie stac nas bylo na nowy. to duzo zalzy jak kto dba o wozek kupilismy w b.dobrym stanie i sluzy do dzis bez zadnej usterki
--askasam •
Moim zdaniem można kupić nowy niezbyt drogo.Nie jestem zwolenniczką kupowania rzeczy, które mają służyć mi przez wiele lat.Dlatego też kupiłam wózek nowy, niezbyt drogi- ok 1000 zł.A kiedy moja córcia dobiegała dwóch latek kupiłam mniejszy- spacerówkę.Mam teraz co prawda zagraconą piwnicę, ale ponieważ nie oszczędzałam żadnego z wózków nie nadają się do oddania.
--Ja kupiłam dla swojego pierwszego dziecka wózek używany ale bardzo mało, zostawiłam go i teraz przyda mi sie dla drugiego dziecka. Ja wolę zainwestować wiecej kasy w fotelik samochodowy, bo częściej korzystam z auta, a wydać kilka tysięcy na wózek zeby uzywac go tylko na krotkie spacery to wyrzucanie pieniędzy. Zależy kto ile korzysta, jeśli dużo to wózek musi być dobry tak jak u mnie fotelik.
--~kwiatuszek9876 •
JA kupiłam wózek używany , wyglądała jak nowy :) Za to więcej kasy zainwestowałam w spacerówkę , bo wiadomo dziecko w głebokim mało jeździ a spacerówkę musieliśmy mieć mała , lekka żeby się do auta zmieściła . Więc nie widzę nic złego żeby kupić uzywany wózek
Ja miałam nowy ale z perspektywy czasu uważam że lepiej więcej kasy przeznaczyć na spacerówkę. Głęboki wózek szybko stał się zbędny i go sprzedałam a wyglądał jak nowy. Spacerówkę też kupiłam nową i też sprzedałam w bdb stanie. Zależy wszystko od finansów.
--"I znów mówi mi Twój głos, Twój zapach szepta chodź,chodź
masz w sobie coś co sprawia że Ci nigdy nie odmawiam..."
ariadnaa •
Dokładnie ten sam powód i ta sama firma tylko inny model :)
--Wszystko zależy od tego w jakim stanie jest wózek używany. Nie kupimy przecież grata, prawda? Jeśli używany wózek eksploatowany był w niewielkim stopniu to lepiej kupić używkę ze względu na oczywisty fakt zapłacenia mniejszej sumy pieniędzy :)
--pinklady •
Ja jestem za nowym - tylko takim z dobra spacerówką żeby nie trzeba było wymieniać.
no chyba że faktycznie używany jest w bardzo dobrym stanie.
Życie jest piękne:-)
Kinqa •
Popieram