Skocz do zawartości
Forum

Makaron carbonara


Margeritka

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny chciałam zrobić makaron carbonara z szynką zamiast boczku, ale nie wiem, jak to jest z tym sosem, w przepisie jest podane, że żółtka (w niektórych całe jajka) miesza się ze śmietanką i na koniec wlewa do makaronu i mięska, nie można za długo trzmac na ogniu, żeby jajka się nie ścięły, sos powinien być biały i gładki, tylko, czy nie będą te jajka wtedy surowe? Robicie taki makaron w domu, macie jakieś dobre rady dla mnie?

Odnośnik do komentarza

Ja podsmażam boczek w szerokim rondelku jak się podsmaży daję ugotowane spaghetti i wlewam rozkłócone całe jajka z parmezanem i łyżką śmietany i trochę pieprzu i właśnie tak chwilę potrzymam aby się tak nie ścięły za mocno Z szynką nie robiłam Chyba że taki makaron jak mi coś w lodówce zostanie to z serem żółtym robię
A carbonara to robiłam też i taki z torebki ale dla mnie niezbyt dobry więc nie polecam

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hqymi36e7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5ekt2ocja7.png

Odnośnik do komentarza

Ja robiłam z szynka i pieczarkami i cebula i czosnkiem, a śmietankę z samym żółtkiem i parmezanem wlewalam na koniec i juz nie gotowalam dalej, od ciepła makaronu i szynki i garnka jajko sie odpowiednio zetnie i nie bedzie surowe

http://www.suwaczki.com/tickers/gg64zbmhny2jvje1.png
Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia.
Poznaj swoją wartość i zacznij się doceniać!
http://www.suwaczki.com/tickers/relgio4ponynmp2l.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...