Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość DanusiaP

Prezent na 18-tkę

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DanusiaP

Witam wszystkich rodziców. Mój syn we wrześniu będzie obchodził 18ste urodziny. Zastanawiam się co sprezentować takiemu staremu chłopowi. Nie chcę dawać pieniędzy, bo wyda na głupoty (gry komputerowe, albo nie daj Boże papierosy i piwo). Wyprawiamy mu z mężem małe przyjęcie, ale prócz tego chcemy mu jeszce coś sprezentować. Czy są tu rodzice borykający się z podobnym problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja córa ma za pół roku 18 i też zastanawiamy się z żoną czy robić jej przyjęcie, czy po prostu zafundować jakiś lepszy prezent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za moich czasów na 18stkę dostawało się pasem po pupie ;) Ale teraz widzę po dzieciach w rodzinie, że co roku to większa feta. Może pomyślcie o jakimś wspólnym wyjeździe? Albo o jakimś niezapomnianym prezencie. Takie prezenty nie muszą być drogie, wystarczy aby były oryginalne i kreatywne :) Przecież chodzi w tym wszystkim o to by podkreślić fakt iż Wasza pociecha przekroczyła pewien etap w życiu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DanusiaP

Ja to najbardziej boję się tego, że może mi się chłopak za bardzo rozpuścić, "bo przecież jest dorosły".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mojej córce chcę sprezentować kurs prawa jazdy, ale widzę, że żona ma pewne opory. Młoda się rwie do kółka, więc czemu nie? Ona zawsze lubiła adrenalinę, pierwsza na podwórku do włażenia na drzewo, zawsze chciała chłopakom dorównać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 to przełom w życiu każdego człowieka ;) Też pamiętam te pierwsze imprezy, odbiór dowodu osobistego z urzędu, a potem uczczenie tego pierwszym zakupem piwa w monopolowym :) Ahhhh to były czasy! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DanusiaP

No i własnie też tego się boję, że nie będę miała na młodego wpływu już w ogóle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w takim razie zdecydowanie polecam coś związanego z wysokim poziomem adrenaliny :) Może w prezencie skok spadochronowy w tandemie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DaniusiaP

Chyba by, palpitacji serca dostała, gdybym widziała jak mój syn wyskakuje z samolotu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A słyszeliście o tunelu aerodynamicznym? Jeśli boicie się o to, że "coś może się stać " podczas skoku ze spadochronem, to myślę, że to będzie strzał w 10 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim tunelu masz dwóch doświadczonych instruktorów, którzy pomagają Ci utrzymać równowagę i pilnują prawidłowej pozycji Twojego ciała :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DanusiaP

Jeśli nie jest to na otwartej przestrzeni, to jeszcze można to przeżyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DanusiaP

Ale to się dostaje jakiś kombinezon, czy trzeba specjalnie na te okazję zakupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za moich czasów na imprezach urodzinowych też z okazji 18-stki dostawało się od kolegów i koleżanek paskiem po tyłku. ;) Nie wiem, jak teraz wyglądają takie osiemnastkowe imprezy, ale może zamiast drogiego prezentu dla syna lepiej zastanowić się, jak wspólnie możecie świętować ten ważny moment w jego życiu. Zamiast kolejnej gry komputerowej, skutera czy innego kosztownego gadżetu, można zainwestować w coś, w co razem z synem jako rodzice będziecie mogli się zaangażować. Może wspólne wyjście na mecz i kibicowanie ulubionej drużynie sportowej albo spędzenie wolnego czasu w parku linowym i wspólne pokonywanie przeszkód? Fajna rozrywka i frajda gwarantowane ;) Powodzenia i wszystkiego naj dla syna! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się z Panią Ekspertką, najlepiej wspólnie spędzić czas niż dawać drogie prezenty. Moi znajomi kilkanaście lat temu zorganizowali dla mnie w całości fantastyczny i dosyć ekstremalny spływ kajakiem połączony z biwakowaniem. Zdjęcia z tego wypadu do dziś przypominają mi jaką fajną mieliśmy wtedy ekipę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sabadr

Na osiemnastkę musi być coś ekstremalnego w końcu wchodzi się w dorosłość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi