Skocz do zawartości
Forum

Nadzienie do nalesnikow


asia78

Rekomendowane odpowiedzi

asia78
Dorotea daj przepis na te krokiety, bom klawiature zaslinila a na diecie jestem:)

Ja smaze nalesniki, na srodek klade parowke w dwoch polowkac(przekrojone na dwie krotkie i polozone obok siebie) i posypuje startym serem(na tarce z duzymi oczkami). Nie zawijam parowki w ser bo sie gorzej roztapia. Startego jest wiecej i ladnie wypelnia. :) Pozniej zawijam nalesniki jak normalne krokiety, w jajko, bulke tarta i na patelnie.
Baaaaaardzo syte. Ja jem max dwa i jestem pelna.

Odnośnik do komentarza

asia78
Dorotea daj przepis na te krokiety, bom klawiature zaslinila a na diecie jestem:)

robisz naleśniki wg uznania
jako nadzienie potrzebujesz: parówki i plastry żółtego sera
zawijasz w rulon, obtaczasz roztrzepanym jajkiem i tartą bułką, smażysz z każdej str., podajesz np. z keczupem i zajadasz ze smakiem:)
smacznego

http://lbym.lilypie.com/zW7Gp2.pnghttp://lb3m.lilypie.com/epfRp2.png
28.04.2007 12 tgc

11.05.2005 26 tgc
Odnośnik do komentarza

dorotea72
asia78
Dorotea daj przepis na te krokiety, bom klawiature zaslinila a na diecie jestem:)

robisz naleśniki wg uznania
jako nadzienie potrzebujesz: parówki i plastry żółtego sera
zawijasz w rulon, obtaczasz roztrzepanym jajkiem i tartą bułką, smażysz z każdej str., podajesz np. z keczupem i zajadasz ze smakiem:)
smacznego

Heh. Wybacz ze sie wcielam. A probowalas kiedys wlasnie zetrzec a nie zawijac?
Moim zdaniem sa lepsze. Ale to juz wg. gustu. :Oczko:

Odnośnik do komentarza

a ja troszeczkę inaczej robię ;)

Do środka daję plaster szynki, plaster sera żółtego. Składam naleśnika w kopertkę i obsmażam na patelni :) Przed podaniem polewam keczupem (czasami dodatkowo maznę majonezem)

ps. gdy nie mam szynki to do środka wkładam parówkę, wówczas naleśnika zawijam :)

Ostatnio do naleśników przygotowałam farsz mięsny z mielonego, do tego wkroiłam paprykę, dodałam keczupu/koncentrat pomidorowy ... przyprawiłam, lekko zabieliłam śmietaną :) Przygotowałam sos pomidorowo-śmietanowy. Zalałam naleśniki. Posypałam serem żółtym. Wstawiłam na chwilkę do piekarnika i zapiekłam.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w343r84udf5lrs.png
http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay3honre8ze.png

Odnośnik do komentarza

yoasia
Pokusiłam się o trochę inwencji twórczej. Oprócz tradycyjnego szpinaku z czosnkiem, do nadzienia dodałam serka koziego, dał fajny wyrazisty smak. Naleśniki z kremowym Chavroux zniknęły z kuchni w ekspresowym tempie.

Jest szansa na dokładniejszy przepis? Mam jedną piramidkę Chavroux w lodówce to może jutro śniadaniowo sobotnio zrobię własnie nadziewane naleśniki ;)

Odnośnik do komentarza

Mój najnowszy zmodyfikowany przepis na nadzienie. Na patelni rozgrzewam oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodaję świeży umyty szpinak, czekam, aż liście zwiędną. Naleśnik smaruję piramidką Chavroux, na to nadzienie z patelni, pokrojone suszone pomidory i pestki słonecznika(prażone z solą najlepiej się sprawdzają). Zawijam i gotowe, smacznie i zdrowo. :)

Odnośnik do komentarza

My najczęściej robimy naleśniki z owocami, największym wzięciem cieszą się truskawki i maliny z dodatkiem twarożku :) mąż lubi też z nadzieniem mięsnym, w sumie mu się dziwię, już samo ciasto jest ciężkie... Robimy też naleśniki ze szpinakiem, z pomidorami, a ostatnio jeden serwis kulinarny podpowiedział mi naleśniki z jabłkami i czekoladą. Akurat udało mi się je zrobić na urodziny dzieci, były zachwycone i już proszą o więcej :D

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...