gela87

Kobieta, 32 lata, Kraków

Ostatnie posty użytkownika
gela87

Morfologia u czteromiesięcznego niemowlaka

Witam, wykonałam mojej czteromiesięcznej córce badanie krwi i trochę zaniepokoiły mnie wyniki, gdyż niektóre wskaźniki odbiegają od normy. Nie wiem czy powinnam się martwić, o to wyniki badań: MCV 85,1 (norma 73-84) RDW-SD 35,9 (norma 36,4-46,3) Gran. obojętnochłonne 1,2 tys/µl (norma 1,50-7,00) Gran. kwasochłonne 0,03 tys/µl (norma 0,10-1,20). Pozostałe wyniki są w normie, czy jest się czym martwić? Będę wdzięczna za wszelką poradę, bo nie daje mi to spokoju. Pozdrawiam

gela87

Morfologia

Witam,
wykonałam mojej czteromiesięcznej córce badanie krwi i trochę zaniepokoiły mnie wyniki, gdyż niektóre wskaźniki odbiegają od normy. Nie wiem czy powinnam się martwić, o to wyniki badań:
MCV 85,1 (norma 73-84)
RDW-SD 35,9 (norma 36,4-46,3)
Gran. obojętnochłonne 1,2 tys/µl (norma 1,50-7,00)
Gran. kwasochłonne 0,03 tys/µl (norma 0,10-1,20).
Dodam, że granulocyty przedstawione procentowo są w normie, jednak znajdują się w możliwie najniższej granicy normy.
Pozostałe wyniki są w normie, bardzo proszę o informacje czy jest się czym martwić? Będę wdzięczna za wszelką poradę, bo nie daje mi to spokoju.

Pozdrawiam,
Angelika P.