Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość pallika

Jak rozpoznać hemoroidy?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pallika

Jak rozpoznać hemoroidy? Jestem w ciąży i przy wypróżnianiu czuję ból, także przy siedzeniu, idę do lekarza w piątek, ale corazbardziej mnie to boli,miała któras z was tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak nie miałam, ale to często spotykany problem w ciąży. Nie musisz czekać na wizytę do gina, możesz iść do internisty, też ci pomoże. Pij dużo wody, jedz dużo owoców, zwłaszcza jabłek.

2005 :), 2007 :), 2014 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość esterka88

Pallika, mogą to być hemoroidy choć niekoniecznie. Wizyta u lekarza powinna odpowiedzieć Ci na pytanie czy to będzie właśnie ta przypadłość. Ja np. w ciąży miałam tylko raz hemoroidy. Zmiana diety i troszkę ćwiczeń pomogły mi sobie z nimi poradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość HemoroidyInfoOE

Dzień dobry,
w okresie ciąży, w związku ze stopniowym wzrostem objętości macicy w obrębie jamy brzusznej następuje szereg fizjologicznych zmian, mogących skutkować powstaniem guzków hemoroidalnych. Typowymi objawami są świąd, pieczenie i sączenie, pozostawienie śladów stolca, jasnoczerwone ślady krwi na stolcu i papierze toaletowym lub bieliźnie, a także uczucie niekompletnego wypróżnienia.
Zachęcam do odwiedzenia strony hemoroidy.info.pl oraz przeczytania artykułu na temat hemoroidów w czasie ciąży hemoroidy.info.pl/hemoroidy-w-ciazy/
Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nosia

~dwee
No właśnie ale czy zawsze i na pewno są to hemoroidy?

Z reguły tak. Takie objawy mogą o tym świadczyć. Dlatego uważam, że warto umówić się na wizytę u lekarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość HemoroidyInfoOE

Dzień dobry,
Zawsze dobrym pomysłem jest wizyta u lekarza, warto skonsultować dolegliwości, tym bardziej, jeśli trwają one dłuższy czas. Odsyłam również do artykułu hemoroidy.info.pl/nie-zawsze-sa-to-hemoroidy/ z którego może się Pani dowiedzieć, że opisane wyżej objawy nie zawsze muszą świadczyć o chorobie hemoroidalnej.
Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pomoc

dzieki za pomoc :D wstydziłam sie isc do lekarza i po waszej radzie uzywałam leku posterisan w masci i przesło mi po 2 tygodniach 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość elka

A do jakego lekarza trzeba iść i jak wygląda takie badanie? Trzeba się jakoś przygotować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lesenia
2 godziny temu, Gość elka napisał:

A do jakego lekarza trzeba iść i jak wygląda takie badanie? Trzeba się jakoś przygotować?

Wystarczy internista. Przygotować się nie trzeba, ale na pewno trzeba liczyć się z tym, że lekarz będzie chciał obejrzeć. Jak coś to na pewno możesz stosować maść czy czopki. Te Posterisan które polecał ktoś wyżej są dobre. Mnie uratowały jak byłam w ciąży. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi