Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Ann

Co dziś robicie na obiad?

Rekomendowane odpowiedzi

Smart
Małgosia
Smart
Swiderki z sosem koperkowym na bazie mascarpone.

Smart a dasz też przepis :Śmiech::Nieśmiały:

Ale to tylko tak szumnie brzmi :Nieśmiały:

Filet kurczaka pokrojony na kawałeczki usmażyć z cebulką (przyprawa gyros, sól, pieprz, czerwona słodka papryka w proszku). Dodać mascarpone, rozpuścić, na końcu dodać dużo koperku i gotowe. Podawałam z makaronem świderki i moją porcję posypałam zielonym oliwkami.

Brzmi pysznie, już sobie wydrukowałam przepis :36_2_27:


Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No i dałam się namówić córce... Przechodząc obok rybnego zażyczyła sobie łososia i właśnie przed chwilą wrąbała pieczonego z frytkami :Śmiech:


BĘDĄC MATKĄ NIGDY NIE MÓW, ŻE JESTEŚ NA COŚ PRZYGOTOWANA...

http://lb5f.lilypie.com/ItFmp2.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cześć dziewczyny!
U mnie kompletny brak pomysłów, czytam Wasze propozycje i ani mi się nie chce nic robić ani jeść ale wiem, że przyjdzie pora i.... bez obiadu ani rusz. Dlatego jak Ann popędzę zaraz do sklepu i kupię coś gotowego może parowce- szybko i bez potrzeby twórczości bo dziś mi jej brak

Pozdrawiam wszystkie kucharki


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ann
Sylwiątko - to wiele dobrego na kolejne lata

Ja dziś jem kartacze (kupiłam)

przeczytałam KARTECZKĘ i zgłupiałam :36_19_1: ;)

Sylwiątko - szczęscia !:flower2:

u nas piersi- kieszonki z pieczarkami i serem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Składniki:
3 kg ziemniaków, mąka ziemniaczana (ok. 2 garści), 1 kg mięsa mieszanego mielonego, cebula, przyprawy (jak do mielonego, wg smaku domowników)

Jak przyrządzić?
1 kg ziemniaków ugotować i ostudzone zemleć w maszynce do mięsa, resztę ziemniaków obrać i zetrzeć na tarce na oczkach do ziemniaków, po czym mocno odcisnąć sok do miski. Wyciśnięte ziemniaki dodać do ugotowanych. W misce z sokiem ustała się w tym czasie skrobia, odlać wodę, a skrobię dodać do ziemniaków. Dodać mąkę ziemniaczaną, posolić i wyrobić gładką masę. Mielone przyprawić wg uznania, dodać startą cebulę i wyrobić. A teraz weź kęs masy ziemniaczanej, spłaszcz na dłoni, na to daj kęs masy mięsnej i uformuj podłużne duże kluski wielkości męskiej dłoni. I tak do wykończenia surowców. Uformowane wkładaj do osolonego wrzątku. Kiedy wypłyną na powierzchnię, gotuj jeszcze ok. 10-15 min.

Potrzebne przybory:

tarka do ziemniaków, maszynka do mięsa

Uwagi:
Kto bywa na Mazurach, musi znać kartacze. Podaje się je polane podsmażoną cebulką ze skwareczkami lub zanurzone w rosole.

Czas przygotowania:
Przygotowanie do gotowania zajmuje trochę czasu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gulasz z ryżem i surówka koperkowa. Dla chętnych "bigos" z pekińskiej. Na deser murzynek upieczony przy wielkiej pomocy moich małych dżentelmenów :wink:


http://lbym.lilypie.com/XOUHp2.pnghttp://my.lilypie.com/BwJqp2/.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...