Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Nathally

Styczniówki 2017

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest . Skoro ja byłam na macierzyńskim do marca i otrzymywała tylko 80% pensji A potem wykorzystałam zaległy urlop i pracowałam 2 tygodnie to jaka pensję otrzymam. Dodam że w marcu otrzymałam jeszcze podwyżkę 300 zl brutto. To jak.oni mi teraz pensje wylicza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość agataa

Kolezanka byla w takiej sytuacji. To otrzymala srednia z wyplaconego wynagrodzenia po powrocie do pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Monika86

Hej kobietki :-)
To jak z tą grupą na fb bo z chęcią dołączę? Dziś byłam na usg i fasolka ma się dobrze :-). Słyszałam serduszko a dzidzia ma już 1 cm. Termin na ok. 17 stycznia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli któraś z Was nie jest w grupie A chce dołączyć to napiszcie do mnie wiadomość. Trzeba będzie znaleźć mnie na FB, podam Wam swoje namiary i wtedy dodam Was do grupy ;-) grupa jest tajna, także nikt poza nami nie widzi kto w niej jest i co tam piszemy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość agataa

~agataa • 3 dni temu
Pamietaj ze l4 w ciazy to srednia z ostatnich 12 mcy

Nie wiem skąd masz takie informacje. Z tego co ja wiem to L4 dla kobiety w ciąży (na zwolnieniu musi być napisane B) jest 100% płatne. Jakby mi chcieli wyliczyć średnią to na pewno po pierwszym miesiącu nie otrzymałabym tyle co otrzymałam. Jeśli chodzi o macierzyński to teraz się wybiera. Albo przez 12 miesięcy otrzymuje się 80% wynagrodzenia. Albo przez pierwsze 6 m-cy 100%, przez kolejne 6 m-cy 60%. Wybór należy do kobiety.
Monika86 gratuluję :) ja jutro idę na kolejne usg mam nadzieję że doktor już określi termin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość agataa

Tak 100% ale średniej z ostatnich 12 my chyba że pracownik pracuje krócej to proporcjonalnie do przepracowanhcg miesiecy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też słyszałam, że średnia z 12 miesięcy. Też podobno jak się było na L4 w ciągu ostatnich 3 miesięcy to biorą pod uwagę średnią za 12 miesięcy do czasu tamtego L4. Kto to w ogóle wymyślił? Ciężko się w tym połapać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Babeczki!
Co prawda termin mam na 31.12., ale podczytuję Was od dłuższego czasu i chciałabym nieśmiało dołączyć. Mam 27 lat (zdążyłam przeczytać, że podobnie jak wiele z Was:), to moja pierwsza ciąża. Trzymam kciuki za siebie i za Was wszystkie!!

Kaliope03
Tak, średnia z 12 miesięcy. Jeśli się było na L4 choć jeden dzień to trzeba potem przepracować 3 pełne miesiące kalendarzowe, żeby liczyły się do macierzyńskiego, a jeśli się ich nie przepracuje to liczą się te miesiące przed L4. Wiem na pewno:)

Nina 11.08.2016 (*), 20 tc, ZT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ang81

Dziewczyny byłam dziś na wizycie bo od kilku dni mam silne bóle brzucha i krzyża. Dostałam nospę, magnez luteina 2razy dziennie. Dzidzia ma prawie 2cm, tak się o nie martwię. Macie też takie bóle? Żorżi jeśli czytasz forum odezwij się co u Ciebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość agataa

Witam nowe koleżanki :)
Ależ nasze prawo jest skomplikowane.
Właśnie wróciłam z wizyty. Mój Dzidziuś ma 3 cm, jest bardzo ruchliwy. Termin według usg mam na 3 stycznia. Mnie też czasami pobolewa brzuch, doktor mówi że to macica się rozciąga. Też dostałam no-spe i magne B6. Kolejne "podglądanie" za 3 tygodnie. Trzymam za wszystkie kciuki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość natiii

Hej dziewczyny, jestem nowa właśnie tu zajrzałam chciałabym prosić o dodanie na facebooka ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość makdalenga

Ale tu cisza... Ja siedzę w kolejce u lekarza... Czekam na wieści :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi