ewka85.09.05

Kobieta, 34 lata, CZEKARZEWICE

Ostatnie posty użytkownika
ewka85.09.05

Re: dziwny liszaj nabnozce u dziecka

Dziekuje za odpowiedz a jaki dokladnie srodek by Pani polecila na ten wyprysk??to sie utrzymuje od miesiaca i sie powiekszylo podwoilo rozmiar dziecko kapane jest w oilatum zmiana smarowana byla alantanem i bepanthenem

ewka85.09.05

DZIWNY POWIEKSZAJACY SIE LISZAJ NA NOZCE

Witam co to moze byc i czym to smarowac ??dzieko ma 19 mies od miesiaca ma takiego liszaja na nozce spi bardzo nie spokonie w nocy i ma jakby zasluzowany gleboko nos antybiotyk pomogl na chwile i za 3 tyg to zasluzowanie wrocilo gleboko w nosku i dodatkowo doszedl ten liszaj na nodze co to moze byc zdjecie przesylam w nastepnym poscie

ewka85.09.05

Re: INTERPRETACJA WYNIKOW

Dziecko 19mies od stycznia nawracajacy zalegajacy katar odwiwdzil kilku laryngologow dostal zyrtec steryd avamys nie pomaga dziecku w ostatnich 4mies wyszlo 8zebow czy to moze miec jakis zwiazwk z tym syn nigdy wczwsniej nie chorowal

ewka85.09.05

INTERPRETACJA WYNIKOW

BADANIE OGOLNE KALU :BARWA BRAZOWA,KONSYSTENCJA UFORMOWANY,WON SWOISTA ,ODCZYN 6,KREW UJEMNY/SLUZ NIE WYKRYTO,ROPA NIE WYKRYTO,ZIARNA SKROBI NIELICZNE WPW,KOMORKI ROSLINNE BARDZO LICZNE,SKROBIA POJ PLAMY ! CO OZNACZA TA SKOROBIA W KALE ORAZ KOMORKI ROSLINNE BARDZO LICZNE ??CZY TO OZNACZA ZE DZIECKO MOZE ZLE REAGOWAC NA GLUTEN??

ewka85.09.05

Re: Badanie krwi

Dziekuje jakie badania wykonac by sie dowiedziec czy jest jakas alergia pokarmowa??syn ma teraz 19mies do tej pory nie mial alergii po tej mocnej i dlugiej infekcji sie tak zrobilo i byl jeszcze obrzek w nosie jakie leki podawac syn mial przrz laryngologa zapisany zyrtec a przez pediatre contrahist czy sa to odpowiednie leki na alergie??czy moze ketotifen jest lepszy przy alergi pokarmowej??

ewka85.09.05

Re: Badanie krwi

ewka85.09.05
Infekcja byla w grudniu wysoka goraczka 41stopni wtedy lekarz dopiero podal antybiotyk i to tylko na 5dni nastapila bardzo szybko poprawa po tym antybiotyku wczesniej przez 5tyg kazalibczeczyc nurofenem i paracetamolem (wUK)nie w Polsce byly czerwone uszy dziecko zabkowalo tez i w styczniu znowu rozwijala sie infekcja wtedy przyjechalam do pl laryngolog stwierdzil czerwone uszy i obrzek w nosie dostal steryd do nosa i antybiotyk na 7dni dziecko po 3tyg po antybiotyku znowu mialo tak jakby gleboko zaslusowany nos kataru nie widac raz to mija raz nawraca noskiem powietrze leci ale w nocy spi czasami bardzo nie spokojnie bardzo sie tez slini w nocy tak jakby przelykal ta sline bral jeszcze zyrtec pozatym dziecko jest karmione piersia raczej ma apetyt jest duzy jak na swoj wiek waga 15kg martwi mnie tez krew w kale wyszla dwa razy w czwartek i dzisiaj kolejny raz pasozyty dwa razy brak

ewka85.09.05

Re: Badanie krwi

Maly ma jeszcze lekko podpuchniete oczy i cos takiego na nozce sie pojawilo

ewka85.09.05

Re: Badanie krwi

Infekcja byla w grudniu wysoka goraczka 41stopni wtedy lekarz dopiero podal antybiotyk i to tylko na 5dni nastapila bardzo szybko poprawa po tym antybiotyku wczesniej przez 5tyg kazalibczeczyc nurofenem i paracetamolem (wUK)nie w Polsce byly czerwone uszy dziecko zabkowalo tez i w styczniu znowu rozwijala sie infekcja wtedy przyjechalam do pl laryngolog stwierdzil czerwone uszy i obrzek w nosie dostal steryd do nosa i antybiotyk na 7dni dziecko po 3tyg po antybiotyku znowu mialo tak jakby gleboko zaslusowany nos kataru nie widac raz to mija raz nawraca noskiem powietrze leci ale w nocy spi czasami bardzo nie spokojnie bardzo sie tez slini w nocy tak jakby przelykal ta sline bral jeszcze zyrtec pozatym dziecko jest karmione piersia raczej ma apetyt jest duzy jak na swoj wiek waga 15kg martwi mnie tez krew w kale wyszla dwa razy w czwartek i dzisiaj kolejny raz pasozyty dwa razy brak

ewka85.09.05

BADANIE KRWI

INTERPRETACJA WYNIKOW 19 MIESIECZNEGO DZIECKA IGE 1,82IU/ML (0-60),NEUT%32,02% (37-80),LYMPH3,74(0.6-3.4),MONO1,06(0.9),MCV77,8fl(80-97),MCH25,76pg(26-32)CRP0,16(0-60) RESZTA WYNIKOW JEST W NORMIE JESLI CHODZI O BADANIE KRWI PROSZE BARDZO O ODPOWIEDZ CZY WYNIKI SA W NORMIE JESZCZE Z BADANIA Z KALU WYSZLA KREW UTAJONA CO TO OZNACZA??

ewka85.09.05

Badanie krwi

Prosze o interpretacje wynikow badan krwi 19 miesiecznego syna.