Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
asica

Mięso mielone (klopsy) w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Rekomendowane odpowiedzi

Na obiad super :P Polecam :wink:

30 dag pieczarek obrać i pokroić w cienkie paseczki, wrzucić na patelnię i odparować.

Mięso mielone zagnieść z pokrojoną w kostkę cebulą, z jajkiem, odrobina bułki tartej (lub czerstwej , jak kto robi :roll: ) posolić , popieprzyć, dodać około 1/3 odparowanych pieczarek.

Usmażyć klopsy

Rozpuścić kostkę rosołową w wodzie i wlać to w tłuszcz po smażeniu klopsów, dodać resztę pieczarek.

Zagotować.

Zaciągnąć śmietanką wymieszaną z mąką- według uznania, jak kto robi gęsty sos :Oczko:

Można ewentualnie do sosu dodać świeży koperek :P

Usmażone klopsy włożyć do sosu i odstawić na 5-10 minut. NIE GOTOWAĆ !!!

Rzecz jasna, potrawa do ziemniaków :Oczko:


Dumny zerówkowicz
http://lbym.lilypie.com/3iudp1.png

" Kobieta bardziej kocha dziecko niż męża. Bo dziecko jest na pewno jej, a m

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

smaka mi zrobilas
jak mieszkalam w Polsce to klopsow nie lubilam (tak samo jak zwyklych mielonych sznycli) a teraz jak siedze tu juz od 10 lat to mi takich wlasnie rzeczy brakuje i badz tu czlowieku madry!!! :duren:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

 

Klopsy to bardzo smaczne danie, za którym przepadają moi bliscy. Oczywiście mięso musi pochodzić ze sprawdzonych źródeł.
[reklama usunięta]

Edytowane przez Dziubala
Usunięcie reklamy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
  • Dodaj nową pozycję...