Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Midniga

Okulary przeciwsłoneczne dla dziecka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Midniga

Gdzie polecicie kupić okulary przeciwsłoneczne dla córki? 

Czym kierować się przy wyborze? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Riddma

Moim zdaniem warto. Moja córka nosiła w tym roku okulary przeciwsłoneczne, podobnie jak ja sama. NIe chciałam aby słóńce uszkodziło jej oczy. Poza tym bardzo chciała swoje pierwsze okulary przeciwsłoneczne tak wiec czemu miałam jej nie kupić?  Zresztą teraz jesienia równiez je nakłada bo dni słonecznych jest wiele i takie okulary są dla dziecka po prostu praktyczne. 

Okulary dla córki zamawiałam tutaj:

https://c-o.com.pl/okulary-przeciwsloneczne-dla-dzieci,c14,pl.html

Zerknijcie sobie W sklepie jest duży wybór modeli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Julia

Sprawdź koniecznie czy mają filtr UV400 oraz polaryzację. Polaryzacja wprawdzie nie jest obowiązkowa ale zdecydowanie zwiększa komfort patrzenia w słoneczne dni. Ważne również, aby okulary przeciwsłoneczne dla dzieci były wytrzymałe i połamanie i porysowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ninne

Na pewno nie polecam żadnych sklepów no name Ale porządne salony optyczne, jak Aurum:

https://aurum-optics.pl/okulary-przeciwsloneczne

W sklepie mają zarówno okulary przeciwsłoneczne dla dizeci, jak i dla dorosłych. Dobiorą tam odpowiednie wielkością oraz będziecie mieli pewność, ze mają filtry.

Na bazarku okulary mogą miec filtry ale mogą ich nie miec - nigdy nie wiecie. Noszenie okularów bez filtrów jest groźniejsze niż nie noszenie okularów wcale. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość oliwia88

I to moim zdaniem jest właśnie najlepsze rozwiązanie jesli chodzi właśnie o wybór najlepszych okularów. Polecam ten salon w Krakowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość doriss
ja też wybieram mniejsze i kameralne miejsca , salony optyczne w których własnie profesjonalnie mozna wybrac dla siebie odpowiednie okulary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość okuniewska

Ja zamawiałam ze stronki Och Foch - marka IZIPIZI. Super design i mała bardzo zadowolona 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba zwracać uwagę na dobrą jakość, kupując okulary przeciwsłoneczne, żeby one rzeczywiście chroniły oczy, a nie szkodziły. Widziałam, że duży wybór jest w tym sklepie https://panpablo.pl/firm-pol-1576683767-Izipizi.html . To znana i ceniona marka, która ma w ofercie modne i stylowe okulary. Będą one pasowały do spodni i sukienki, ale też do zimowych kreacji. W końcu oczy trzeba chronić cały rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sonia99

A czy do samochodu kupujecie jakieś specjalne okulary?

Możecie coś polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi