Skocz do zawartości
Forum

Mleko migdalowe


Gość Dramars

Rekomendowane odpowiedzi

Są różne proporcje robienia mleka roślinnego ja np robię 1 szklankę migdałów na 3 mleka. Migdały moczymy przez noc w wodzie (mają być zakryte i mieć zapas) i rano wylewamy wodę, oplukujemy migdały i w proporcji podanej wyżej dajemy do blendera kielichowego najlepiej, choć taki ręczny mocny może też to dźwignie. Blendujemy wyciskamy ta masę przez sitko o cienkich oczkach albo worek płocienny i mamy mleczko . Najlepiej użyć migdałów blanszowanych jeśli komuś przeszkadzają skórki. I w lodówce wytrzyma max 3 dni

https://www.miastokobiet.pl/co-wybrac-mleko-migdalowe-czy-napoj-migdalowy/

Mozna tez kupić gotowe :) 

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...