Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Kaarcik

Czerwcowe mamusie 2019 :)

Rekomendowane odpowiedzi

A u mnie jest to pierwsza ciąża :) Biska z OM wychodzi mi inaczej ale gin powiedział ze ciąża jest o tydzień młodsza ;) pojutrze kontrola, już się nie mogę doczekać.. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

TosiaTosia
Trzymaj się i daj się chorobie
Tysia2
Spokojnie takie sytuacje to norma w ciąży. Ja mam wrażenie jakbym nie myślała czasami. Ciągle mdłości rozpraszają moją uwagę od wszystkiego.
GosiCz i Paula019
Witajcie na naszej grupie
Ewelina
Daj znać jak wyniki? Odebrałaś już ? W czwartek masz wizytę u lekarza napisz co u Ciebie.


http://fajnamama.pl/suwaczki/uglvanw.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Viviana koniecznie do lekarza. Osobiście pojechałabym na sor. Być może będziesz musiała tak jak ja brać zastrzyki z heparyny. Żylaki są bardzo bardzo niebezpieczne w ciąży. Uważam, że nie powinnaś czekać. I nie pisze aby straszyć, po prostu mam bardzo złe doświadczenia. Nie czekaj. Upierają się na USG Dopplera nóg które ma zrobić angiolog. Badania z krwi, przede wszystkim d-dimery. Zrobią pewnie inne jeszcze ale koniecznie ten angiolog.


10.11.2015 Kropek 6 tc.
25.06.2017 Oluś, ur. w 39 tc., żył 2godz.39min. Nasze serca odeszły razem z Tobą Skarbie

10.06.2019 Lila:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cześć dziewczyny.
Ja po wizycie u endokrynologa. Dostałam leki na niedoczynność tarczycy i duża dawkę jodu. Nadal mam brać wit.D3 w dawce 4000j na dobę. Usg tarczycy w normie. Zrobili ekg i mam wizytę za 5 tygodni. Kontrolować TSH ,prolaktyne itd,ale jestem spokojniejsza o wiele.
Witam nowe dziewczyny i gratuluję.
Tak jak pisała Biska mam termin na 9.06.2019


https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4s65gjmudonfk.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Anna 13
TSH przed ciąża ( wrzesień) 1,47
Ft3 - 5,96 Norma 2,76- 6,45
Ft4- 12,9 Norma 11,5- 22,7
Anty-TPO 68 Norma < 35

TSH początek ciąży 25.10.2018
3,9 Norma 0,27- 4,0 dla kobiet nie będących w ciąży. W ciąży do 2,5

TSH 15.11.2018
2,98 Norma 0,27- 4,0 dla kobiet nie będących w ciąży
Leki dziś dostałam:
Letrox 50
1/2 tabletki w dni parzyste
1 tabletkę w dni nieparzyste
Jodid ( Jod) 200
1 x 1 tabletkę
WitD3 4000j na dobę


https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4s65gjmudonfk.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czesc dziewczyny :) ja z Wami jestem na biezaco ale nie ma kiedy napisac. Obecnie jestem zmeczona po calosci- i to nie ciaza tylko ciaglymi infekcjami u malej. Mamy juz 3 od pazdziernika i mam doscyc. Jedna zaleczymy to po tygodniu nastepna. Zwariowac idzie.


https://www.suwaczki.com/tickers/klz9df9hf1t01xf5.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Moje dzieci mają 3,7,9,11 lat.Jest ciężko ale dajemy radę.Dzieci są samodzielne i starsze pilnują najmłodszego.
Ale ta ciąża to dopiero wyzwanie!Źle samopoczucie, mdłości i wymioty. Wcześniej tego nie było...
Prenatalne mam 8.12 i już się stresuje bo poprzednio nt było powyżej 3,niewidoczna kość nosowa. Stres ogromny a synek zdrowy. Nie zgodziła się na amiopunkcje.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję. Jutro mam zwykłą wizytę,zrobiłam zlecone badania. A Wy robilyscie na różyczke? Bo ja miałam to badanie też w zleceniu. Wszystko kosztowało 260 zł i zastanawiam się gdzie idą moje składki ZUS... Na NFZ do gina kolejki po kilka tygodni lub miesięcy. Wiadomo ze trzeba prywatnie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Znalazłam to forum które założyłam wczesniej, to plan byłby taki, że wysyłam do kazdej z Was zaproszenie a Wy wchodzicie (tylko nie wiem czy z komórki da rade dołączyć bo chyba jakies błędy wyskakuja) i tam piszemy. Przez jakis czas bedziemy jeszcze wchodzic na forum publiczne jakby ktos chciał jeszcze dołączyc to napisze.
Tylko ostateczne pytanie: robimy tak? wszystkie jestescie za?


https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5eeh18zaka.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2banli8pjg5xqf.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Stokrotka13
Czesc dziewczyny :) ja z Wami jestem na biezaco ale nie ma kiedy napisac. Obecnie jestem zmeczona po calosci- i to nie ciaza tylko ciaglymi infekcjami u malej. Mamy juz 3 od pazdziernika i mam doscyc. Jedna zaleczymy to po tygodniu nastepna. Zwariowac idzie.

Jak współczuje - wiem o czym mówisz - u nas nie rozpoznali nam pierwszej infekcji w szpitalu i po 4 dniach wyszłam na żądanie z córką ipojechałam do drugiego ale tam już stwierdzili zapalenie nerek bo tamci lekarze powiedzieli nam że wynik mocz i był dobry a z wypisów z pierwszego szpitala był okropny! Strasznie się ciężko te infekcje u dziewczynek leczy.


https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ehcppzemr.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Izu aniele taaak :D
Gosia zaplacilampodobnie a w pracy mam rozszerzone składki PZU! Złodzieje i nie martw się wszystko będzie dobrze. A masz ilu chłopców i ile dziewczynek...matko super miec taką rodzinkę - mojego M brat też na 4 i im większe tym więcej problemów ;) oczywiście Cię nie strasze!


https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ehcppzemr.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam nowe koleżanki :)
Gosia - ja mam koleżankę z 5 dzieci :) Piąte było planowane jak wszystkie poprzednie. Daje radę, jest szczęśliwa. Dom to jej życie, nie pracuje poza tym. Starsze same sie ogarniają. Tam chyba jest tak: 13, 11, 9, 6 i 4 :)
Teraz to tylko złe samopoczucie Cię przerasta. Jak minie - będziesz się cieszyła. Ja właśnie odzyskuję siły i widzę wszystko jaśniej :) No tylko te żylaki :(


https://lb1f.lilypie.com/fJ4lp2.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Biska03 i Stokrotka13
Znam ten ból. Ja walczyłam z córki infekcją 4 lata. Wysoka gorączka , bóle brzucha,4 antybiotyki i tak to trwało. W końcu pomagał bactrim i zawsze miałam zapas w domu jak się zaczynało od razu jej podawałam. Po zrobieniu badań okazało się bakteria w pęcherzu. Kiedyś będąc u zielarza ze swoimi dolegliwościami zabrałam córkę i on jej zalecił szałwię na czczo zaparzone pół szklanki. I po tym miesiącu kuracji minęło 10 lat i po infekcji nie ma śladu.


http://fajnamama.pl/suwaczki/uglvanw.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mnie na przemian dziewczynka chłopiec dziewczynka chłopiec. Płeć jest mi obojętna. Najważniejsze żeby było zdrowe.
Ja również poproszę o zaproszenie.Obiecuje że w miarę możliwości będę się odzywać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Viviana u mnie jest podobnie. Chociaż ja pracuje tzn. pomagam mężowi prowadzić działalność. Ale ta ciąża zawaliła mnie z nóg i teraz to on mi pomaga w domu. Najgorsze są prace domowe i siedzenie wieczorami nad książkami. Dzieci niby zdolne ale pilnować trzeba. Starszy syn chodzi jeszcze do szkoły muzycznej i trenuje piłkę nożną. Więc trzeba zawieść i poczekać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...