Skocz do zawartości
Forum

ciasto bounty


Mila

Rekomendowane odpowiedzi

biszkopt ciemny

Masa kokosowa:
1/2 litra mleka
1/2 szklanki cukru
20 dag masła
20 – 25 dag kokosu
cukier waniliowy
Polewa:
2 mleczne czekolady (20 dag)
12,5 dag margaryny

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (ok. 20 minut). Do gorącej masy należy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.

Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-5896.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-5897.png

Odnośnik do komentarza

Mozesz przepolowic albo zrobic zmniejszej il skladnikow niz zawsze. Jesli lubicie ciacha to moze byc takie wysokie :)
Biszkopty z kakao nie rosna zazwyczaj tak jak "biale" bo kakao jest "ciezkie" - oczywiscie chodzi mi o ciemne gorzkie kakao ( najlepsze dla mnie to te z wiatrakiem - DECO MORRENO chyba sie pisze) a nie takie ktore dodajemy dzieciakom do mleka bo te to sie nie nadaje zbytnio do pieczenia.

Szczęsliwa mama

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...