Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Zakochana

Sierpnióweczki 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po świętach. Troszkę się nie odzywałam, ale starałam się podczytywać
Jestem już po połówkowych, wszystko jest ok
Glukoze też robiłam w tamtym tygodniu i tak jak w pierwszej ciąży wypić spoko ale po 15 minutach już miałam pierwsze zjazdy, cieszę się że mam to już za sobą

1usa4z172ckv5up8.pngo1483e5ejmqp3rf4.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć :)
Ja też dziś mam połówkowe, trzymajcie kciuki żeby było dobrze! :)
Cobra
Super że wszystko ok :)

Po świętach nie powinni ważyć, powinni mieć litość dla ciężarnych ;))))

http://fajnamama.pl/suwaczki/wlc5bpf.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/uek4z02.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Katia88

Cobra
Super!!
A co do glukozy to ja ide w poniedzialek ale juz sie boje jak to bedzie.. :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, Cobra super, że wszystko dobrze. Powodzenia Dziewczyny na wizytach i badaniach. Też bałam się tej glukozy, bo mam zgage i odruch wymiotny z rana nawet po wodzie... Ale kupiłam cytrynową i jakoś poszło, nie było źle. A, co do puchniecia stóp to wieczorem buty są mi ciasne. Ciśnienie w normie, białka tylko ślad w moczu i rano jest ok, tzn stopy normalne, także na razie się nie martwię. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Katia88

Ja mam zle wspomnienia po tej glukozie dlatego tak sie obawiam czy uda mi sie zrobic..ale jakos to moze bedzie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cobra Super, że u Ciebie wszystko dobrze. I faktycznie jak tylko nieco ponad kilo Ci przybyło to malutko, zwłaszcza po świętach :-)

Skakanka Daj znać po wizycie :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które mają przed sobą glukozę. Ostatnio słyszałam, że teraz zalecają robić glukozę 2 razy w ciąży - to prawda że jeszcze pod sam koniec trzeba się będzie z tym męczyć?

http://fajnamama.pl/suwaczki/v4leikb.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/ow3irmi.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mama Radzia ja jeszcze nie miałam glukozy wogole wam szybko robią glukozę sama się spytałam lekarze na wizycie czy już ? On na to że glukozę robię się około 28 tyg a pierwszy to masz normalnie na pierwszych badaniach na czczo czyli razem dwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm. Też to czytałam wizytę będę miała w 26 i 2 dni wtedy powiedział że mam sobie zrobić ale wizyty mam co 4 tygodnie zawsze badanie robię na tydz przed wizytą chyba że już zacznę co 3 tyg wychodzi na to że albo będę robić w 28 albo później. Napewno jakoś zrobię w terminie:-) lekarz najlepszy w okolicy więc trzymam się go ;)-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Anna13

Cobra
Ja glukoze będę robić w 23/24tc. Teraz mam wizytę za trzy tygodnie.
ja tez gdzies 24/25tc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że lekarz wie co robi pewnie zrobię w połowie ;) jak tu wytrzymam do 11 mają zawsze te wizyty są tak odległe hehe długo się czeka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Katia88

Mi to sie strasznie dluza te dni od wizyty do wizyty..dopiero 2 tygodnie minelo odkad bylam a wydaje mi sie jakby to bylo duzo dluzej..jeszcze 2 tygodnie do wizyty..mi kazal ostatnio zrobic wlasnie ta glukoze na nastepna wizyte i powtorzyc toxoplazmoze noi mocz i morfologie tradycyjnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po świetach pojedzona na maxa jestem. Dziś od rana aktywny dzień. Rano pojechałam po body do lidla. Zrobiłam 2 prania,obiad,wysprzątałam. Przed chwilą się wykąpałam i kregosłup boli jak sie połozyłam. Macie tak samo że jak w ruchu jestescie to się dobrze czujecie a jak się położycie to boli Was kregosłup ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Katia88

Skakanka
Ale psikus..z dziewczynki zrobil sie jednak chłopczyk.. :-) ale pewnie sie zdziwilas co??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi